N 53 nu cred ca ati inteles starea de fapt.
Medicamentele erau inregistrate in magazie dar, in mod intentionat nu au fost inregistrate cu ocazia inventarierii si... deci sunt lipsa la inventar. Lipsurile la inventar se recupereaza de la salariatii vinovati. (punct, adica nu prea mai este nimic de spus in aceasta privinta).
Vina o poarta salariatii care aveau in gestiune aceste medicamente, pentru ca au semnat lista de inventar fara ca aceasta lista sa contina si medicamentele expirate. Experatele trebuiau trecute pe o lista de inventar separata, cu mentiunea "expirate". Sau poate ma insel si au fost inventariate si aceste medicamente expirate, pentru ca userul spune la un moment dat:
La inventarul de acum, acestea au fost omise intentionat de la numarare iar la final s-a constatat un minus in gestiune egal cu valoarea expiratelor. La inventar s-a atasat si lista acestor expirate impreuna cu valoarea lor.
Mai mult decit atit, chiar salariatii care aveau in gestiune aceste medicamente, le-au distrus cu mina lor, ca sa nu mai vorbim in ce mod au facut aceasta operatiune.
Cind ati semnat de luare la cunostiinta despre prevederile acelei decizii, nu ati intrebat in ce consta obligativitatea
<de a asigura rulajul produselor inainte de expirarea termenelor de valabilitate.>
Sfaturi, - cam greu de dat dar sa incercam:
- nu semnati nici un angajament. Prin semnarea lui recunoasteti lipsa fizica a madicamentelor din gestiune, in cazul in care nu au fost inventariate si acele medicamente, dar imi e greu sa cred ca nu au fost inventariate, in conditiile in care v-ati asumat in scris "rulajul produselor inainte de expirarea termenelor de valabilitate"
- vorbiti cu persoanele care au putere de decizie (sefa de farmacie, etc) si spuneti-le sa renunte la recuperarea acelei sume pt. ca atunci mergeti sa "povestiti" garzii de mediu cum s-au distrus acele medicamente expirate.
- sesizati si ITM-ul in privinta acelei decizii abuzive