avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Produse expirate in farmacii si imputarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Produse expirate in farmacii si imputarea contravalorii lor angajatilor

Lucrez intr-o farmacie si odata cu efectuarea inventarului s-a facut o lista cu produsele expirate aflate in locatie, dupa care valoarea acestora ne-a fost imputata noua asistentilor si farmacistului.
Vreau sa stiu daca este legal. Mentionez ca nu am avut lipsuri in urma inventarului.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:40, 23 August 2013
Mi s-a spus ca pentru suma din target care v-a fi oprita ca si compensare pentru "pierderile" suferite de firma ( adica expirate), voi primi o FACTURA de la societate catre mine cu valoarea atribuita mie initial, pe care eu sa o semnez. Pe factura scrie " PRODUSE EXPIRATE CONFORM DECIZIEI ....... DIN DATA......" . aici este vorba despre decizia despre care v-am vorbit in care nu se scrie ca vom plati expiratele ci ca produsele trebuie manevrate inainte de expirare. Asadar i-mi sunt vandute produse expirate.

Suma din target care-mi revine reprezinta doua treimi din totalul acestei facturi, urmand ca diferenta sa fie trecuta pe nota de lichidare ca si debit catre firma.

Daca semnez aceasta factura este ca si cum as fi semnat acel acord de plata?
Este legal sa mi se vanda "produse expirate"?
Ar trebui sa le cer sa faca o factura doar cu valoarea care-mi revine din target (cele doua treimi)? Oricum bani de pe target nu ii voi mai primi in mana.
cum este mai bine sa procedez?

Multumesc!
Asa cum postarile anterioare au specificat acel angajator face abuz ... pana la urma ce raspuns ati primit de la ITM!? Plus nu inteleg de ce vor sa va dea factura proforma pentru ce!? medicamentele expirate ... eu din cate stiu nu putetiu fii obligata sa le achizitionati .... dar nestiind ce aveti in contractul de munca ....

exemplul meu nu are legatura cu dumneavoastra da ceva de genu detin un fast food unde am un bucatar bucatarul face de mancare vanzatoarea nu o vinde pe toata ramane jumatate eu acea jumatate ii pun sa plateasca angajatii api cred ca as fii bogat :) incredibil. PS macarea expira in 24 ore ...
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Mai 2013
Burghardt Norbert,
Nu are nicio legatura c.i.m. cu cele medicamente expirate . Nu cred ca exista vreun angajator care sa insereze in c.i.m. o astfel de clauza.
Asa cum s-a mai spus, nu exista obligativitatea dvs de a achizitiona medicamentele expirate. Puteti depune o sesizare si la OPC.
Buna ziua! Iata ca au trecut 3 luni si firma nu mi-a eliberat decizia de incetare a c.i.m. si nici adeverinta de vechime. am sunat la resurse umane si mi s-a spus ca actele au plecat de la ei pentru a fisemnate de director si nu se stie de ce nu au ajuns la mine.

va intreb ce e de facut? daca fac o cerere prin mail catre dep. r.u. sunt obligati sa ii dea numar si sa o inregistreze? sau trebuie sa merg personal la sediu sa o depun? sediul este in alt judet si nu am fost niciodata acolo.

am trimis sesizare la itm si mi s-a spus ca fara numar de inregistrare al acestei cereri, ei nu pot actiona. chiar asa? pai nu trebuie sa i-mi raspunda?

daca firma nu i-mi accepta cererea si nu o inregistreaza eu ce sa fac?
Daca nu v-o inregistreaza , o puteti trimite prin posta cu confirmare de primire sau cu ajutorul unui executor judecatoresc..
In asa fel, aveti si dovada ca ati solicitat asa ceva angajatorului.
Ultima modificare: Vineri, 23 August 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Produse expirate in farmacii si imputarea contravalorii lor angajatilor Lucia01 Lucia01 Buna seara, As dori sa stiu daca este legala imputarea contravalorii medicamentelor si produselor cosmetice inregistrate ca fiind expirate (cu ocazia ... (vezi toată discuția)
Va rog mult daca puteti sa ma ajutati avram1977 avram1977 buna,am lucrat la o firma ,mi-am dat demisia mi-a venit incetarea contractului de munca ,iar acum la lichidare nu vrea sa-mi dea salariul pina nu semnez ... (vezi toată discuția)
Inventar (cine plateste lipsa in gestiune cauzata de furturi?) crucita crucita Buna seara, Va rog sa ma(ne) ajutati cu un raspuns pe mine si pe colegele mele in solutionarea unei probleme....lucram in domeniul vanzari directe ,un ... (vezi toată discuția)