avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Podul de la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Podul de la bloc

Buna seara. Ani de zile in podul blocului au cuibarit nederanjati o sumedenie de porumbei. In urma cu doi ani unul din ap. de la ultimul etaj si-a schimbat proprietarul, acesta din urma cu acordul majoritatii proprietarilor de pe scara a facut curatenie in pod pe cheltuiala proprie, totodata a depozitat acolo diverse bunuri(ferestrele vechi,citeva usi etc.). De ceva vreme administratorul impreuna cu unii vecini de pe scara insista ca acesta sa elibereze spatiul pe care il ocupa cu bunurile respective. Omul sustine ca lucrurile pe care le are depozitate in pod se afla pe planseul apartamentului sau si ca oricum nu ocupa o suprafata mai mare decit cota parte din propritatea comuna detinuta pentru care el plateste impozit anual.
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 09:41, 24 Martie 2013
Personal stiu ce este legal si ce nu este legal in aceasta poveste, insa asa suntem noi, ce sa mai comentam. Sunt convins ca la un moment dat acest conflict se va stinge intr-un fel sau altul si toata lumea va uita de marile beneficii pe care le aduce acel spatiu si va garantez ca majoritatea dintre proprietari nu vor dori sa depoziteze ceva in acel spatiu, mai mult nu vor urca in viata lor pe-acolo.
Pe de alta parte, dl. Adrian Totolici are dreptate, ca intotdeauna. Pentru a stinge definitiv acest conflict iscat din nimic, cetateanul trebuie sa se adreseze in scris conducerii as. prop. si sa inchirieze 5-10-20 mp in care sa-si depoziteze materialele respective. Daca suma pusa in discutie va fi rezonabila, sunt convins ca acesta va accepta si altfel carcotasilor li se va inchide gura... Se putea si altfel dar v-am zis, asa sunt unii dintre noi croiti.

Multumesc tuturor.Doresc insa sa supun atentiei dv.opinia vecinului."Dreptul de proprietate asupra partilor indivize comune ofera fiecarui coproprietar dreptul de a folosi aceste parti indivize comune, fara insa a se aduce atingere acelorasi drepturi ale celorlalti coproprietari.Partile indivize comune pot fi utilizate de toti coproprietarii iar cheltuielile comune revin fiecarui coproprietar in mod proportional cu suprafata bunului aflat in proprietate exclusiva.Atit timp cit partajul este posibil se impune ca podul sa fie exclus din partile comune indivize si impartit pe loturi fiecarui apartament(art.728 c.civil)
Citatul prezentat de nu este art 728 din Codul civil.
Art. 728 din Codul civil prevede:
Întârzierea în depunerea garanţiei nu afectează dreptul uzufructuarului de a percepe fructele care i se cuvin de la data constituirii uzufructului.

Nu vad legatura cu subiectul.
Cu respect, fac precizarea: Art.728 c.civil: Nimeni nu poate fi obligat a ramine in indiviziune.
Accesati pe lincul urmator Codul civil:
www.avocatnet.ro/UserFiles/a...

Alte discuții în legătură

Reparatie acoperis, fara asociatie si fara acces la spatiul mansardei Mihai RMS Mihai RMS Buna ziua, am tot citit despre reparatia acoperisului ca fiind parte comunca, dar mai am cateva nelamuriri si as dori daca se poate sa le clarific. Nu este ... (vezi toată discuția)
Legea hg 1588/2007, facute in baza legii 230/2007. oarecareom oarecareom Buna ziua, Unde se pot face reclamatii sau sesizari in privinta idiotilor care au dat aceste legi. Am cateva nelamuriri in privinta platilor pentru cota ... (vezi toată discuția)
Repartizare costuri lucrare instalatie gaze Dan N Dan N Buna ziua, In asociatia noastra s-au separat intro coloana de gaz 12 proprietari din totalul de 40 de apt. Saptamana trecuta s-a efectuat revizia ... (vezi toată discuția)