Stimata doamna "m_ella2005", asa cum am mai zis si in alte postari, as dori, daca se poate sfaturi pertinente si pareri avizate vizavi de situatie si modalitatea de a solutiona problema, nu "judecati" preconcepute...nu sunt eu cea care a luat "cea mai buna decizie ca soacra sa-si vanda niste priprietati asupra carora dv nu aveati nicun drept". De ce vedeti asta ca pe o manevra diabolica de a imi insusi bunurile fostei soacre? Va reamintesc ca nu eram singura in aceasta poveste, exista si un sot, respectiv fiul ei si multe alte inconveninte luate in calcul de fosta soacra la mom respectiv. Practic, din punctul meu de vedere, aceasta decizie luata de comun acord de a ne muta impreuna a fost greseala vietii mele, greseala pt care platesc si eu si un copil nevinovat si poate ca lucrurile ar fi fost altfel (fara divort) daca alegeam " varianta era cea mai convenabila pentru dv sotii" de a ne achizitiona un imobil al nostru. Insa am ajuns in situatia asta si eu as vrea sfaturi si pareri avizate in care sa imi cunosc "drepturile" sau limitele in care ma aflu.
Va multumesc oricum pt timpul acordat .
Nu inteleg de ce va suparati in loc sa veniti cu chestiuni concrete si sa combateti aceste pozitii care dv. vi se par a fi pro-soacra.
Noi nu stim decat ce ne spuneti dv., dv. ne-ati spus initial ca soacra si-a vandut si a bagat banii in duplex, apoi ca de fapt nu-i chiar asa. Tot dv. ne spuneti ca s-a luat decizia la comun, acum nu-i chiar asa.
Mai bine veniti si cu argumente pe ce ati platit dv. la casa, ca pana acum nu ne-ati spus ce ati cheltuit cu casa si noi de unde sa stim?
In loc sa va suparati, mai bine ne spuneti si contributia dv., a sotilor, ca sa pricepem ceva. ca pana acum, in afara de mancare, numai soacra ne-ati spus ca a platit la casa.
Sau mergeti la un avocat daca aici nu puteti sa ne spuneti prea multe; cert e ca va putem ajuta in masura in care ne dati informatii.
Stimata doamna ati creat un taifun in jurul dumneavoastra. Oricum va felicit pentru modul in care stiti sa gestionati situatia si cred ca ve-ti face fata tuturor proceselor. Am trecut printr-un proces similar care a durat 4 ani dar am castigat in toate instantele. Asa ca nu disperati si intradevar aveti nevoie de un avocat bun dar nu blazat. Apropo ,si dumneavoastra aveti drept de creanta pentru banii pe care ii platiti bancii pentru pamant. Bunurile comune nu sunt doar cele care le vede soacra ci si banii pe care ii platiti bancii.Va trebuie doar rabdare sa treceti prin toate instantele . Imi place felul in care puneti problema si faptul ca sunteti onesta in ciuda faptului ca unii de pe aici va critica fara argumente si fara sa citeasca cu atentie mesajul d-vs. Dupa cum ati spus ca d-vs aveati venituri mai mari decat fostul sot DECI puteti sa cereti cota majorata.:oops: Aveti incredere in judecata dumneavoastra si sigur castigati. Si nu in ultimul rand BAFTA
@laura1964 va multumesc din suflet pt suportul moral acordat. Apeland la topicul acesta am dorit sa primesc sfaturi pertinente din partea celor care poate au avut situatii similare si/sau pareri avizate vizavi de modalitatea de a solutiona problema, nu judecati preconcepute...insa se pare ca acestea fac parte din "viata". Consider un argument bun acela cu dreptul meu de creanta, pentru a-mi sustine "dreptul" meu si al copilului meu. Sper totusi sa se rezolve totul pe cale amiabila, cale pe care am si deschis-o.
Eu v-as fi dat pareri asa cum le cereti, insa nu pot visa situatia dv. ca sa formulez un raspuns pertinent.
Pentru teren nu are niciun drept de creanta impotriva soacrei, caci terenul e al doamnei si al sotului ei, soacra neavand niciun bun raportat la care doamna sa fi platit rate si deci sa existe un drept de creanta.
Daca puneti situatia juridica, o discutam, insa noi aici nu avem date sa discutam juridic. E usor sa va plangeti ca voiati un raspuns, va tot intreb, concret: care e contributia ca sa stiu sa va spun ce si cum...
Informatiile sunt si putine si contradictorii si asta e o atitudine perdanta in instanta; iar noi aici, nu avem ce face, avem formatie de juristi si procedam similar (ca si abordare, concept) cu o instanta. Dati informatii si discutam pe ele. Daca doriti raspunsuri, caci nu vad interes in acest sens.
Pentru incurajari exista alte forumuri.
Succes!