avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... modificarea programului de vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

modificarea programului de vizita minor

buna ziua. in urma divortului am stabilit impreuna cu cea care mi-a fost sotie, un program de vizita pentru fetita noastra. in prima faza am stabilit cate 2 ore marti, sambata si duminica. dar din pacate fata plangea de fiecare data cand ma desparteam de ea si o duceam la mama ei. Dupa un timp fosta sotie a avut o "problema" si am tinut fata la mine o zi intreaga. Am observat ca copilul nu a mai plans la finalul zilei si am decis de comun acord cu fosta, sa iau fata Duminica toata ziua. a fost totul OK pana saptamana trecuta cand a spus ca nu mai doreste sa iau fata in acest mod si sa revenim la programul stabilit in instanta. am rugat-o sa inteleaga ca ii facem rau fetei dar nu a inteles. intrebarea mea este : Ce pot face pentru a putea modifica programul de vizite? Care este maximul de zile sau ore intr-un an, la care am dreptul pentru vizite. Doresc sa precizez ca fosta sotie, cred ca are probleme psihice pentru ca tipa su urla la copil. Mai mult decat atat cred ca loveste copilul ( o bate sau o face atenta prin metode neortodoxe ). fetita are 3 ani si 2 luni. astept un raspuns. Multumesc anticipat.
Sunteti convins ca daca Maia proiecteaza mingea cu care se joaca in ecranul televizorului sau al laptopului dvs., sau daca face avioane din documentele dvs. in timp ce-i pregatiti ceaiul chiar o veti mangaia pe fetita?
Cine sta toata ziua cu copilul stie ca uneori, pentru a fi bagat in seama, copilul face nazbatii.
Uneori e hiperactiv, iar mama obosita dupa o zi de munca.
Prea o criticati pe mama pentru o mica atentionare.
Spun atentionare fiindca un domn politist a calificat strangularea unei mame de catre partener drept "mangaiere, de drag"
Eu consider ca nu este corect nici dupa o zi de munca si nici dupa o zi si o noapte sa pocnesti un copil peste manuta si sa urli la el pt simplu fapt ca s-a murdarit putin in timp ce manca! Acest tatic a prezentat clar situatia in care se afla, nu a pomenit nimik de avioane si mingi aruncate in pc. Si Martonze ,, daca vii obosit sau suparat sau cum doresti dumneata de la lucru sau de oriunde altundeva asta nu inseamna sa te razbuni pe propriul copil si sa-l "atentionezi" pocnindul peste maini.
Stimate tatic, si eu sunt de cealalta parte a "baricadei", dar nu am crezut niciodata ca nu ar exista si tati foarte dedicati copiilor lor, nu am crezut niciodata ca ar exista vreo regula de aur cum ca tatii trebuie eliminati din viata copiilor! Dar cred cu tarie, ca asa cum exista tati minunati exista si tati ...rai, sa zicem. Eu nu-mi permit sa va dau un sfat, ci doar sa va impartasesc ceva din experienta mea, care dvs veti aprecia daca puteti folosi sau nu. Mersul la instanta, mie nu mi-a folosit la nimic, indiferent cine a castigat in acel proces sau faza procesuala! Nu a facut decat sa toarne cherosen, nu gaz, peste foc. Lucrurile in care nu ne intelegeam au devenit din neintelegeri, conflicte pe viata si pe moarte, disensiunile au devenit razboaie, punctele de vedere diferite, principii absolute s.a.m.d. Daca ma uit in urma, sunt convinsa, ca daca amandoi am fi avut maturitatea de a astepta un pic, de a ne lasa reciproc un timp de vindecare, daca ne-am fi tolerat iesirile, datorate in buna-parte, tensiunilor inerente divortului...........nu s-ar fi ajuns pana aici! Ce sa mai facem acum, dupa ce am parjolit campiile si am otravit fantanile? Ganditi-va bine daca cu adevarat credeti ca mama Maiei ar putea sa se poarte abuziv cu ea, si daca raspunsul e da, faceti orice spre binele copilului. Daca insa credet,i ca au fost doar iesiri de moment, nepotrivite dar nu ingrijoratoare, incercati sa descoperiti ce a determinta-o sa se schimbe, de la a lasa fetita o zi intreaga la dvs, desi nicio hotarare nu o obliga, la situatia prezenta. Nimeni nu se poate lupta cu cineva care refuza sa devina adversar! Explicati-i doamnei ca este in propriul avantaj sa aiba cate o zi libera pe saptamana, stiind ca fetita se afla la celalat parinte, adica la o persoana care o iubeste la fel de mult si o ingrijeste la fel de bine ca si ea. Ce confort mai mare poate fi pentru o mama, care merita sa-si traga si ea sufletul pentru o zi? Cred, cu tarie, ca putina intelepciune, putina toleranta si compromis, pot aduce mult mai multe beneficii decat un razboi! Nu exista cale intoarsa de la razboi! nu transformati un om dintr-o persoana momentan ostila sau neintelegatoare, poate chiar absurda, intr-un dusman pe viata si pe moarte. Nu va folosi nimanui, si cei mai putin Maiei. Sunteti tatal ei, procedati asa cum veti socoti mai bine, experienta mea e doar una personala!
Ultima modificare: Duminică, 31 Martie 2013
proastasatului, utilizator
Stimate domn "Martonze", va multumesc pentru sfat dar, am stat cu Maia timp de 3 ani si chiar daca a inteles mai greu, a inteles intr-un final. Fara tipete, fara urlete, fara sa dau in ea. Nu am spus niciodata ca fosta sotie este un om rau, dar de multe ori am asistat la tipete si urlete adresate Maiei. Eu consider ca se pote face treaba buna si fara sa tipi chiar daca esti obosit sau obosita. Eu ajungeam de la servici la 3-4 dimineata si ora 7 eram drept pwntru Maia, credeti-ma ca eram rupt de oboseala, dar pentru Maia sau pentru fosta sotie eram fresh. Nu am spus ca sunt obosit si nici nu am urlat ca un descreierat. Copilul nu are nici o vina. Fosta mea sotie [editat- a fost concurent] anul trecut. Am stat cu fata 2 luni de zile fara sa dau in ea, cat a fost fosta sotie la filmari ca sa ajunga vedeta si sa uite de tot si toti care i-au fost alaturi. Se poate si fara panarama. Totul rezulta din cei 7 ani de acasa, daca ii ai sau nu.
Stimata doamna "proastasatului", nu am spus ca e o mama rea pentru ca are grija de fata dar de foarte multe ori are iesiri neadecvate fata de Maia si nu consider necesar. Nu am foat si nu sunt adeptul zicalei " bataia e rupta din rai ". Se poate si fara tipete sau alte modalitati nedecvate de a face pe cineva sa inteleaga. Cred ca pot face mai mult pentru acest copil, si ii pot oferi o viata mult mai linistita. Multumesc
Ultima modificare: Luni, 1 Aprilie 2013
gi-jane2, moderator
Stimate tatic PopaBogdan,din nefericire ma aflu intr-o situatie asemanatoare cu a dv-stra,si din experienta acumulata pana acum de mine in cei 2 ani de procese interminabile si zeci de mii de euro cheltuiti inca nu am reusit sa conving instanta ca este in interesul fiicei mele minore in varsta de 3 anisori jumate sa locuiasca la mine (tatal). Desi am probe solide ca fosta concubina este o mama care nu merita sa aiba langa ea un ingeras ca fiica noastra! Si cand spun probe solide ma refer la urmatoarele: fotografii cu fetita mea in baruri mizerabile,in fum de tigara,alaturi de persoane adulte care danseaza pe mese si care,ATENTIE! saruta minora pe gurita. Martori care au declarat sub juramant in fata instantei faptul ca mama loveste minora peste tot corpul adresandui si cuvinte obscene,de genul D-zeii mati ,handicapato,ETC.ETC. Un alt martor a declarat ca a asistat la o scena unde aceasta mama a inbatat cu alcool minora, mama amuzanduse pe aceasta tema.Deasemeni aceasta mama are o condamnare la 2 luni de inchisoare cu executare ramasa definitiva si irevocabila. Eu nu reusesc sa vorbesc cu fetita de aproximativ 9 luni si nici nu am fost lasat sa o vad! Am facut sesizari peste sesizari atat la politie cat si la dgaspc cu toate probele atasate dar absolut nimeni nu sa deranjat sa ia vreo masura. Imi iubesc fetita mai mult ca viata si doresc sa-i ofer un trai decent la fel cum faceti si dv-stra pt Maia. Deci credetima ca sunt situatii mult mai grave ca cea a dv-stra,deaceea va sfatuiesc sa incercati sa obtineti probe ,dovezi clare inainte de a face orice demers.Sunt sigur ca veti reusi daca va iubiti fiica si ii vreti binele.Custodie totala este f greu sa obtineti dar cred ca veti putea obtine un program de vizita mai mare sau eventual daca veti putea proba cu martori,inscrisuri, ca este in interesul fetitei chiar si domiciliul fetitei la dv-stra. Eu va doresc mult succes si sper sa va fie de folos si exemplul meu sa va faceti o idee despre cum sunt legile din Romania.

Alte discuții în legătură

Pronuntare program vizita fetita alyna25 alyna25 Buna seara, Ma numesc Aly si am o mare nedumerire. Sunt in divort cu sotul meu si nu ne intelegem asupra dreptului de vizitare minor.Sotul a cerut in ... (vezi toată discuția)
Incredintarea copilului minor tradat tradat Concret: relatie de 7 ani neoficializata, un ingeras de fetita de 4 ani, o perioada mai grea in relatie in ultimul 1 si jumatate, in ianuarie ea se incurca cu ... (vezi toată discuția)
Custodie, limitare program vizitare Adina_Ghe Adina_Ghe 1. Am divortat in decembrie anul trecut, de comun acord, dar acum nu mai sunt de acord cu timpul petrecut de minor cu tatal, parandu-mi-se prea mult: adica imi ... (vezi toată discuția)