avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara preaviz

Buna ziua,
Am si eu o intrebare;
Ce masuri poate lua angajatorul inpotriva mea in urmatoarea situatie:
-mi-am depus demisia din functia de director comercial incepand cu data de 26.03.2013 fara preaviz in conformitate cu articolul 81 alin.8 din Codul Muncii (neplata drepturilor salariale de peste 3 luni),
Administratorul special al societatii (societatea este in reorganizare ) mi-a spus ca trebuie sa stau sa invat noii angajati in ceea ce priveste activitatea in departamentul condus de mine si totodata mi-a scris pe demisie ca trebuie sa respect perioada de preaviz (20 zile conform CIM)
Am acceptat acest lucru,am ramas inca doua saptamani timp in care administratorul a avut un comportament mizerabil fata de mine adresandu-mi injuirii si facandu-ma incapabila si proasta ,motiv pentru care am decis ca incepand de luni,08.04.2013,sa nu ma mai prezint la servici.
Am anuntat le departamentul RU ca din data de 08.04.2013 activitatea mea inceteaza dar as vrea sa stiu daca ma poate obliga in vreun fel sa revin la servici avand in vedere ca motivul demisiei mele este nerespectarea obligatiilor contractuale cu privire la plata salariilor.
Va rog un sfat.
Multumesc.

Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 16:52, 8 Aprilie 2013
Se mai poate depune o noua demisie, intrucat prima a fot "revocata" prin acceptarea acelui "preaviz". In cazul art.81 alin.8 C.mun. nu se acorda preaviz .
Multumesc pentru sfaturi.
Actele se califica dupa intentia partilor, conform regulilor de interpretare a actelor.
Deci chiar daca initial s-a depus o demisie invocandu-se un text de lege, respectiv demisie fara preaviz, ulterior aceastei demisii, datorita intentiei comune a partilor si a derularii activitatii in continuare, aceasta a fost pervertita intr-o demisie cu preaviz.

Nicio cerere de demisie fara preaviz nu poate fi intervetita intr-o cerere de demisie cu preaviz ... prin urmare, cererea respectiva datorita vointei partilor se considera retractata si , prin urmare, se poate depune o noua cerere de demisie.
Vointa partilor, din cate am inteles eu, a fost ca sa se efectueze preavizul si sa opereze desfacerea contractului la incetarea acestuia .
Drept urmare au convenit asupra unei demisii cu preaviz .

Alte discuții în legătură

Incetare cim conf art 55 lit c anieta anieta Buna ziua, As dori sa stiu daca pot face incetarea unui CIM cu art. 55 lit c din Codul Muncii sau trebuie coroborat si cu art 79 din Codul Muncii? Va ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim potarnichegalbena potarnichegalbena Buna ziua In cazul in care un angajat nu s a prezentat in la serviciu de 2 ori, fiind convocat la comisia de disciplina , daca el vine si isi depune cererea ... (vezi toată discuția)
Demisie / incetare raporturi de munca cu un angajator irina_trusca irina_trusca Buna ziua, M-ar interesa sa stiu care sunt modalitatile de incetare a raporturilor de munca cu un angajator. Conform contractului de munca pot sa-mi ... (vezi toată discuția)