Vorbim sau auzim vorbindu-se, in fiecare zi, de avocati stagiari care nu isi pot gasi un maestru sau un avocat cu care sa colaboreze, de contabili stagiari care nu isi gasesc un maestru, de consilieri juridici care isi cauta un loc de munca.
Aceasta sectiune este menita sa atraga toti oamenii de mai sus, pentru a-i pune in legatura.
Domnilor contabili, domnilor avocati, domnilor angajatori,
Nu ne place atunci cand auzim ca admiterea in anumite profesii sau angajarea pe anumite posturi este doar o chestiune de noroc si nicidecum de pregatire.
Putem demonstra ca nu este asa, oferind celor tineri o sansa.
poftim! .. si costello a facut greseli cu duiumul ..Asta inseamna implicit ca e prost, si ca nu se cunoaste ca a terminat o facultate ? Dupa declaratiiile onorabilor mei colegi .. asa se pare ..
(costel .. astea au fost declaratiile anterioare ale unor colegi "binevoitori". Eu nu am nimic cu tine si sunt de acord cu ideea exprimata in mesajul tau)
Daca ma gandesc mai bine asa si trebuie sa fie. Dupa fenomenul ciupercariilor asa-numite facultati de drept ce au invadat pana si cele mai obscure localitati trebuie sa acceptam realitatea si sa ne culegem fructele prostiei si lacomiei noastre.
In S.U.A situatia este mult mai tragica pentru absolventii de drept.
1 din 10 americani sunt licentiati in drept iar ca sa urmezi o facultate de seama trebuie sa dispui de vreo 60.000$, deci sa faci parte dintr-o familie cu o conditie financiara mai mult decat modesta.
In plus judecatorii nu sunt desemnati pe baza de concurs, ci pe criterii politice. Ca atare principiul largului acces al tuturor celor licentiati in drept si competenti este sacrificat de dragul consolidarii puterii politice.
Nu vreau sa critic sistemul american, nu sunt eu in masura sa fac acest lucru, dar vreau sa atrag atentia ca Romania inca dispune de premisele propice pentru atragerea maselor largi in randul oamenilor de drept.
Atata timp cat exista INM-ul cred ca toti cei refuzati prin birourile de avocati, notari, consilieri juridici sau executori judecatoresti au o sansa egala de a se afirma strict pe criterii de profesionalism si seriozitate.
A vorbi si scrie corect romaneste se invata in familie in primul rand si apoi in scoala primara; chiar nu trebuie sa ai o facultate pentru asta; si a sti cum sa-ti faci treaba si chiar bine, nu presupune detinerea unei diplome de licenta decat in anumite cazuri. Durerea cea mai mare este ca foarte multi cu acea diploma nu stiu sa vorbeasca nici din punct de vedere gramatical, nici din punct de vedere profesional corect si la obiect. Si crede-ma, Costello, ca nici nu am nimic cu tine, dar daca iti da Dumnezeu minte, ai putin noroc, o oportunitate si stii sa o folosesti, ajungi unde vrei si fara smecherie, bani sau pile. Cunosc destule cazuri (si nu vorbesc de mine). Si inca ceva: absolvirea unei facultati nu inseamna ca stii sa faci practic ceva; in stilul in care se realizeaza "crearea valorilor" in scolile noastre, nepunandu-se accent pe practica, foarte multi tineri (inclusiv eu cand am terminat facultatea) se trezesc la primul loc de munca absolut dezorientati si pierduti "in realitate"; daca nu esti, ca si tanar absolvent, in stare sa inveti rapid sa te pui cu picioarele pe pamant si sa treci teoria prin filtrul realitatii, risti sa pierzi locul de munca... si daca peste toate, mai esti si unul care in scoala ceri referate pe forum sau copii ceva gasit pe net, atunci MULT SUCCES in viata!!!! Treziti-va, copii!
Ma raliez parerii celor multi, care se trezesc dupa anii de facultate complect dezorientati. Cred ca trebuie sa dispui si de un suport financiar, pe linga bagajul de cunostinte pe care l-ai acumult dealungul anilor de studiu, cum nu pot lipsi nici cunostintele pe la care trebuie sa pui o vorba buna, sa lasi o impresie buna s.a.
Sa nu mai vorbim de practica, care lipseste cu desavirsire din planul de invatamint.
Ar fi multe de zis, am sa revin am o problema..
Dragilor, stiu ca am niste greseli ortografice, dar ceea ce vreau sa va intreb sau sa va spun se intelege clar si simplu. Inca nu am terminat facultatea, dar faza e ca scriu foarte repede, ca doctorii. :)))
Dar oricum, cand scriu ceva catre sau pt. voi, o scriu ce este adevarul, sau ce se intampla in Romania.
Si folosesc niste slang-uri, cum este si in SUA.
Cu asta tre sa va obisnuiti.
O sa garantez, ca nu o sa mai fie nici o greseala ortografica.