avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... modificarea programului de vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

modificarea programului de vizita minor

buna ziua. in urma divortului am stabilit impreuna cu cea care mi-a fost sotie, un program de vizita pentru fetita noastra. in prima faza am stabilit cate 2 ore marti, sambata si duminica. dar din pacate fata plangea de fiecare data cand ma desparteam de ea si o duceam la mama ei. Dupa un timp fosta sotie a avut o "problema" si am tinut fata la mine o zi intreaga. Am observat ca copilul nu a mai plans la finalul zilei si am decis de comun acord cu fosta, sa iau fata Duminica toata ziua. a fost totul OK pana saptamana trecuta cand a spus ca nu mai doreste sa iau fata in acest mod si sa revenim la programul stabilit in instanta. am rugat-o sa inteleaga ca ii facem rau fetei dar nu a inteles. intrebarea mea este : Ce pot face pentru a putea modifica programul de vizite? Care este maximul de zile sau ore intr-un an, la care am dreptul pentru vizite. Doresc sa precizez ca fosta sotie, cred ca are probleme psihice pentru ca tipa su urla la copil. Mai mult decat atat cred ca loveste copilul ( o bate sau o face atenta prin metode neortodoxe ). fetita are 3 ani si 2 luni. astept un raspuns. Multumesc anticipat.
Va multumesc tuturor pentru raspunsul prompt. Sincer nu ma asteptam sa primesc un raspuns atat de repede. Cat despre Maia ( acest e numele fetitei mele ) si despre modul cum, fosta sotie, se comporta cu Maia, nu vad cum as putea sa demonstrez ca pot face mai mult pentru acest copil. Daca ma puteti ajuta, va rog mult, dati-mi un sfat. Am vorbit cu avocata mea si am sa ajung la un mediator. Acelasi lucru mi-a sugerat si avocata. Ca exemplu, astazi la 10.30 cand am luat-o pe Maia, in timp ce fata manca branzica cu paine ( micul dejun ), s-a murdarit pe manuta de branzica si mama ei a venit tipand la ea si i-a dat peste manuta dupa care a sters-o. In acel moment am tipat eu la fosta sotie si nu a mai continuat sa tipe la copil. Nu stiu ce s-ar fi intamplat daca nu eram acolo. Dar ma gandesc cum este cand nu sunt. Offfff. As fi in stare de orice sa stea cu mine. Numai ca legile in Romania nu sunt intotdeauna as cum ar trebui. Chiar daca, la acest moment, nu mi se opresc cei 25% din venituri, eu in fiecare Duminica ii dai fostei sotii 150 RON ( 150 x 4-5 saptamani, cat are o luna = 600 -750 ron ), ii cumpar fetei un cadou de aproximativ 100 - 150 ron ( pe care il dau dupa terminarea vizitei - astfel am observat ca fata se ia cu cadoul si trece mult mai usor peste momentul despartirii de mine ), toate bonurile valorice primite de la locul de munca + orice bonus le dau fostei sotii pentru Maia. Cel ma important este ca am decis ( din momentul in care ne-am despartit, inainte de pronuntarea divortului ) sa achit intreaga contravaloare a taxei pentru gradinita particulara la care este Maia. ( in prima faza fosta sotie a vrut sa mute fata la o alta gradinita, eu nu am fost deacord si am decis sa platest eu tot. ) va rog sa ma credeti ca vreau tot binele pentru acest copil si nu am fost un om rau. Am muncit si inafara serviciului pentru a asigura familiei un trai mai bun ( au fost momente (( cam 2 -3 ani )) cand am avut 3 servicii - unul de baza si 2 part time ) - totul pentru familie. . Cred ca greseala mea a fost ca, nu am avut timp sa stau si acasa pentru a fi alaturi de ele. Beat acasa nu am venit, nu am fost violent si nici nu mi-am inselat sotia
Ultima modificare: Duminică, 31 Martie 2013
PopaBogdan, utilizator
Faceti un memoriu catre DGASPC din sectorul Dvs si prezentati situatia.
Acestia ar trebui sa aiba o discutie cu dvs, cu sotia si , eventual, fetita, si sa va includa intr[-un program de consiliere psihologica. Cel putin asa am facut eu.
Psihologul gradinitei nu se baga, mie mi-au spus ca nu au astfel de competente.
Desi eu ma aflu "pe cealalta baricada" (mama singura care se lupta cu un tata biologic care alte alte interese, si nu cel al binelui copilului sau), stiu ca sunt si tatici ca Dvs. care fac toto posibilul pentru proprii copii, si asta este de admirat.
Puteti cere modificarea programului de vizita si veti avea castig. Va spun din experienta mea. Fetita mea care si-a cunoscut tatal la 3 ani, isi petrece doua sambete pe luna cu el, la domiciliul sau, are program de vacante (iarna si vara), deci veti primi si Dvs.
Multumesc mult pentru sfaturile date. Sper sa reusesc. Multumesc. Mi-ati mai ridicat moralul. Multumesc din suflet.
Cu programul chiar nu va faceti grija. Puteti linistit obtine mai mult, mai ales ca Dvs. va ocupati intr-adevar de copil si acest lucru il puteti demonstra cu usurinta.
Ultima modificare: Duminică, 31 Martie 2013
AlexStoica, utilizator
Imi poate spune cineva care e numarul maxim de zile pe an pe care il pot sta cu fiica mea, la domiciliu meu? Sau, ce trebuie sa fac pentru a obtine custodie totala ( domiciliul copilului la mine ). Fosta sotie nu se poarta tot timpul urat cu fata, are grija de ea ( o hraneste bine, se joaca cu ea) dar are multe, multe momente in care nu se comporta " uman ". Adica are "iesiri " care nu le consider adecvate pentru prezenta unui copil ( din cauza certurilor dese am ajuns la divort, pentru fata am indurat 3 ani, pentru a o vedea mai marisoara. ). Nu a fost asa tot timpul, dar dupa ce a ramas insarcinata ( a facut un tratament de care am aflat mai tarziu ) si s-a schimbat radical. Nu am mai avut cu cine sa vorbesc. Pentru copil am stat cu ea si cand a crescut, tot pentru fata am divortat, --- ma uitam la ea, la Maia, in timp ce fosta sotie tipa si parca o vedean pe Maia din ce in ce mai speriata. Am crezut ca-i va fi mai bine asa. Nu stiu nici la acest moment daca e bine ce am facut sau rau. Dar dupa ce am vazut azi ( cand a i-a dat peste manuta, doar pentru ca s-a murdarit putin de branzica ) nu cred ca am facut o alegere corecta. De aceea va va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac pentru a lua copilul langa mine. Va rog. Sau care e numarul maxim de zile de vizita pe an, pe care il pot obtine si cum ? Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Pronuntare program vizita fetita alyna25 alyna25 Buna seara, Ma numesc Aly si am o mare nedumerire. Sunt in divort cu sotul meu si nu ne intelegem asupra dreptului de vizitare minor.Sotul a cerut in ... (vezi toată discuția)
Incredintarea copilului minor tradat tradat Concret: relatie de 7 ani neoficializata, un ingeras de fetita de 4 ani, o perioada mai grea in relatie in ultimul 1 si jumatate, in ianuarie ea se incurca cu ... (vezi toată discuția)
Custodie, limitare program vizitare Adina_Ghe Adina_Ghe 1. Am divortat in decembrie anul trecut, de comun acord, dar acum nu mai sunt de acord cu timpul petrecut de minor cu tatal, parandu-mi-se prea mult: adica imi ... (vezi toată discuția)