Buna ziua! Am o intrebare si va rog sa ma ajutati cu un raspuns daca puteti. Am fost prins in 2011 de politie rutiera, in acea seara eu consumand alcool. Mi s-a facut proba cu etilotestul si dupa am fost dus la spital pentru recoltare de sange. Alcoolemia era de aproximativ 1.6 in sange. dosar penal clar. La aproximativ 2-3 luni, neavand permis, am condus fara si am avut ghinionul sa fiu prins iar dar de data aceasta nu bausem nimic. Mi s-a facut proces verbal pentru conducere pe drumurile publice fara permis de conducere. Intrebarea mea este la ce pedeapsa ma pot astepta. Va multumesc!
cu singuranta, atat fisa dvs de cazier din care rezulta ca nu ati mai fost condamnat definitiv pentru o fapta penala cat si imprejurarile care pot constitui circumstante atenuante asa cum prevede legiuitorul la art 74 al.1 a) si c) pot conduce catre orientarea unei pedepse cu aplicarea art 81 al 1 b) c) si alin 2 c.pen ori 86 ind.1 c.pen
Si mai am o ultima intrebare. In momentul de fata nu sunt in tara si nu pot ajunge la primul proces. Poate constitui o problema? La al doilea proces ma voi prezenta. Din ce am inteles este mult mai grava neprezentarea la proces. Se considera sustragere de la urmarirea penala, aceasta fiind o infractiune mult mai mare.
va trebui sa aveti o motivare serioasa pentru lipsa dvs in fata instantei, este corect ce ati aratat mai sus, este obligatoriu sa fiti prezent termen de termen in fata instantei
Nu este obligatoriu sa va prezentati, mai ales daca aveti avocat angajat, nici nu savarsiti nicio infractiune daca nu va prezentati la termen.
Totusi, nu este deloc in favoarea Dvs sa nu va prezentati.
1. poate da impresia judecatorului ca intentionati sa va sustrageti de la pedeapsa
2. nu puteti sa dati o declaratie de recunoastere a faptei (eventual de 320 ind. 1 C.proc.pen.)
Ce va sfatuiesc : daca trebuie sa plecati, faceti o copie dupa biletul (dus-intors !) de avion si/sau orice dovada ca trebuie sa plecati si solicitati amanarea judecatii (eventual, pt declaratia de 320 ind. 1 !). Daca nu aveti avocat angajat (cum v-as recomanda eu) macar mergeti la barou sa aflati care este avocatul desemnat din oficiu si sfatuiti-va cu dlui