Buna ziua,
Am si eu o intrebare;
Ce masuri poate lua angajatorul inpotriva mea in urmatoarea situatie:
-mi-am depus demisia din functia de director comercial incepand cu data de 26.03.2013 fara preaviz in conformitate cu articolul 81 alin.8 din Codul Muncii (neplata drepturilor salariale de peste 3 luni),
Administratorul special al societatii (societatea este in reorganizare ) mi-a spus ca trebuie sa stau sa invat noii angajati in ceea ce priveste activitatea in departamentul condus de mine si totodata mi-a scris pe demisie ca trebuie sa respect perioada de preaviz (20 zile conform CIM)
Am acceptat acest lucru,am ramas inca doua saptamani timp in care administratorul a avut un comportament mizerabil fata de mine adresandu-mi injuirii si facandu-ma incapabila si proasta ,motiv pentru care am decis ca incepand de luni,08.04.2013,sa nu ma mai prezint la servici.
Am anuntat le departamentul RU ca din data de 08.04.2013 activitatea mea inceteaza dar as vrea sa stiu daca ma poate obliga in vreun fel sa revin la servici avand in vedere ca motivul demisiei mele este nerespectarea obligatiilor contractuale cu privire la plata salariilor.
Va rog un sfat.
Multumesc.
Ideea era ca mai putin conteaza in baza carui articol se formuleaza de catre angajat cererea de desfacere a contractului , poate sa o faca in baza art.1 sau 100, daca nu corespunde vointei lui sau a ambelor parti nu poate produce efectele scontate .
Nu este chiar asa, conteaza ce se scrie in cererea respectiva ... s-a invocat, in speta, art.81 alin.8 C.mun. si , prin urmare, angajatorul trebuia sa ia act de demisia salariatului fara a solicita efectuarea unui preaviz, contrar legii ... acordul la continuarea muncii inseamna ca cererea de demisie a fost revocata , iar salariatul poate depune o noua cerere de demisie fara preaviz , invocand art.81 alin.8 C.mun.
Interesant, dupa mine acordul angajatului la continuarea activitatii in perioada de preaviz, aferent demisiei, de comun acord acceptata de parti , nu echivaleaza cu renuntarea la demisie, angajatul intelegand ca la expirarea perioadei contractul sau de munca sa inceteze .
In concluzie la final demisia isi va produce efectele conform vointei partilor, respectiv a art.81 (1) din Codul Muncii .