avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... legea retrocedarilor
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

legea retrocedarilor

ce se mai aude despre acest proiect de lege. ca vad ca nu se discuta pe nicaieri, si termenul impus de cedo se apropie cu pasi repezi.
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 19:15, 29 Martie 2013
cassy a scris:

cu tot respect pt dl av. Grigoriu, confund eu lucrurile sau termenul de gratie acordat Romaniei pt implementarea procedurii pilot expira la 15 mai 2013, ci nu in luna aprilie? ... parca chiar dvs ati anuntat cestfapt primul pe forum. gresesc?

Stimată doamnă Cassy,

Pe data de 14 Iunie 2012 am postat anunțul potrivit în care arătam: ....Curtea tocmai a acordat României o prelungire până pe data de 12 Aprilie 2013 a termenului-limită prevăzut de procedura-pilot Maria Atanasiu și alții, în vederea adoptării de măsuri capabile a oferi reparație adecvată tuturor personelor subiect al legilor de restituire.

Puteți vedea respectivul anunț aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

Prin urmare, termenul suplimentar acordat de CEDO nu se epuizează în mai, ci în aprilie.

În privința legii interne de retrocedare, Statul nostru nu este suficient de transparent în ceea ce privește noul Proiect și, credeți-mă, am motive suficiente să nu pot expune situația decât atunci când situația este sigură deplin.

Cu stimă.
si cei cu hotarari cedo deja ? bugetul asta de 500 de mil lei de care tot vb. este pt cei de la cedo ?

Voinea a declarat: "Pentru despagubirea fostilor proprietari sunt prevazute doar sumele aferente hotararilor judecatoresti definitive si executorii, aferente acestui an, in suma de aproximativ 500 de milioane lei. Pana in luna aprilie, dupa cum a anuntat si primul ministru, Guvernul isi va asuma raspunderea pe o lege privind regimul juridic al restituirii proprietatilor; drept urmare, detaliile acelei legi vor fi facute publice la momentul respectiv".

sursa: [ link extern ] =
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2013
mihai-marius, utilizator
cer scuze domnului av Grigoriu. Aveti dreptate! nu stiu de ce am retinut eu gresit data ...pt ca 12 aprilie.....nu seamana de loc cu 15 mai ce imi intrase mie in cap. Va multumesc si cer scuze si celorlalti useri pt greseala mea.
cu stima!
Revenind la intentiile declarate de APP, am aflat vestea ca astazi 11.03.2013, in jurul orei 17.30, a fost adresat prin email personal urmatorilor:
" Către parlamentul României, toate grupurile parlamentare și
către senatul României, toate grupurile parlamentare și
către deputatii români în Parlamentul European"

un document elaborat de catre toate asociatiile de proprietari deposedati (interne si externe)
intitulat :
"C R I T I C I
la
PROIECTUL DE LEGE
privind restituirea în natură sau prin echivalent a imobilelor preluate abuziv în perioada regimului comunist în România"

Documentul este frapant prin coerenta, profunzime, analiza juridica-economica-morala si prin solutiile inlocuitoare, perfect fezabile, oferite in locul proiectului ce se dovedeste un plagiat incarcat de falsuri si pentru care se cere in mod ferm retragerea, si se solicita autosesizarea DNA pentru:
Fals în declarații, uz de fals, abuz și inducere în eroare a CEDO

Daca aveti vreun prieten printre sutele de persoane care l-au primit deja(in Senat,Camera sau PE), si aveti curiozitatea..-> cereti-l spre studiu!
Va avertzez ca este "treaba nemteasca":rtfm: si va trebuie si o :coffee: buna pentru savurat!

Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2013
nucu$, utilizator
Stimați forumiști,
în special domnule @nucu$ - apropos de e-mail-ul dvs,

Dacă doriți opinia societății civile legată de Legile de retrocedare în discuție, vă invit să vă uitați și pe site-ul Comitetului de Miniștri (organul execuțional al Consiliului Europei, cu rol în executarea hotărârilor CEDO); opinia este disponinilă aici:

[ link extern ]

Cu stimă.

Ultima modificare: Marți, 12 Martie 2013
andreigrigoriu, moderator

Alte discuții în legătură

Hotarare pilot cedo vclara2012 vclara2012 Buna ziua. Am depus la CEDO o cerere la care am primit numar de inregistrare in luna martie 2010, si mi s-au trimis si etichetele cu coduri de bare pentru ... (vezi toată discuția)
Cedo - prelungire termen aplicare masuri din cauza maria atanasiu c. romania WEO WEO CEDO a comunicat la 3/04/2013 ca a acceptat solicitarea Guvernului Romaniei de prelungire a termenului stabilit pentru punerea in aplicare a masurilor generale ... (vezi toată discuția)
Stiri cedo case nationalizate cassy cassy buna seara ! stie cineva daca CEDO a acordat prelungirea termenului de 18 luni prevazut in cauza pilot Atanasiu cu referire la casele nationalizate ? stiu ca ... (vezi toată discuția)