avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Oportunităţi de colaborare Important pentru aceasta sectiune
Discuție deschisă în Oportunităţi de colaborare

Important pentru aceasta sectiune

Vorbim sau auzim vorbindu-se, in fiecare zi, de avocati stagiari care nu isi pot gasi un maestru sau un avocat cu care sa colaboreze, de contabili stagiari care nu isi gasesc un maestru, de consilieri juridici care isi cauta un loc de munca.

Aceasta sectiune este menita sa atraga toti oamenii de mai sus, pentru a-i pune in legatura.

Domnilor contabili, domnilor avocati, domnilor angajatori,
Nu ne place atunci cand auzim ca admiterea in anumite profesii sau angajarea pe anumite posturi este doar o chestiune de noroc si nicidecum de pregatire.

Putem demonstra ca nu este asa, oferind celor tineri o sansa.
Cel mai recent răspuns: ifrimcristina , utilizator 21:13, 13 Octombrie 2006
fratilor ........am auzit pareri pro si contra ,dar adevarul e undeva pe la mijloc ........cu totii stim care e situatia in Romania si sa fim realisti - peste tot e la fel !!!!!!!!!!!
asta e ! Doamne fereste de mai rau !
sa mai "sapam " trebuie sa gasim ceva
bafta !!
Oameni buni, este vorba de o profesie liberala, ce atita gilceava. Sistemul acesta nu l-am facut eu sau alti de pe acest forum. Problema este cum contratacama aces fenomen urit si murdar in peisajul public. Suntem atititia oamenii pe acest forum, oare nu cerdeti ca daca ne unim fortele si vom milita nu vom reusi sa schimbam ceva. Poate cineva vine cu o idee sa infiintam un ONG sau ori ce vreti si sa ne asociem sau sa ne inscriem in aceasata asociatie. Nu o sa vina nimeni de afara sa ne fac curat in propria ograda plina de murdarie si uritani. Eu nu zic ca nu sunt avocati cvare cer la obraz 10-15 000 Euro pentru stagiatura, dar sa fim seriosi cei buni, sunt luati de firmele de avocatura mari, aici nu ma refer firmele sau cabinetele care tot oferteaza prin firmele de intermediere joburi sau net. Sfatul meu si sigur sata eu persona asta voi face, stau ca cj 5 ani, in tot acest timp ma lovesc de diverse situatii si asa o sa invat, nu o sa vina nimeni sa imi bata cu ciocanul in cap o serie de informatii, avocatul nu are timp si poate nu vrea sail invete pe stagiar. La urma, urmei cum iti asterni asa dormi. Si mai terminati cu injectivele si cuvintele murdare care le aduceti la adresa unui si altuia care mai spune si adevarul. Eee aici e dilema nu suntem o profesie unita si conservatoare. Ne invirtim dupa interese si masinatiuni, de parca am fi uneltitori de la vreun scaun sau voievodat.
Tot odata vreau sa dau raspuns cuiva, ca de unde am inventa faza cu cedo la magistratura, ori nu a invatat ori nu a stiut programa din acest an. Semanlam ca cele mai mici note s-au luat la CEDO si va fi obligatoriu pe viitor iar daca nu cunoastem solutiile date de CEDo, ma indoiesc ca aspiranti la fotloliu de magistrat vor sti sa aplice in cauze legislatia europeana. Cu bine!
Prin urmare... Solutia, care ar fi ? Daca ati fi unica persoana din romania care ar putea sa decida asupra acestei probleme, care ar fi prima masura.

Stiu ca exista si oameni foarte suparati, de aceea va rog sa folositi cuvinte din dictionar. :-))
Imi pare rau sa te dezamagesc insa trebuie sa te informez ca in profesia de avocat au aparut (cel putin in ultimii 3 ani) multe societati care angajeaza avocati, cu ctr. de colaborare sau salariati in cadrul profesiei, pe baza aptitudinilor acestora. Sunt de acord cu tine ca inca se mai practica pe scara larga ,,spaga'' catre maestru insa nu este un lucru general. Daca vrei sa pornesti la vanatoare de vrajitoare priveste in primul rand in curtea U.A.R - ului, care, prin ultimele modificari aduse statutului profesiei interzic avocatilor stagiari sa colaboreze si cu alte forme din cadrul profesiei (exceptand maestrul ... ). Vreau sa-ti spun ca e o profesie frumoasa si te asigur ca nu te va dezamagi (decat poate financiar).In ceea ce priveste maestrul, cu siguranta te vei descurca...
Daca cineva din Targu Mures are nevoie de consilier juridic stagiar, sa ma contacteze la ptimi79@yahoo.com

Alte discuții în legătură

Cat esti avocat stagiar................ OANA GORAN OANA GORAN pe perioada de stagiatura priesti bani?? din dosarele pe care ti le da maestrul sau din ce traiesti?? (vezi toată discuția)
Frecventa redusa , invatamant la distanta....conteaza? crismari crismari sunt studenta la drept anul 3, primii 2 ani i-am facut la ff, iar acum m-am transferat la id. asta nu inseamnca nu nu invat, am convingerea ca studiez mai mult ... (vezi toată discuția)
Tutorial admitere avocatura roumanie roumanie As dori si eu niste informatii despre ce pasi trebuie sa urmezi ca sa intri in avocatura. Probabil unii gandesc de pe acum ca am terminat facultatea cum a ... (vezi toată discuția)