avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... prelungirea concediului de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

prelungirea concediului de crestere a copilului

buna,beneficiez de concediu de crestere a copilului,cererea am facuto la angajatorpe un an de zile.
Intre timp am hotarat cu sotia sa-mi prelungesc inca un an ,renuntand la stimulent,este posibil si ce trebuie sa fac.
multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:18, 3 Octombrie 2014
1. Din HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor:

Art. 3
...

(2) Registrul se completeaza in ordinea angajarii si cuprinde urmatoarele elemente:
...
h) perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale;
...

Art. 4
(1) Completarea, respectiv inregistrarea in registru a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2), si transmiterea registrului se fac dupa cum urmeaza:
...
c) elementele prevazute la art. 3 alin. (2) lit. h) se inregistreaza in registru in termen de maximum 20 de zile lucratoare de la data suspendarii;
...

2. Conform celor de mai sus angajatorul poate sa va aprobe suspendarea contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC cu data de 25.09.2014 deoarece are timpul necesar sa faca inregistrarea in Revisal.

3. - Posibil sa aiba dreptate si angajatorul daca el a prelucrat datele din pontaje pe luna septembrie.
- In aceasta situatie va poate aproba suspendarea CIM macar cu data de 01.10.2014.
miriam_2014 a scris:

Buna ziua,
.... angajatorul spune ca nu poate procesa suspendarea CIM cu data certificatului (adica cu o data anterioara cererii mele), are dreptate?
Angajatorul invoca faptul ca nu poate procesa suspendarea CIM incepand cu o data dintr-o luna trecuta deci va suspenda CIM cu data la care am depus cererea chiar daca certificatul are o data anterioara cererii mele, are el dreptate?

.....



Nu are dreptate angajatorul dvs. In speta, vi se poate opera suspendarea raportului de munca cu data de 25.09.2014.

Ultima zi in care poate opera si tarnsmite REVISAL-ul este data de 23.10.2010.

Poate sa intrebe la ITM , daca este nesigur de acest lucru.
Multumesc frumos de raspuns!

Din pacate angajatorul a operat in revisal IN SEPTEMBRIE cu data de 28.09.2014 suspendarea CIM ptr concediu fara plata ptr. crestere copil, dupa cum initial facusem cerere (fara sa am la data repectiva certificatul de handicap); imi spune ca nu putea sa inchida luna septembrie fara sa proceseze in revisal ca sunt in concediu fara plata sau ca am revenit la munca, cu alte cuvinte nu putea astepta pana in octombrie cand am putut ridica si duce la serviciu certificatul de handicap. Acum nu poate decat sa proceseze solicitarea mea de suspendare a CIM cf certificatului de handicap doar cu data de 1Oct chiar daca el (certificatul) este datat 25.09.2014.
Nu stiu care sunt instructiunile de operare in revisal, probabil ca are dreptate? Insa remarc ca in felul asta angajatul este cel care are de suferit.

Inca o data multumesc!
In ceea ce priveste operarea in REVISAL nu are dreptate acel angajator.

REVISAL-ul nu are nicio legatura cu inchiderea de luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire ccc de la 2 ani la 3 ani elam elam Buna dimineata! Dl. Tudor Valeriu, referitor la discutia avuta in luna mai 2015: 1) in baza certificatului de handicap ( emis in 20.11.2014) si a cererii ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere si ingrijire copil cu handicap accentuat HRBP HRBP Buna seara, Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: La compania in care lucrez avem o angajata care a intrat in concediu de crestere si ingrijire ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de la doi la trei ani rina68 rina68 buna ziua, am o fetita cu probleme usoare de motricitate, si am inceput sa -i fac dosar de prelungire concediu de crestere de la doi la trei ani as vrea sa ... (vezi toată discuția)