Buna ziua,
Nu am fost casatorita cu tatal copiilor dar am decizie judecatoreasca definitiva si irevocabila pentru crestere si educare. Mentionez ca tatal copiilor nu se implica sub nicio forma la cresterea si educarea lor si nici financiar. Nu a platit niciodata pensie alimentara din 2005 si nici nu mai locuieste in Romania. Anul acesta ma voi casatori si muta in Austria, intrebarea mea este daca pot si cum pot trece copii minori pe numele viitorului sot dupa casatorie?
In primul rand nu e ceva cert ca va recasatoriti, apoi sotul poate lua numele dvs . Daca minorul nu se indentifica cu numele asta, apai de ce sa-l schimbi ca nu se va identifica nici cu al lui, daca mai are argumente...suntem aici :)
Citez din motivarea lui in apel:
"Este putin probabil ca un copil de 6 ani sa constientizeze faptul ca se identifica in colectivitate sub un anume nume de familie, caci sunt la inceput de drum, in proces de formare" (nota mea: nu conteaza ca timp de 4 ani in gradinita a raspuns la un nume, ca copilul se prezinta cu numele de familie si prenumele atunci cand este intrebat cum il cheama, etc....)
"Cu atat mai mult ni se pare normal ca la aceasta varsta sa i se schimbe numele, in conditiile in care minorul nu pune pret pe astfel de chestiuni. Apreciem ca nu se poate retine argumentul instantei de fond si anume acela al cunoasterii de catre colectivitate a numelui de familie a copilului.
Facem aceasta afirmatie in conditiile in care copilul nu este vedetea de televiziziune sau asistenta a vreunei emisiuni, fie chiar si pentru copii" !!!
Adica daca ii faceam copilul vedeta, poate ne lasa in pace cu schimbatul numelui :).
In schimb, se opune platiii pensiei de intretinere: ba nu o vrea stabilita de la data introducerii actiunii, ci de la data finalizarii procesului (?!), ba nu o vrea cat a stabilit instanta, ca daca fac eu altceva cu banii lui, si ca adeverinta de la firma nu e tocmai ok, ca i-au trecut prea mult ...si uite asa.
V-ati pus intrebarea ce se va intampla cu numele copiilor daca aceasta viitoare casatorie nu va dura? Cu cine se vor mai identifica? Veti incerca sa ii aduceti la numele avut anterior, sau va veti recasatori si o veti lua de la capat cu schimbarea numelui? Eu sincer cred ca toata procedura asta are ca substrat, mai mult sau mai putin constient, pedepsirea tatalui biologic si nu are nimic de a face cu "binele" copilului. Mai mult, nu faceti decat sa va bulversati complet copiii.
Eu am fost data in plasament familial, am un nume de familie si familia la care am trait si crescut toata viata alt nume de familie. Imi cunosc fratii pentru ca oricum sunt ruda cu fostii mei tutori, dar mamei mele nu i s-a parut niciodata ciudat cand sunau colegii mei la mine acasa si intrebau daca au sunat la familia X, adica numele meu de familie si ea avea alt nume de familie, ci radea si spunea "stai ca vine imediat la telefon". De asemenea, familia mea biologica locuieste in acelasi oras cu mine si suntem destul de cunoscuti tocmai datorita faptelor tatalui meu natural (omor cu premeditare), dar nu ne-a facut nimeni vreodata pe noi criminali din cauza lui si eu chiar am facut facultatea de drept (si inca una, am chiar si un an de doctorat) si am reprezentat si eu Romania la olimpiade, dar nu am considerat niciodata ca as fi avut mai multe de castigat daca m-ar fi chemat altfel si numele de familie nici nu m-a ajutat, nici nu m-a impiedicat sa fac ce vreau, asa ca ce vroiam sa spun de fapt e ca nu e un capat de lume daca nu te cheama la fel ca pe parintii tai si nici "calitatea" tatalui biologic. Diferentele intre oameni nu stau intre numele de familie pe care le poarta si mi se pare ca - cu tot respectul - faceti mult zgomot pentru nimic, cum ar spune Shakespeare.
Cui trebe sa ma adresez
cccp
Am o fetitza de 3 ani care imi poarta numele eu nu mai sunt cu mama ei si asi dorii sa stiu cui trebe sa ma adresez pentru schimbarea numelui Cu mama ei nu am ... (vezi toată discuția)