avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... N-ati mai vazut si nici n-ati mai auzit asa ceva!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

N-ati mai vazut si nici n-ati mai auzit asa ceva!

In blocul nostru sunt cativa restantieri la plata intretinerii si ieri, coborand pe scari , am vazut, oripilata, niste hartii A4, somatii de plata cu sume si nume de proprietar, apartament, informatii, lipite de usa apartamentului omului cu restante, semnate de presedinta si administrator. Sumele sunt de la 40 ron la 350 ron, nu mai mari. Parca semanau cu portareii, ma gandesc ca cine a decis asta se si vedea in postura de executor!
M-a indgnat la culme asemenea obraznicie din partea comitetului care a decis asa ceva.
Ce pot face proprietarii?
Ma tem sa nu se instaureze aici un regim de abuzuri, sunt semne ca nu suntem pe calea legala. E bloc nou, sunt multi tineri si cu toate astea... mentalitatile comuniste nu dispar.

Pe de alta parte, comitetul nu respecta nici o lege a functionarii asociatiei de proprietari, iau decizii fara a consulta proprietarii, nu raspund la solicitari si sfideaza pe cei care platesc.
Va multumesc pentru raspunsurile dvs.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 13:26, 28 Februarie 2009
Costin Savescu a scris:

Aha, multumesc doamna Elga.
Inteleg ca e un fel de stat pe banca la tara in fata portii. Hhahaha.
Am avut o impresie gresita. Imi imaginam ca isi dau cu parerea persoane avizate.
Administratorii si presedintii din Romania care nu respecta nici in procent de 20% legile pe care de multe ori nici nu le cunosc sunt cei care dau sfaturi aici?
N-am stiut.

Daca dv ati fi proprietarul a 1000 de apartamente in 1000 de asociatii din 100 de orase diferite ale Romaniei tot nu se justifica generalizarea pe care o faceti mai sus. Unii dintre noi avem in proprietate 1, 2 sau 3 apartamente, poate chiar in asociatii diferite. Intr-o asociatie e mai bine, in una mai dificil de colaborat cu presedintele, administratorul sau cu ceilalti vecini, dupa cum a tunat si ia adunat. Unii dintre noi mai avem si experienta administrarii unor asociatii cu rezultate cand mai bune cand mai slabe. Dar va asigur ca majoritatea celor cu vechime pe acest forum au experienta, cunosc legislatia si chiar o aplica. Dialogul dintre noi , daca este la subiect, nu face decat sa ne imbogateasca cunostintele prin diversitatea formelor concrete de aplicare a legislatiei care este permisibila si interpretabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare datorie prescrisa de instanta cocosioanalr cocosioanalr Buna seara, Va rog daca se poate sa ma ajute cineva in urm.problema, sunt administrator a unei Asociatii de proprietari pe care am preluat-o in oct 2011 ... (vezi toată discuția)
Penalizari la penalizari marinanicolae marinanicolae Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati, In 2007 s-a schimbat administratorul la bloc, bloc comunist cu 100 apartamente. Eu am avut ceva restante pe care le-am ... (vezi toată discuția)
Datornici la intretinere EDI_GAVRILA EDI_GAVRILA Ce se poate face daca un proprietar de 6 ani nu vrea sa plateasca intretinerea si presedintii asociatiei nu vor sa-l dea in judecata? (vezi toată discuția)