avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Procura pentru pasaport minor
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Procura pentru pasaport minor

Buna ziua, eu sunt o mamica C.R.D.S (Turcia) si am dubla cetatenie.Am o fiica de 6 ani care are aceeasi situatie ca.a.mea. Eu sunt casatorita cu un cetatean Turc dar suntem separati nu si divortati. Problema e ca eu si fata traim in Spaniaiar pasaportul fetitei a expirat iar tatal imi zice ca o sa trimita imputernicirea dar au trcut deja luni de zile si nimic. Fata o sa ia vacanta si trbuie.sa.plecam in tara dar nu stiu cum. Daca pana la urma nu trimite semnatura se poate face ceva? Va multumesc anticipat, Olimpia gina. O zi buna.
Cel mai recent răspuns: ginaolimpia , utilizator 14:05, 22 Iunie 2013
Da, mi-a trimis un act de adeziune care nu a fost tradus corespunzator, deci nu e valabil pentru a scoate pasaport fetei. Oricum originalul l-au pastrat cei de la Consulatul din Castellon... Si acum iar nu dau de el... Si-a inchis telefonul (numar anulat). poate doar sa vorbesc cu biroul de traduceri unde a facut imputernicirea, sa-mi mai scoata o data foaia dar de data aceasta bine tradusa (s-a omis "poate sa-i scoata pasaport"). Da am certificat de casatorie Romanesc.
Inseamna ca aveti si certif. de nastere romanesc pentru copil? Daca da atunci ar trebui sa incepeti cat mai repede procedura de divort sau daca inca nu doriti sa divortati solicitati incredintarea copilului doar dvs. pentru crestere si educare. Faceti o cerere la judecatoria din raza unde locuiti, nu e cine stie ce mare filozofie, luati exemplu de pe net.
Da, fata oricum s-a nascut in Romania. Mie mi-e indiferent, divort sau custodie, numai ca nu stiu care dureaza cel mai putin, deci cu ce sa incep pentru a avea custodia fetei cel putin temporal pana divortez??
Am noutati cu privinta la tatal copilului... Este dat disparut de catre familie. Eu o sa ma duc in Turcia maine... Presupun ca trebuie s-o rezolv cu Consulatul?? Cu foaia de la politie ca e dat disparut... Sa-mi incredinteze provizoriu copilul ca sa-i pot face pasaportul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tata absent si iresponsabil vs deptul copilului de a avea acte romanesti ana s ana s buna. va scriu din Spania. am o tiruatie complicata si nu stiu ce sa fac fiica mea in varsta de 8 luni s-a nascut aici in Spania, a fost inregistrata la ... (vezi toată discuția)
Recunoastere sentinta spaniola in romania ana s ana s buna. ma confrunt cu o situatie destul de ciudata. va rog sa ma lamuriti..o sentinta spaniola , definitiva, legalizata cu apostila de la Haga in Spania, apoi ... (vezi toată discuția)
Minor in strainatate-tatal plecat ContSters174925 ContSters174925 Cuplu necasatorit legitim, au un copil minor de 5 ani, copilul purtand numele tatalui. Se poate sa paraseasca copilul tara (in Bulgaria) doar impreuna cu mama ... (vezi toată discuția)