avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Adeverinta plata taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Adeverinta plata taxa auto

Bună ziua, am sunat la anaf Caracal și mi-au spus că pentru eliberarea adeverinței ce atestă că a fost plătită taxa auto și nu a fost recuperată, am nevoie de chitanța de la primul proprietar precum că a plătit-o....La anaf bucuresti, mi-au spus că nu e nevoie de asa ceva....!Ce as putea face in acest sens?Știți vreunul ce se poate face?Că bănuiesc că idioții aceia vor refuza eliberarea adeverintei!
Cel mai recent răspuns: andad , utilizator 16:21, 26 Iunie 2013
Nu am nici macar copia chitantei. E nasoala situatia la mine..
Badshtef, nici nu îți trebuie copie după chitanță...până și cei de la ANAF au recunoscut că e o aberație...Dacă, Doamne ferește, omului i-a ars casa cu tot cu chitanță?Ei au nevoie doar de seria șasiului...număru de înmatriculare nu are relevanță dacă ești al 3 lea proprietar...taxa a fost plătită pentru aceeași mașină când avea un anume număr de înmatriculare...numărul se schimbă, seria de la șasiu nu....Dacă taxa nu era plătită mașina nu ar fi fost înmatriculată!
Intre a recunoaste verbal si a accepta un dosar cu sau fara chitanta e cale lunga. Poate tine de fiecare filiala in parte cum procedeaza. Oricum e foarte logic ce spuneti, totul e sa se vrea rezolvarea situatiei. Aici scartaie lucrurile, sincer.... Daca au zis ca anaful tre sa se lege la baza de date a trezoreriei sa vada ca s-a facut plata acu nu mai e suficient asta, ca oricum te pun pe tine sa-ti pierzi timpul sa-i dai de urma... dar o scot pe cealalta... sa dea trezoreria adeverinta ca a incasat....

Si uite-asa sub umbra arhivelor la care se ajunge greu ne taraganeaza de numa... La mine plata e in 2008... da-i naibii de bani ca in 5 ani le-or fi si intrat in cont dupa transfer.. Dar la ei nimic nu e logic si de bun simt, totul trebuie demonstrat. Intre timp informatizam... ce mama ma-sii informatizam nu stiu...

Eu sunt din TM, si dupa 3 saptamani in care am asteptat raspuns de la ANAF cum ca nu s-a restituit taxa auto, mi-au spus ca nu gasesc date despre masina inmatriculata in 2007 si ca trebuie sa aduc chitanta cum ca a fost platita taxa. Cu greu am facut rost de acea chitanta de la o firma de leasing, mers iar cu actele la ANAF, cu chitanta cu tot si la intrebarea in cat timp primesc adeverinta, am primit raspuns ca in 2-3 saptamani; asa ca astept...Nenorocire cu statul asta nostru, trebuie sa astepti pana la batranete
da, sunt infioratori... eu am depus actele initial pe 28, am completat cu adeverinta acu o saptamana si jumatate si inca astept... Nici nu ma mai duc... pana joia viitoare cred ca n-are sens... Daca se intind mai rau ma interesez despre ce naiba pot sa le fac.... timpul trece, leafa lor merge... dar nu fac nimic. Pfu, visez si eu la un job de-asta.

Alte discuții în legătură

Adeverinta anaf/contract leasing cristiana_h cristiana_h Buna ziua, Am o nelamurire si doresc sa stiu punctual, cu articole de lege cum pot rezolva o situatie. Am incheiat la inceput de martie un contract de ... (vezi toată discuția)
Adeverinta taxa de poluare fara copie dupa chitanta madalinc madalinc Buna ziua, Am intalnit o problema la inmatricularea unui VW Polo 2007 datorita acelei adeverinte de plata a taxei de poluare. Masina a fost cumparata la ... (vezi toată discuția)
Dovada anaf privind (ne)plata taxei de timbru de mediu cut0ff cut0ff Buna ziua , as dori o sugestie privind urmatoarea situatie : am achizitionat un automobil inmatriculat in RO , cu taxa de timbru de mediu achitata in luna 04 ... (vezi toată discuția)