avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Podul de la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Podul de la bloc

Buna seara. Ani de zile in podul blocului au cuibarit nederanjati o sumedenie de porumbei. In urma cu doi ani unul din ap. de la ultimul etaj si-a schimbat proprietarul, acesta din urma cu acordul majoritatii proprietarilor de pe scara a facut curatenie in pod pe cheltuiala proprie, totodata a depozitat acolo diverse bunuri(ferestrele vechi,citeva usi etc.). De ceva vreme administratorul impreuna cu unii vecini de pe scara insista ca acesta sa elibereze spatiul pe care il ocupa cu bunurile respective. Omul sustine ca lucrurile pe care le are depozitate in pod se afla pe planseul apartamentului sau si ca oricum nu ocupa o suprafata mai mare decit cota parte din propritatea comuna detinuta pentru care el plateste impozit anual.
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 09:41, 24 Martie 2013
Art.728 vechiul cod civil cu corespondenta in noul cod civil la art.669-686 respectiv art.1143.
caragiu a scris:

"Cu respect, fac precizarea: Art.728 c.civil: Nimeni nu poate fi obligat a ramine in indiviziune."

Da asa este nimeni nu poate fi obligat a ramane in indiviziune...Dar privind "indiviziunea fortata", are alt caracter de proprietate comuna. Aceasta forma de indiviziune nu se poate diviza. De pilda "calea de acces", ende exista mai multi coindivizari, si, unul care este la drumul public zice "eu solicit iesirea din indiviziune..?", Nicio instanta din lume nu ii admite iesirea din indiviziune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie acoperis, fara asociatie si fara acces la spatiul mansardei Mihai RMS Mihai RMS Buna ziua, am tot citit despre reparatia acoperisului ca fiind parte comunca, dar mai am cateva nelamuriri si as dori daca se poate sa le clarific. Nu este ... (vezi toată discuția)
Legea hg 1588/2007, facute in baza legii 230/2007. oarecareom oarecareom Buna ziua, Unde se pot face reclamatii sau sesizari in privinta idiotilor care au dat aceste legi. Am cateva nelamuriri in privinta platilor pentru cota ... (vezi toată discuția)
Repartizare costuri lucrare instalatie gaze Dan N Dan N Buna ziua, In asociatia noastra s-au separat intro coloana de gaz 12 proprietari din totalul de 40 de apt. Saptamana trecuta s-a efectuat revizia ... (vezi toată discuția)