Repet nu procura si nici contract de mandat....contract de comodat! In limitele contractuale , contractul de comodat se poate face pe o perioada scurta sau mai lunga de timp, obligatiile comodantului este de a nu l stanjeni pe perioada imprumutului pe comodatar...avand in vedere ca in general comodatul se face pt iesirea din Tara ma indoiesc ca proprietarul masinii o sa ia avionul pana la Paris ca sa conduca inapoi pe drumul de intoarcere spre Romania.....sa faca si un accident ....... :)
Ma scuzati, am scris mandat din pura graba si neatentie, mea culpa... De acord cu cele spuse de dvs., insa de multe ori comodatul nu prea rezolva problemele unora. Cand e vorba de parinte si copil, care merg fiecare cu acelasi autovehicul, vad ca inutil imprumutul pe o perioada anume determinata. Adica astazi merge tatal cu masina, maine ii face contract de comodat fiului, acesta foloseste masina doua zile, a treia zi are si tatal nevoie sa se foloseasca de autovehicul si tot asa. Care este procedura legala de a rezolva aceasta situatie si ambii (parinte + copil) sa conduca vehiculul in legalitate?
Va multumesc pentru raspunsuri si totodata imi cer scuze pentru adresarea atator intrebari.
Daca citeati cu atentie msg anterior am sous ca de obicei comodatul se face pt iesirea din Tara cu masina...caz in care nu se aplica intrebarea dvs din motivul expus tot acolo de mine.
Pai daca fataim asa masina de la unul la altul o zi si o zi...coproprietari pe masina nu putem fi pana la urma , adica numai unul este pe talon si cartea masinii trecut....pe riscul tatalui si al fiului se imprumuta masina....de la unul la altul...ca de e ca in familie...
Insa stiti ca era o vorba care si azi e valabila .....ca sa mai destindem Putin atmosfera ca e we ...Masina si femeia nu se imprumuta! :D
Legal este comodatul...
Normal dar... discutam chestiuni reale, din viata de zi cu zi. Ce facem, nu dam niciodata masina sotului sau copilului? Nu poate o familie sa dispuna de un singur autovehicul de care sa se foloseasca toti? De aceea stiam ca parca nu e nevoie de niciun act cand masina e condusa de o ruda de gradul 1.
Contract de comodat
sica90
Buna seara!Am si eu o problema si nu gasesc nicaieri unde sa o rezolv.Vreau sa le fac parintilor meu un contract de comodat pentru a conduce masina trecuta pe ... (vezi toată discuția)
Inrebare !
lucyfer
Buna ziua !
Va rog sa-mi spuneti daca se poate si cum trebuie procedat[ce acte sunt necesare],pentu a trece pe numele unei rude de gradul 1[mama],un ... (vezi toată discuția)