Lucrez intr-o farmacie si odata cu efectuarea inventarului s-a facut o lista cu produsele expirate aflate in locatie, dupa care valoarea acestora ne-a fost imputata noua asistentilor si farmacistului.
Vreau sa stiu daca este legal. Mentionez ca nu am avut lipsuri in urma inventarului.
Multumesc!
Buna ziua!
Iata cum au decurs lucrurile in continuare. In cursul zilei de ieri am fost chemate la o sedinta cu directorul de zona si coordonatorul de zona. Discutiile s-au tinut individual, fiicare dintre noi cele 3 fete fiind chemata pe rand. La aceasta sedinta a participat si farmacista diriginte.
Directorul a incercat sa ne convinga ca aceste imputari sunt absolut legale si se regasesc in toate gestiunile, iar expiratele nu ies din gestiune cu proces verbal ci la inventar cand nu mai pot fii introduse in stoc pentru ca .... au expirat.... noi suntem responsabile de faptul ca am lasat medicamente sa expire. I-am spus ca nu consider legala aceasta procedura si nu sunt de acord cu ea, asadar nu accept imputarile. Ca solutie mi-au sugerat oprirea targetului in contul imputarilor ( atat cat poate acoperii acest target).
I-am amintit directorului ça eu am venit in farmacie la jumatatea perioadei dintre inventarul precedent si cel actual si nu pot fi acuzata de expirarea unor produse pe care le-am gasit deja expirate, ceea ce nu este nici legal.
Concluzia a fost ca se va recalcula suma care-mi revine mie, se va scadea din aceasta valoarea targetului pe cele cateva luni in care nu s-a trimis si daca mai ramane ceva de plata acea suma va fii trecuta pe nota de lichidare ca si debit catre societate ( nu stiu daca am
inteles bine). Actele si salariu ni se vor da.
va intreb ce trebuie sa fac in aceasta situatie. Daca ei vor recalcula si totusi vor considera ca mai ramane ceva de plata, suma pe care o vor trece in nota de lichidare, eu accept aceasta nota? trebuie sa scrie acolo ce reprezinta aceasta datorie? probbil ei nu vor scrie valoare expirate. sa solicit aceasta formulare? ma afecteaza cu ceva o nota de lichidare cu " debit " cum s-au exprimat ei?
Va multumesc mult pentru ajutorul oferit pana acum! Mi-a fost de un real folos si am constata ca parcurgand pasii indicati de Domniile voastre rezultatele sunt cele pe care mi le-ati spus.
nota de lichidare nu are niciun fundament juridic , o puteti semna sau nu. De asemenea, pentru a se recupera acea suma va trebui sa va actioneze in judecata sau sa incheiati un acord in acest sens.
multumesc pentru raspuns!
am inteles ca nu are temei juridic. dar daca este ceruta de viitorul angajat presupun ca nu este in regula. poate ar trebui sa cer ca in nota de lichidare sa fie explicat faptul ca suma o reprezinta EXPIRATE si nu altceva: lipsa din gestiune, minus la inventar, .......