avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Oportunităţi de colaborare Important pentru aceasta sectiune
Discuție deschisă în Oportunităţi de colaborare

Important pentru aceasta sectiune

Vorbim sau auzim vorbindu-se, in fiecare zi, de avocati stagiari care nu isi pot gasi un maestru sau un avocat cu care sa colaboreze, de contabili stagiari care nu isi gasesc un maestru, de consilieri juridici care isi cauta un loc de munca.

Aceasta sectiune este menita sa atraga toti oamenii de mai sus, pentru a-i pune in legatura.

Domnilor contabili, domnilor avocati, domnilor angajatori,
Nu ne place atunci cand auzim ca admiterea in anumite profesii sau angajarea pe anumite posturi este doar o chestiune de noroc si nicidecum de pregatire.

Putem demonstra ca nu este asa, oferind celor tineri o sansa.
Cel mai recent răspuns: ifrimcristina , utilizator 21:13, 13 Octombrie 2006

Bull shit ..
Primesc oferte de job-uri in fiecare zi prin mail (munca.ro) .. si nu am gasit nimic pana acum ... (sa mai am pretentia si la salariu decent ????????) Iti trebuie experienta frate ... !!!!! De parca experinta asta ar trebuie s-o acumulez pe MARTEEEEEE !!!!!!!


Pentru un avocat : referitor avocatul stagiar pe care l-ati ales .. Pe ce criterii ????? S-a omis acest detaliu ...
Ce înseamnă " salariu decent " pt un avocat stagiar??

minim 50% din salariul unui avocat
Sunt simpatice si anunturile gen "Firma serioasa de avocati infiintam sereleuri, intocmim acte aditionale etc. Ieftiiin super rapid bla bla bla" M-am intrebat de multe ori daca au reprezentat vreo baba intr-un proces cu pisica vecinilor sau au trecut vreodata la next level: de la srl la sa-u su 25 actionari :)
Din pacate piata e inca mica si toata lumea vrea macar o bucata de paine.
In ceea ce priveste stagiatura, pot sa spun despre contabili ca nu am auzit inca pe cineva sa ceara o mica "atentie" pentru a fi tutore de stagiu. Insa ca orice profesiune "liberala" nu e exclus sa apara si stagiatura "contra cost"
este laudabila, desigur, initiativa de a aduce in discutie o asemenea problema cu care se confrunta nenumarati tineri destepti dar care, spre ghinionul lor, nu au relatii. si eu am terminat facultatea dar nu am reusit sa imi gasesc ceva din care sa si pot trai, motiv pentru care m-am gandit sa fac si un master sa nu imi mentin cunostintele acumulate. Probabil voi incerca in tomna sa dau in barou dar marea problema este ....oare voi avea banii necesari sa imi fac stagiatura...exact asa se pune problema.... Probabil ca exista si profesionisti ai dreptului care nu cere bani de la un viitor coleg....dar atunci trebuie sa il cunosti , sa iti fie recomandat, sa faca parte din cercul tau de cunostinte, ceea ce nu se intampla intotdeauna.
Am incercat sa imi gasesc si un post de consilier juridic...dar , precum stiti, ....experienta este cea mai importanta.
Concluzia : ori ai bani, ori ai relatii. Cunostintele si aptitudinile sunt ultimele care sunt luate in seama..... Probabil multi au vazut in instante stagiari trimisi cu temele facute de acasa care in momentul in care judecatorul il intreba altceva decat ceea ce avea scris pe ciarne, nu mai stia ce sa spuna. Vreti sa spuneti ca acel avocat stagiar era capabil? nu, probabil avea bani sau avocatul era o buna cunostinta de faminie.
la urma urmei sa nu uitam ca inca SUNTEM IN ROMANIA

Alte discuții în legătură

Cat esti avocat stagiar................ OANA GORAN OANA GORAN pe perioada de stagiatura priesti bani?? din dosarele pe care ti le da maestrul sau din ce traiesti?? (vezi toată discuția)
Frecventa redusa , invatamant la distanta....conteaza? crismari crismari sunt studenta la drept anul 3, primii 2 ani i-am facut la ff, iar acum m-am transferat la id. asta nu inseamnca nu nu invat, am convingerea ca studiez mai mult ... (vezi toată discuția)
Tutorial admitere avocatura roumanie roumanie As dori si eu niste informatii despre ce pasi trebuie sa urmezi ca sa intri in avocatura. Probabil unii gandesc de pe acum ca am terminat facultatea cum a ... (vezi toată discuția)