avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Gestiune nepredata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Gestiune nepredata

In situatia schimbarii presedintelui de asociatie de proprietari, administratorul nu a predat fostului presedinte nici o gestiune, nici un act contabil, pentru a fi predate noului presedinte de catre cel vechi, este legal acest lucru? Cum ar fi trebuit procedat legal?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 12:51, 19 Aprilie 2013
@Costin Savescu
Tonul dv. este putin cam tzafnos si dovedeste ca nu ati inteles nimic, atata timp cat ati fost presedinte, din activitatea si atributiile dv. ca presedinte de asociatie

Dv. aveati asupra dv. o stampila. E singurul lucru pe care il puteti preda personal.
Apoi actele asociatiei, absolut toate evidentele sunt la sediul asociatiei. Dv. v-ati pus stampila si semnatura pe unele din acestea care reprezentau baza calculului intretinerii de luna cu luna, pe unele documente in calitate de reprezentant al asociatiei. Prin semnatura dv. ati girat activitatea administratorului si atat.
Dv. nu aveti, nu ati avut si nici nu trebuia sa aveti vreo gestiune si nici sa va fie predata vreodata. Menirea dv. era sa monitorizati permanent ce se intampla cu banii asociatiei, cu plata facturilor si cu altele..... alaturi de cenzor.

Activitatea dv. se vede in acele semnaturi si stampile pe care le-ati aplicat pe documente care dovedesc ca ati fost in cunostinta de cauza daca s-a lucrat corect sau incorect.
Administratorul nu trebuia sa va faca niciun raport pentru ca dv. aveati la dispozititie sa vedeti orice v-ar fi interesat din finantele asociatiei, din gestiunea asociatiei.

Prin PV pe care trebuie sa-l semnati impreuna cu noul presedinte este de a-i preda arhiva, documentele asociatiei, stampila asociatiei, asa cum vi le-a insirat @adriantot.
El este presedinte de asociatie si e cazul sa invatati din ce va spune el, nu sa-l admonestati.


Nu va convine sau nu intelegeti ce va spune, atunci luati-va dupa tot felul de mesageri care habar n-au ce presupune functia de presedinte....si vorbesc dupa ureche.

Faptul ca administratorul nu are CIM si fisa postului vi se datoreaza. Trebuia s-o faceti, era in atributiunile dv., ca reprezentant al angajatorului.

Interventie moderator

Daca nu va convin raspunsurile sau nu va lamuresc asteptati altele convenabile, dar nu mustruluiti utilizatorii sau/si moderatorii.
Este un forum unde oricine poate spune ce vrea, ce considera ca e in folosul altcuiva, ce considera ca stie si cum stie, iar utilizatorul care pune o intrebare isi ia din tot acest amalgam de raspunsuri ce-l taie capul si crede ca-i este de folos, conform Regulamentului forumului pe care, daca nu l-ati citit, va rog s-o faceti.

Ultima modificare: Joi, 18 Aprilie 2013
elga50, moderator
Va raspund exact cum vorbiti si dvs.! Habar nu aveti ce spuneti si tonul tifnos si lipsit de politete e al dvs.! Cumva ca moderator aveti dreptul sa sariti mereu pe membri? Cum puteti sa spuneti ca nu am habar? Dvs. insa aveti, fara nici o pregatire juridica, dati sfaturi doar din practica... Administratorul, Elga50 are contract de prestari servicii, mai invatati inainte sa postati, e persoana juridica!!!! Are in contract anumite rapoarte. Postarea in sectiunea aceasta Asociatii de proprietari este pierdere de timp. Nu de practica administratorilor din Romania au oamenii nevoie, stie toata lumea ce si cum cu ei. Cind se mai improsptaeaza mediatorii? e nevoie si de oameni tineri.
Nicaieri in acest topic nu ati specificat, pana la ultimul mesaj, ce fel de contract avea administratorul. Acu ne-ati trantit-o in fata ca pe o dezvaluire de ultima ora care sa ne faca praf.
Putea sa fie persoana fizica si sa i se fi facut o simpla conventie civila sau putea sa fie PFA cu contract prestari servicii. N-ati spus si puteam sa ne gandim ca a avut o conventie civila, asa cum au o multime de administratori inca.

Dar si daca avea contract de prestari servicii, tot ar fi trebuit sa aiba o fisa a postului sau sa aiba prevazut in contract cu ce se ocupa el acolo, la bloc si pentru ce lua banii. Ma tem ca nu stiti, ca n-ati citit nicaieri in vreo fisa a postului sau contract de prestari servicii, in vreo anexa la acest contract, nicaieri, nicaieri, ce presta omul ala acolo..... Ca daca ati fi citit si luna de luna l-ati fi monitorizat, ati fi semnat documentele asociatiei in cunostinta de cauza, ati fi avut de ales: ori il girati pana la capat pentru ca a lucrat bine si conform cu angajamentele luate, motiv pentru care dv. ii semnati lunar documentele si acum erati senin, ori nu-si indeplinea atributiile din contract (care ar fi trebuit sa corespunda cu cele din Legea 230/2007 si din HG 1588/2007) si ati fi fost indreptatit sa-i incetati contractul si sa angajati alt administrator - acum ati fi fost dea asemenea senin, ori n-a avut niciun fel de atributiuni scrise pe undeva in contract sau anexa la contract, fisa a postului, indiferent cum s-ar fi numit, dv. ati semnat sau n-ati semnat documentele asociatiei atata timp cat el si-a desfasurat activitatea....si acum nu prea stiti in ce situatie sunteti.
Dovada sunt intrebarile pe care le puneti.

Nu e cazul sa va ratoiti la noi si, daca nu va plac raspunsurile noastre si sunteti tentat sa folositi tactica infantila "ba tu, ba tu", poate va gasiti raspunsul prin alte sectiuni ale forumului.
Sau, mai asteptati sa intervina si alti utilizatori care sa va dea dreptate, sa va planga de mila si in final... sa decideti ce aveti de facut.

Chestiunea in discutie nu era ce fel de contract avea administratorul, ci de ce nu v-a facut raport niciodata si nu preda gestiunea, ca sa predati dv. care nu l-ati girat niciodata si n-o puteti face nici acum ca orbetele ca n-aveti ce preda etc etc.

:offtopic:
Pai forumul are moderatori tineri! :)
Noi suntem tineri in sufletul nostru :justcuz:

Unii utilizatori sunt multumiti de prestatiile noastre. Apropos, de unde stiti ca nu avem studii juridice / alte studii? :-/ Si de unde stiti ca altii le au? Cand ne inscriem pe forum nu prezentam diplomele de studii. Ati dat in bobi?:innocent:

Pana acum am incercat sa ignor atacul la persoana si am lasat mesajul dv. spre amuzamentul cititorilor. Data viitoare n-o mai fac, asa ca abtineti-va de la atacuri la persoana.:foottap::banned::duh:
Ultima modificare: Vineri, 19 Aprilie 2013
elga50, moderator
Costin Savescu a scris:
V-am mai spus odata si inchei, nu are fisa de post, nu are contract de munca. Are altceva. Va rog raspundeti la intrebarea cu gestiunea nepredata, daca doriti sa raspundeti.


Oricine administreaza o asociatie de proprietari trebuie sa aiba niste atributiuni clare, consemnate intr-un inscris ce poate purta numele de "fisa postului", "atributiunile administratorului", "obligatiile prestatorului"... Acestea se stabilesc de presedintele asociatiei si se insusesc de administrator prin semnatura. Se pot modifica oricand prin acordul partilor, prin act aditional...
Spuneti ca nu are CIM dar are altceva. Ne lamuriti apoi spunand ca acest administrator este "persoana juridica" si are incheiat cu asociatia un "contract de prestari de servicii". Cititi cu atentie contractul. In momentul cand prestatorul nu-si indeplineste sarcinile din contract, aplicati prevederile din contract (sanctionarea cu diminuarea sumei de plata, rezilierea contractului...). Cat ati fost presedinte ati avut acest drept.

Referitor la gestiunea administratorului (indiferent ca este persoana fizica sau juridica): predarea gestiunii se face atunci cand administratorul (persoana fizica sau juridica) inceteaza raportul contractuala cu asociatia (CIM sau contract prestari servicii). Predarea gestiunii se face de fostul administrator (persoana fizica sau juridica) catre noul administrator (persoana fizica sau juridica) in prezenta unei comisii formate din membrii comitetului, cenzor si/sau presedinte. In situatia cand se reziliaza contractul cu administratorul (persoana fizica sau juridica) si nu exista un alt administrator caruia sa i se predea gestiunea, comitetul executiv si presedintele stabilesc de comun acord cu acestia acel sau acei membri ai comitetului care preiau gestiunea de la fostul administrator. Acestia pot administra apoi asociatia ca orice alt administrtor, conform legii si vor prega gestiunea unui administrator atunci cand va fi gasit un nou administrator (persoana fizica sau juridica).
Ultima modificare: Vineri, 19 Aprilie 2013
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Predare de la o firma de administrare asociatie la alta firma Georgeta2016 Georgeta2016 Sunt presedinte la o asociatie de proprietari si firma cu care am avut contract de administrare-inclusiv casierie pana la 1.12 nu vrea sa predea documentele ... (vezi toată discuția)
Pe cati ani se face o expertiza contabila ContSters13909 ContSters13909 eu trebuie sa predau gestiunea asociatiei si vreau sa fac un inventar al tuturor actelor predate ,facturi ,chitante...., pe o anumita perioada de ani si sa le ... (vezi toată discuția)
Administrator nou - primire gestiune abc2013 abc2013 Administratorul vechi si-a dat demisia, sperand sa nu dea socoteala (asociatia a angajat expert contabil autorizat pentru verificare). Adunarea Generala a ales ... (vezi toată discuția)