avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revocarea unei concedieri implica un nou contract de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revocarea unei concedieri implica un nou contract de munca?

Buna seara,
se da urmatoarea situatie:
angajat concediat disciplinar.
dupa cateva zile, angajatorul emite o revocare a deciziei de concediere, dandu-si seama ca a emis-o ilegal, in timpul concediului medical.
angajatul iese din concediul medical si, imediat, angajatorul ii face o noua decizie de concediere.
intrebarile sunt urmatoarele:
- comunicarea primei decizii de concediere nu a dus la incetarea contractului de munca?
- si, daca da, pentru a se emite a doua decizie de concediere, nu trebuia intocmit un nou contract de munca intre angajator si angajat?
multumesc...
Cel mai recent răspuns: tusu , utilizator 13:52, 16 Decembrie 2013
Dle Freeelis, va rog, un punct de vedere...?
Decizia de concediere este valabila. Curtea de Apel a schimbat partial hotararea pronuntata de Tribunal , care in prima instanta, v-a dat castig de cauza.
dar, atunci, ce e cu perioada mentionata? e doar o parte din totalul perioadei achitarii drepturilor salariale... daca decizia de concediere ar fi valabila, ar trebui sa dau inapoi toti banii...

uitati, de ultima ora...am facut o cerere de lamurire in dispozitiv si vad ca imi apare ca raspunsul va fi dat pe 08.01.2014, in sedinta publica...cum vine asta? instanta nu stie inca ce decizie a luat?

Vreau sa spun ca mi se parre ilogica mentionarea a doar uneia dintre cele doua perioade de achitare a salariilor...

Ultima modificare: Marți, 3 Decembrie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Totusi, din ce ati postat dvs, reiese clar ca , actiunea dvs a fost respinsa , ceea ce inseamna ca decizia de concediere nu a fost anulata.

Termenul are in vedere si sarbatorile de iarna, dar si faptul ca va trebui sa lamureasca mai clar dispozitivul hotatarii, sa-l detalieze mai amanuntit.
Exista vreo sansa sa fie anulata doar partial?

Alte discuții în legătură

Poate fi desfiintat postul unui angajat cat timp acesta este in incapacitate temporara de munca? cristina69 cristina69 Buna ziua. As vrea sa stiu daca este legal ca postul ocupat de o persoana sa fie desfiintat in perioada cat acesta se afla in incapacitate temporara de munca. ... (vezi toată discuția)
Reintegrare salariat acuta acuta Buna ziua.Va prezint urmatorul caz la care va rog sa ma ajutati:Am avut o concediere individuala in anul 2009 si in urma unui recurs datorita unor vicii de ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti de reintegrare ContSters250888 ContSters250888 Buna ziua. Am si eu o intrebare: atunci cand un cetatean are o hotarare definitiva si executorie, reintegrarea se face pe acelas contract individual de munca ... (vezi toată discuția)