avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... N-ati mai vazut si nici n-ati mai auzit asa ceva!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

N-ati mai vazut si nici n-ati mai auzit asa ceva!

In blocul nostru sunt cativa restantieri la plata intretinerii si ieri, coborand pe scari , am vazut, oripilata, niste hartii A4, somatii de plata cu sume si nume de proprietar, apartament, informatii, lipite de usa apartamentului omului cu restante, semnate de presedinta si administrator. Sumele sunt de la 40 ron la 350 ron, nu mai mari. Parca semanau cu portareii, ma gandesc ca cine a decis asta se si vedea in postura de executor!
M-a indgnat la culme asemenea obraznicie din partea comitetului care a decis asa ceva.
Ce pot face proprietarii?
Ma tem sa nu se instaureze aici un regim de abuzuri, sunt semne ca nu suntem pe calea legala. E bloc nou, sunt multi tineri si cu toate astea... mentalitatile comuniste nu dispar.

Pe de alta parte, comitetul nu respecta nici o lege a functionarii asociatiei de proprietari, iau decizii fara a consulta proprietarii, nu raspund la solicitari si sfideaza pe cei care platesc.
Va multumesc pentru raspunsurile dvs.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 13:26, 28 Februarie 2009
adriantot a scris:
Dar spuneti-ne si noua in cat timp s-au adunat 350 lei restanta la un vecin care a fost atentionat?

Sincer nu inteleg intrebarea dvs... Intr-un bloc nou atata e intretinerea pe o luna sau mai putin.

Lipirea afiselor pe usa este intr-adevar o masura mai blanda decat instanta, dar total neavenita. Ea nu valoreaza nimic si inafara de disconfortul creat proprietarului, nu produce niciun efect juridic. Nu este somatie de plata, nu are confirmare de primire, nu e nimic. A, ba da, uitasem de risipa de hartie si toner!

Multumesc frumos pentru raspunsuri.
S-au adunat in mai multe luni cei 350 ron banuiesc, sunt insa si cu restante de 40 ron.
Asociatia nu are personalitate juridica, e inca in stadiul de "intrunire de bloc". Nu s-au depus actele la judecatorie si mie mi se pare un abuz ce se intampla zilele astea pe aici. Nu au fost afisate, cunoscute nici un buget si nici o hotarire a comitetului.
Ma mir ca nu exista o lege care sa impedice lipirea de afise pe usile oricui ii trece cuiva prin minte.
Sa inteleg ca eu pot lipi afise cu somatie de plata pe usa unui client de-al meu care are datorii la mine si ca nici o lege nu ma impiedica sa fac asta?

Ultima modificare: Luni, 23 Februarie 2009
Dana Marin, utilizator
Andreea Lisievici a scris:

adriantot a scris:
Dar spuneti-ne si noua in cat timp s-au adunat 350 lei restanta la un vecin care a fost atentionat?

Sincer nu inteleg intrebarea dvs... Intr-un bloc nou atata e intretinerea pe o luna sau mai putin.

La unele asociatii unde sunt si apatramente mici (garsoniere), cu centrale de apartament , intretinerea lunara poate fi de 15 - 30 le / luna. Mai jos gasiti o asemenea lista reala.

[ link extern ]
De fapt ati observat ca se spune ca sunt restante acele sume si apoi sunt pe mai multe luni.

Ultima modificare: Luni, 23 Februarie 2009
Adriantot, moderator
Nu conteaza cum e la unele asociatii, doamna a precizat ca e un bloc nou, asa incat e imposibil sa fie vorba de sumele de care vorbiti. Stiu foarte bine cum sta situatia la blocurile noi.
Intradevar s-a gresit cand s-au lipit acele hartii pe usile respective. Sa apelat la bunul simt, te faci de rusine in fata vecinilor si atunci incerci sa eviti asemenea situatie fiind cu plata la zi. Chiar ma intreb : s-au platit restantele, macar unii dintre d-vs ?"Afara" exista acest respect fata de vecini, chiar daca nu sunt tari comuniste ( vezi Germania ). Daca sunt restante la plata mai mari de 30 zile de la data afisarii listei,proprietarii respectivi trebuiau atentionati cu o notificare scrisa, trimisa prin PTTR cu aviz de primire. Dupa 90 zile de restanta, la tribunal vor trebui prezentate cel putin trei astfel de notificari, altfel asociatia ( toti proprietarii ) vor suporta cheltuielile de judecata. S-a intamplat la noi in asociatie unde instiintarea s-a facut verbal apoi cu o hartie lasata in casuta postala a respectivului restantier. Avocatul angajat ne-a spus ca asa prevede legea.

Alte discuții în legătură

Recuperare datorie prescrisa de instanta cocosioanalr cocosioanalr Buna seara, Va rog daca se poate sa ma ajute cineva in urm.problema, sunt administrator a unei Asociatii de proprietari pe care am preluat-o in oct 2011 ... (vezi toată discuția)
Penalizari la penalizari marinanicolae marinanicolae Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati, In 2007 s-a schimbat administratorul la bloc, bloc comunist cu 100 apartamente. Eu am avut ceva restante pe care le-am ... (vezi toată discuția)
Datornici la intretinere EDI_GAVRILA EDI_GAVRILA Ce se poate face daca un proprietar de 6 ani nu vrea sa plateasca intretinerea si presedintii asociatiei nu vor sa-l dea in judecata? (vezi toată discuția)