avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Produse expirate in farmacii si imputarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Produse expirate in farmacii si imputarea contravalorii lor angajatilor

Lucrez intr-o farmacie si odata cu efectuarea inventarului s-a facut o lista cu produsele expirate aflate in locatie, dupa care valoarea acestora ne-a fost imputata noua asistentilor si farmacistului.
Vreau sa stiu daca este legal. Mentionez ca nu am avut lipsuri in urma inventarului.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:40, 23 August 2013
1) Nu semnati absolut nimic cititi obligatiile dvs din CIM.
2) Depuneti o sesizare la ITM pentru a efectua un control la societatea cu probleme.
3) Daca doreste sa va dea in judecata nu are decat oricum aveti castig de cauza ... poate acel administrator se va alege si cu un control al politiei economice ... pentru problemele referitoare la medicamente.

ca sfat depuneti plangerea la ITM si asteptati raportul lor, desi dupa vizita inspectorilor itm nu prea cred ca o sa va mai spuna ceva.
N 53 nu cred ca ati inteles starea de fapt.
Medicamentele erau inregistrate in magazie dar, in mod intentionat nu au fost inregistrate cu ocazia inventarierii si... deci sunt lipsa la inventar. Lipsurile la inventar se recupereaza de la salariatii vinovati. (punct, adica nu prea mai este nimic de spus in aceasta privinta).
Vina o poarta salariatii care aveau in gestiune aceste medicamente, pentru ca au semnat lista de inventar fara ca aceasta lista sa contina si medicamentele expirate. Experatele trebuiau trecute pe o lista de inventar separata, cu mentiunea "expirate". Sau poate ma insel si au fost inventariate si aceste medicamente expirate, pentru ca userul spune la un moment dat:

La inventarul de acum, acestea au fost omise intentionat de la numarare iar la final s-a constatat un minus in gestiune egal cu valoarea expiratelor. La inventar s-a atasat si lista acestor expirate impreuna cu valoarea lor.

Mai mult decit atit, chiar salariatii care aveau in gestiune aceste medicamente, le-au distrus cu mina lor, ca sa nu mai vorbim in ce mod au facut aceasta operatiune.
Cind ati semnat de luare la cunostiinta despre prevederile acelei decizii, nu ati intrebat in ce consta obligativitatea

<de a asigura rulajul produselor inainte de expirarea termenelor de valabilitate.>

Sfaturi, - cam greu de dat dar sa incercam:
- nu semnati nici un angajament. Prin semnarea lui recunoasteti lipsa fizica a madicamentelor din gestiune, in cazul in care nu au fost inventariate si acele medicamente, dar imi e greu sa cred ca nu au fost inventariate, in conditiile in care v-ati asumat in scris "rulajul produselor inainte de expirarea termenelor de valabilitate"
- vorbiti cu persoanele care au putere de decizie (sefa de farmacie, etc) si spuneti-le sa renunte la recuperarea acelei sume pt. ca atunci mergeti sa "povestiti" garzii de mediu cum s-au distrus acele medicamente expirate.
- sesizati si ITM-ul in privinta acelei decizii abuzive

Multumesc mult pentru sfaturi.Eu si inca o colega a mea nu am semnat acel angajament de plata, dar celelate colege da, inclusiv farmacistul diriginte.
Presupun ca acea sesizare la ITM trebuie depusa personal, fiindca am sesizat telefonic Garda de mediu si le-am adus la cunostinta ca la farmacia noastra s-au aruncat medicamente la wc iar ei m-au trimis la protectia consumatorului. Era o leneeee acolooo...
Ma intreb in ce conditii considera ei ca trebuie sa actioneze.
Mantionez ca lucrez intr-un lant de farmacii foarte mare, care beneficiaza de reclama la TV asadar si foarte puternic.
Sesizarea ITM o puteti face si online (cautati pe google ITM ca nu stiu daca am voie sa postez aici link) ... poate fii ea mare cat Romania de mare ca tot trebuie sa respecte legiile, puteti face sesizare si la mediu tot in mediul online ... unde veti primi un raspuns 100%, trebuie sa stiti ca ITM va controla sesizarea dvs. si daca se adeveresete cele spuse agentul economic va platii scump ...
Ultima modificare: Duminică, 17 Martie 2013
Burghardt Norbert,
Ati semnat acel acord scris,asadar raspunderea era a angajatilor sa observe care medicamente expira sau nu .Totusi dintre atatia angajati nici unul nu a observat ca expira medicamentele?Le numarati asa ?Nu trebuia sa le scoateti de pe stoc?O nota in care sa fie trecute ca expira ?Sincer duceti-va la un avocat,nu stati asa!

Alte discuții în legătură

Produse expirate in farmacii si imputarea contravalorii lor angajatilor Lucia01 Lucia01 Buna seara, As dori sa stiu daca este legala imputarea contravalorii medicamentelor si produselor cosmetice inregistrate ca fiind expirate (cu ocazia ... (vezi toată discuția)
Va rog mult daca puteti sa ma ajutati avram1977 avram1977 buna,am lucrat la o firma ,mi-am dat demisia mi-a venit incetarea contractului de munca ,iar acum la lichidare nu vrea sa-mi dea salariul pina nu semnez ... (vezi toată discuția)
Inventar (cine plateste lipsa in gestiune cauzata de furturi?) crucita crucita Buna seara, Va rog sa ma(ne) ajutati cu un raspuns pe mine si pe colegele mele in solutionarea unei probleme....lucram in domeniul vanzari directe ,un ... (vezi toată discuția)