avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere in Baroul traditional sau Baroul Bota ? ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere in Baroul traditional sau Baroul Bota ? Diferente ? Avantaje ?

Poate cineva sa explice care sunt diferentele dintre cele doua barouri ?
Functioneaza in paralel ?
Care sunt avantajele si dezavantajele inscrierii in unul din Barouri ?
De ce sa nu-l aleg pe celalalt ?
In ce localitati sunt constituite Barourile Bota ?
Profeseaza fara probleme acestia ? In ce localitati ?
buna.baroul bota functioneaza cat se poate de legal. fac parte din acest barou si nu am avut probleme....dar intru doar in cauze civile. intr-adevar s-au facut reclamatii de catrei avocatii din baroul traditional, dar ne-au facut doar un bine....solutiile fiind de NUP la procuror, de NUP la prim-procuror. nu ne-am multumit si am facut plangere impotriva rezolutiei procurorului...desi solutia era super ok...si s-a intamplat ceea ce am dorit. solutia a fost de respingere a plangerii noastre si de mentinere a solutiei procurorului.....DEFINITIVA.... concluzia a fost ca functionam cat se poate de legal, existand sentinte de infiintare a barourilor, cat si a UNBR, tablouri de avocati....am dat examen in baza aceleiasi legi ca si colegii de la traditional, etc. solutia s-a dat in 1.02.2011 la Judecatoria Tg-Mures(de catre presedinta acestei instante)...asa ca trageti dvs. concluziile. examenul a fost unul serios, adica 200 de intrebari din CC, CPC, CP si CPP si vreau sa spun ca am invatat ca sa intru. nu am incercat la baroul traditional, pentru ca....stiti foarte bine de ce....ce-i care ati dat. la Tg-Mures au intrat doar 5 persoane....4 dintre acestia erau copiii unor avocati din acest barou si una era fiica unui consilier judetean (medic urolog) de la PDL.
cei care vorbesc urat despre acest barou, cred ca sunt doar carcotasi, dar fiti fara teama, si noi am terminat dreptul, am dat examen pe care l-am luat...asa ca...nu va mai fie teama de noi, nu va luam painea de la gura....sau poate ca da......de aceea va temeti? este o profesiune libera...asa ca supravietuiesc doar cei mai buni...indiferent in ce barou suntem inscrisi. bafta la toata lumea!!!!
Buna Alex Roman,

Lucrezi cu clientii tai? Sau esti colaborator la o casa de avocatura? Ma intreb ce parere au casele de avoctaura depsre avocatii inscrisi in baroul Bota. Si pe mine ma bate gandu sa dau aici, ca l-am picat cu brio pe cel din noiembrie, desi m-am pregatit constiincios 7 luni, dar probabil cei care tb sa intre intra.
vlad stefan a scris:


Am preferat baroul traditional nu datorita lipsei de legalitate a baroului Bota ci din acelasi motiv pentru care , de exemplu, nu sfatuiesc pe nimeni sa se inscrie la Universitatea Spiru Haret.


perfect de acord cu tine...
probabil ca cei mai cu ... cap constientizeaza faptul ca baroul bota e un fel de spiru haret al invatamantului privat,tocmai de-aia sunt sute de candidati anual in baroul traditional,tocmai de-aia ies discutiile pentru incorectitudinea evaluarii lucrarilor si asa mai departe.pentru ca toti vor sa fie in baroul traditional.
cum ar fi ca,peste ani,sa fie o analogie cu ceea ce s-a intamplat la titularizare cand nu au fost primiti absolventi de la spiru haret si dati afara cu jandarmii.
trist...in afara, facultatile particulare sunt cel mai bine cotate,pentru ca exista o selectie riguroasa. la noi ... in facultatile particulare se poate inscrie practic oricine cu o diploma de bac :)
singura universitate particulara mai la locul ei,dupa mine,ar fi nicolae titulescu.
in rest,tot universitatea bucuresti sau univ. babes-bolyai scot cei mai buni juristi.
nu o spun eu , e statistica inm.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Februarie 2011
ghostinthe_night, utilizator
buna. da lucrez cu clientii mei. si am ceva clienti. nu stiu ce parere au ...cum le spui tu?....casele de avocatura=D>, dar de ce sa muncesti pentru altul cand poti munci pentru tine. am fost angajat 15 ani la MJ, si refuz sa mai muncesc pentru cineva.
apropo...sa stii colegu....ca am terminat dreptul la Babes Bolyai in Cluj.....a doua facultate....pentru ca in 1996 am terminat facultatea de matematica....tot la Babes.....si acum sunt la Bota....si ma simt chiar foarte bine. nu-si bate nimeni joc de stagiari...si mai mult....nu am dat nici un leu la maestru ca sa ma ia pe langa el.
si sa stii ca examenul a fost greu....a fost tot atat de mult de invatat ca la traditionali....dar nota e cea reala. se dau test grila.....nu sinteze....ca sa poata da ei ce note vor....si sa intre cine trebuie....nu cine poate. am avut in sala de judecata un stagiar din Tg-Mures, acum vreo 5-6 ani...pe numele ei [EDITAT], care m-a intrebat ce trebuie sa spuna la o contopire a pedepselor, ea fiind din oficiu pentru petent. nu m-am mirat, nu m-am contrariat...doar era stagiar...era ceva normal. stiti ce m-a intrigat? unde si-a scris ceea ce eu i-am spus.....ghiciti.....pe palma ...cu pixul=D>:O:O:O:O:O. si dragi colegi...era din baroul traditional....si mama ei era avocat definitiv ...si maestrul ei....deci....concluzia....fiecare suntem cu uscaturile noastre.
bafta la toti...multi clienti si onorarii platite
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2011
ContSters20980, utilizator
mai stie cineva ceva despre baroul lui bota?

Alte discuții în legătură

Avocat traditional vs. avocat unbr 2004 Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat Daca esti proaspat absolvent de facultate stai si te intrebi unde sa te inscrii : in baroul traditional care nu are acte de infiintare , sau in baroul legal ... (vezi toată discuția)
Barouri marciuc marciuc ce parere aveti despre unbr-unbr traditional? (vezi toată discuția)
Unbr: florea sau bota ? sau amandoua!? Costi BIOLAN Costi BIOLAN Apelez la bun simt si dialog civilizat. Sunt proaspat absolvent de Drept si doresc sa urmez o cariera in Avocatura. Desi in facultate nu ni s-a spus nimic, ... (vezi toată discuția)