Buna ziua,
In urma unui credit pe persoana juridica, garantat cu contract de fidejusor de catre mine ca administrator, neachitat in totalitate am fost chemat in judecata ca mostenitor al tatalui meu decedat. Mentionez ca nu am facut succesiunea iar ca mostenitori sunt mama mea, eu si fratele meu iar mostenirea este un imobil la tara.
Intrebarea mea este daca in urma acestui proces banca poate scoate la vanzare intreg imobilul sau doar partea mea? Banca poate vinde atat partea mamei mele cat si a fratelui meu pentru a recupera debitul?
da, sunt chemat in proce, prin aceasta actiune oblica, pentru 39000 lei. Instanta poate accepta iesirea din indiviziune fara sa tina cont de faptul ca mama si fratele au si ei dreptul la acest imobil si nu mai este si altceva de impartit? daca mai era un alt imobil sau altceva intelegeam ca cereau asta si eu ramaneam cu casa si ceilalti cu restul dar asa????
Instanta poate sa lase imobilul in proprietatea fratelui si mamei cu obligatia platii sultei catre dvs .
Banca le va pune poprire pe sulta si ii va executa silit daca nu le vor plati sulta.
Oricum ati privi problema, e tot nefavorabila.
Solutia cu renuntarea la mostenire este cea mai buna.
Avand in vedere ca obiectul actiunii e banuiesc ... deschiderea succesiunii, nu vad de ce nu ati putea face repede succesiunea la notar, in paralel cu actiunea, asa actiunea lor ar ramane fara obiect.