Multumesc pentru raspuns. As mai avea o intrebare: tinand cont de faptul ca am dreptul la 23 de zile de concediu de odihna anual si ca incepand cu 03.06.2009 intru in concediu de sarcina si lauzie, data aproximativa a nasterii fiind 10.07.2009, puteti sa-mi spuneti cate zile de concediu de odihna pot sa-mi aiu pana la aceasta data?
Multumesc mult:rolleyes:
poate, ar fi bine sa stiti ca in ceea ce priveste modul de calcul a indemnizatiei pt sarcina si lauzie acesta nu este negociabil cu personal de la comp resurse umane- deci nu-l puteti clarifica pe cale amiabila, reprezinta, asa cum s-a spus 85% din media zilnica pe ultimele 6 luni si nu este impozabil - daca bine-mi amintesc eu sau daca nu au intervenit modificari in legislatie. Indem pt concediu sarcina si lauzie este de 126 zile- 63 pt sarcina si 63 lauzie, care se pot compensa intre ele. in sit in care venitul dvs este unul mai mic, care nu va avantajeaza, consider ca ar trebui sa luati in calcul faptul ca incepand din a 43-a zi de la nasterea copilului puteti suspenda CIM pt cresterea copilului pana la 2 ani. astfel, incepand cu a 43-a zi puteti beneficia de de indem pt cresterea copilului in suma de 600 lei si alocatia copilui 200 lei, deci nu suntei obligata sa va epuizati toate cele 126 zile, daca nu le-ati efectuat pana in a 42 zi de la nastere. daca sunteti barbat si doriti sa beneficiati de concediu pt cresterea copilului o puteti face imediat cum s-a nascut copilul, in sit in care sotia nu doreste sa beneficieze de acest drept .daca aveti un salariu care va avantajeaza la modul de calcul privind stab. indemnizatiei atat pt sarcina si lauzie cat si pt. cresterea copilului, va avanatajeaza sa mergeti la lucru cat mai mult posibil, pt a acumula o medie zilnica cat mai mare, puteti sa mergeti direct de la serviciu la spital sa nasteti, au mai fost cazuri, pt ca apoi sa stati in concediu pt cresterea copilului, atat cat considerati dvs si cu o indemnizatie reprezentativa, in limitele legii, bineinteles.