avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Produse expirate in farmacii si imputarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Produse expirate in farmacii si imputarea contravalorii lor angajatilor

Lucrez intr-o farmacie si odata cu efectuarea inventarului s-a facut o lista cu produsele expirate aflate in locatie, dupa care valoarea acestora ne-a fost imputata noua asistentilor si farmacistului.
Vreau sa stiu daca este legal. Mentionez ca nu am avut lipsuri in urma inventarului.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:40, 23 August 2013
va aduc la cunostinta ultimele noutati in acasta problema

in urma modului in care am fost tratate eu si colegele mele, 3 dintre noi am hotarat sa demisionam. ceea ce am facut.

dar astazi cand a expirat preavizul uneia dintre fete, am primit un telefon de director in care ni se spunea ca nu vom primi nota de lichidare daca nu platim imputarile survenite in urma inventarului din martie

intreb: este legal ceea ce vor ei sa faca? si ce importanta are nota de lichidare pentru o viitoare angajare?

multumesc!
Nu are nicio importanta vitala aceasta nota de lichidare in cazul unei angajari viitoare ...dvs depuneti o solicitare in scris catre angajator sa va elibereze :
- decizia de incetare a c.i.m.
- adeverinta de vechime
- adeverinta de somaj

Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

Multumesc mult pentru raspuns!

As mai avea o intrebare. Eu mi-am dat demisia cu preaviz, mai pot beneficia de somaj?
Din pacate in urma unei demisii nu puteti beneficia de somaj.
Incetarea c.i.m. prin demisie exclude posibilitatea fostului salariat sa beneficieze de indemnziatia de somaj ... demisia este considerata un motiv imputabil salariatului.

Alte discuții în legătură

Produse expirate in farmacii si imputarea contravalorii lor angajatilor Lucia01 Lucia01 Buna seara, As dori sa stiu daca este legala imputarea contravalorii medicamentelor si produselor cosmetice inregistrate ca fiind expirate (cu ocazia ... (vezi toată discuția)
Va rog mult daca puteti sa ma ajutati avram1977 avram1977 buna,am lucrat la o firma ,mi-am dat demisia mi-a venit incetarea contractului de munca ,iar acum la lichidare nu vrea sa-mi dea salariul pina nu semnez ... (vezi toată discuția)
Inventar (cine plateste lipsa in gestiune cauzata de furturi?) crucita crucita Buna seara, Va rog sa ma(ne) ajutati cu un raspuns pe mine si pe colegele mele in solutionarea unei probleme....lucram in domeniul vanzari directe ,un ... (vezi toată discuția)