avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot pleca fara preaviz?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot pleca fara preaviz?

In ce conditii imi pot da demisia fara preaviz? Am CIM pe postul de contabil insa m-au pus sa incasez si bani de la clienti. Am fost pacalita de un client cu 500 roni. Lucrez 8 ore/zi, contractul este pe 4.. psi n-am semnat niciodata, firma nu este in regula deloc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:31, 23 Mai 2013
Este buna cererea ... o faceti in doua exemplare , din care unul va ramane la dvs dupa ce o inregistrati la angajator...

Demisia nu se aproba .. angajatorul ia la cunostinta de vointa unilaterala a dvs de a inceta raportul de munca.
Trebuie sa motivez demisia in cazul asta? Este corect daca o motivez astfel?
-nefiscalizarea tuturor veniturilor (adica bani negri pe care nu i-au treacut in contract)
Puteti s-o motivati pe aspectul neplatii salariului ... dar nu sunteti obligata.



@ bigi
In cazul incetarii c.i.m. cu art.55 lit.b C.mun. nu se acorda preaviz.


Poate nu m-am facut eu inteleasa, intrebarea mea era daca salariatul trebuie sa inainteze preaviz catre angajator in cazul in care el (in calitate de salariat ) cere desfacerea cim prin acordul partilor, conf art. 55, lit. b
Daca s-a spus ca nu se acorda preaviz .. nu vad ce nu s-a inteles ... in acest caz, nu poate fi vorba despre preaviz.

Cererea se poate face si cu cateva zile inainte de data mentionat a fi data incetarii c.i.m. , dar asta nu inseamna ca este vorba despre preaviz.

Alte discuții în legătură

Demisie as dori sa plec din firma fara preaviz mihaela34dav mihaela34dav Ma numesc Mihaela si as dori sa stiu cum pot sa fac o cerere de demisie la zi pentru ca nu mai vreau sa lucrez la aceasta firma comerciala .Am gasit in alta ... (vezi toată discuția)
Demisie alphinista alphinista buna ziua va rog sa-mi raspunde-ti daca puteti sa ma ajutati intr-o problema.lucrez la o firma cu un contract de munca pe termen nedeterminat.am depus demisia ... (vezi toată discuția)
Incetare perioada proba The-Borg The-Borg Buna seara, Am un CIM cu o firma, pe perioada determinata de un an incepand cu data de 27.06.2016 si perioada de proba de 90 zile calendaristice. Doresc sa ... (vezi toată discuția)