avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Procura pentru pasaport minor
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Procura pentru pasaport minor

Buna ziua, eu sunt o mamica C.R.D.S (Turcia) si am dubla cetatenie.Am o fiica de 6 ani care are aceeasi situatie ca.a.mea. Eu sunt casatorita cu un cetatean Turc dar suntem separati nu si divortati. Problema e ca eu si fata traim in Spaniaiar pasaportul fetitei a expirat iar tatal imi zice ca o sa trimita imputernicirea dar au trcut deja luni de zile si nimic. Fata o sa ia vacanta si trbuie.sa.plecam in tara dar nu stiu cum. Daca pana la urma nu trimite semnatura se poate face ceva? Va multumesc anticipat, Olimpia gina. O zi buna.
Cel mai recent răspuns: ginaolimpia , utilizator 14:05, 22 Iunie 2013
Multumesc mult, aveti dreptate, cel mai bine e de intrebat la Ambasada. Sper sa nu ma lase pe aici :) Pentru ca prin tribunal cred ca dureaza mult. Si ca sa va spun drept nici nu stiu aici cui sa ma adresez...
Ordonanta presedintiala nu ar trebui sa dureze mult dar intrebati la ambasada, solicitati ajutorul lor si comunicati-ne modul cum ati rezolvat situatia.:luck:
Ok, o sa tin la curent, multumesc pentru trifoi, sper sa imi aduca noroc :)
Am reusit sa ajungem in tara, dar tatal nu da nici un semn de interes... In Romania unde pot sa-l denunt pentru a prelua custodia fetitei avand in vedere ca tatal nu se intereseaza de soarta ei? La protectia copilului, sau la tribunal?? Pot sa cer un avocat din oficiu daca nu am bani sa-l platesc??
In cele din urma cum ati obtinut acte? Ati trecut cu titlu de calatorie? Ati avut nevoie de acordul tatalui sau cum ati rezolvat?Aveti certificat de nastere si de casatorie romanesc?
Ultima modificare: Joi, 20 Iunie 2013
Justitiarul711, utilizator

Alte discuții în legătură

Tata absent si iresponsabil vs deptul copilului de a avea acte romanesti ana s ana s buna. va scriu din Spania. am o tiruatie complicata si nu stiu ce sa fac fiica mea in varsta de 8 luni s-a nascut aici in Spania, a fost inregistrata la ... (vezi toată discuția)
Recunoastere sentinta spaniola in romania ana s ana s buna. ma confrunt cu o situatie destul de ciudata. va rog sa ma lamuriti..o sentinta spaniola , definitiva, legalizata cu apostila de la Haga in Spania, apoi ... (vezi toată discuția)
Minor in strainatate-tatal plecat ContSters174925 ContSters174925 Cuplu necasatorit legitim, au un copil minor de 5 ani, copilul purtand numele tatalui. Se poate sa paraseasca copilul tara (in Bulgaria) doar impreuna cu mama ... (vezi toată discuția)