Doresc sa aflu un raspuns pertinent si la subiect.X-(X-(
Al cui angajat este administratorul,casierul sau presedintele unei Asociatii de locatari al locuintelor de stat ? eu sint chiriasul statului si prin urmare nu am cum sa dobindesc calitatea de membru al Asociatiei de proprietari,statut prin care membri sai sint platiti de proprietari, ceea ce este cu totul altceva.
Sint eu obligata, sa contribui lunar cu 8 ron la "salarul" nedeclarat la fisc al(mai ales ca nu exista acte cu veniturile certe) unui administrator al locuintelor de stat ? Sau acesta este angajatul sau colaboratorul statului si prin urmare acesta are obligatia sa-i plateasca salarul pe baza unei conventii sau contract de agajat ?
Sau poate cine stie,se incaseaza salar si de la Primarie si "bani negrii" de la asociatie.
Care articol de lege reglementeza contractul de munca,salarul (si cuantumul) membrilor Asociatiei de locatari ? Atentie ,nu al membrilor Asociatiei de proprietari
"Niciodata, dar NICIODATA Primaria nu o sa plateasca un om sa administreze condominiu fara sa recupereze banii de la chiriasi!!!"
Dar stiti sa spuneti si baza legala ?
E clar ca nu,pentru ca nu exista.In Legea locuintelor nu exista asa ceva
Inainte ca romanii sa-si cumpere locuintele cu chirie de stat construite de Ceausescu, adica cea pe care ati devenit probabil proprietara,faceau parte dintr-o Asociatiie de locatari ale carei membrii erau platiti de Primarie.Abia dupa ce AL au fost obligate sa se constituie in AP, proprietarii au angajat un consiliu de administratie indiferent de forma contractului pe care desigur ca il platesti din moment ce l-ai angajat.
Din 1971 am stat cu chirie de stat pina in 1990 cind parintii au cumparat apartamentul in
baza legii speciale post revolutie,prin urmare cunosc viata dintr-o AL si nimeni nu a platit vreodata pe tabel,salarul administratorilor caci erau angajatii Primariei. Dar am inceput sa platim dupa ce asociatiile au devenit AP.
Ce e greu de inteles ? Statul nu e recuperator de bani de la chiriasi ,ci avind angajati,colaboratori,prestatori de servicii sa-i administreze proprietatea, ii plateste din fondurile sale si le retine impozit la sursa.
Mai intreb odata,stiti baza legala prin care "Niciodata, dar NICIODATA Primaria nu o sa plateasca un om sa administreze condominiu fara sa recupereze banii de la chiriasi!!!" ?
Interventie moderator
[Edit = fara atac la persoana, va rog]
"La Iasi, problema administrarii locuintelor sociale si a celor prin ANL este rezolvata de CL prin SC Termoservice SA (www.termoservice-iasi.ro/), o societate specializate de administrare a imobilelor si drept sa va spun, toate aspectele aratate mai sus, aici la noi nu prea se regasesc, mai putin cele legate de minoritati... nu curge lapte si miere prin aceste asociatii, dar parca nici chiar asa cum spuneti."
Trebuie sa postez si fotografii ca sa conving ? trebuie sa provoc stari de greata celor cu care intretin conversatii ? Pai sa vedeti in apartamente ce distrugeri au facut,ce sa mai vorbim ce e in toate spatiile comune. Si acestea la doar 2 luni de la predarea in folosinta a blocurilor ! Masinile Politiei vin intr-una, ba mai vine si cite o salvare Primaria tot promite ca evacueaza infractorii (80 % locatari minoritati) dar situatia nu se schimba cu nimic.
Si mai am pretentia legalitatii statutului unui administrator,obligatii,angajat, etc...