avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Credit bancar transmis mostenitorilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Credit bancar transmis mostenitorilor

Buna seara,

o pers.decedata a avut un credit bancar cu asigurare de viata ( la care a completat la banca o declaratie pe proprie raspundere ca nu este bolnav, desi era).
Dupa deces, am trimis firmei de asigurari documentele necesare printre care si fisa medicala, cu raspunsul ca nu accepta plata restanta, motivul fiind acea declaratie pe proprie raspundere pe care a dat-o.
Ca mostenitor, exista un copil care are jumatate dintr-un apartament mostenit.
Va rog, intrebarea mea este ( banca someaza sa se plateasca altfel depune dosarul la juridic), in acest caz, suma era anul trecut 2000 ron acum sunt 4000 ron, daca nu se plateste caci nu are venit mostenitorul, se poate ajunge sa fie executare silita la acea parte de 1/2 a apartamentului?
Va multumesc,
Maria
Cel mai recent răspuns: Mariaraf , utilizator 19:44, 22 Aprilie 2013
Am inteles, ma tot gandesc ca nu am un venit si...firma de asigurari "s-a asigurat" cu acea declaratie care o impune la credit.
Nu este nicio solutie si eu tot sper ...
Va multumesc,
Maria
Peste cat v-ar costa sa donati sau sa vindeti cota dvs, ati mai pune niste bani si ati achita datoria. Apoi, ce avantaj credeti ca aveti daca instrainati fictiv ? Peste ceva ani , o veti dori inapoi.. alti bani.
Nu va ajuta deloc ca amanati sa platiti datoria, ea tot creste.. daca acum aveti 4000, in curand se face 6000, o sa amanati pana cand chiar nu o veti mai putea plati si apoi o sa va vaitati ca pierdeti casa.

In privinta asigurarii.. ea nu-i obligatorie, tata daca se stia bolnav, nu trebuia sa declare ca-i sanatos, nu trebuia sa incheie asigurare ca sa aiba ce plati degeaba.
Inteleg ca a fost pacalit de angajatul bancii, dar asiguratorul n-are vina in asta.


1. Asiguratorul va acoperi riscul asigurat (creditul bancar), daca autorul dvs. a decedat din alte motive de sanatate. Simplul fapt ca nu a declarat ca este suferind de anumite afectiuni definite, cronice sau acute, nu exonereaza asiguratorul de obligatia pe care o are: aceea de a acoperi riscul asigurat. Daca insa a decedat exact din cauza afectiunii de care suferea, sau daca afectiunea a avut un rol hotarator in declansarea morbiditatii, asigurarea nu opereaza pentru ca boala era anterioara incheierii politei si nu a fost declarata (exista posibilitatea acceptarii la asigurare). Chiar si asa merita verificate polita de asigurare, declaratia pe proprie raspundere si conditiile speciale: daca lipseste semnatura asiguratului, clauzele nu au fost insusite de acesta iar asigurarea va opera.
2. Cota indiviza de 1/2 din apartament, cu siguranta poate fi cedata prin mai multe moduri: contract de vanzare-cumparare - deplin sau cu nuda proprietate/uzufruct viager -, partaj succesoral cu sulta in dreptul lotului dvs, schimb cu alte bunuri nesemnificative valoric. Sumele de bani nu e neaparat sa fie remise/primite, dar solidifica actul. In acest caz va fi greu sa se admita actiunea revocatorie (pauliana), aproape imposibil.
in concetinta solicitati o plangere in instanta si cereti ca cei de la asigurari sa va plateasca paguba ramasa de achitat ca deaceia sa facut asigurare , ca in cajul in care parteacare a facut inprumutul adica inprumutantul in cazul in care este decedat asiguratorul este obligat prin contract incheiat intre parti sa respecte clauzele din contract , ducetiva la asigurator care a incheiat un contract prin inprumutul facut de decedat si faceti o cerere si sa va dea un raspuns favorabil dar daca nu va ajuta acel raspuns , faceti o chemare in judecata pe banka si asigurator ca instanta sa va ajute in rezolvarea a inprumutului care lati facut si sa le specificati instantei de judecata sa se oblige asiguratorul sa plateasca diferenta inprumutata . depuneti toate documentele ce va poate ajuta adica contract de inprumut contract de asigurator si tot ce va poate ajuta sa fie in favoare dumneavoastra .succes. si nu platiti daca nu este anganjament de plata facuta de co mostenitor nu are ce sa va faca . doar ca dumneavoastra trebuie sa faceti un atac in instanta ca cei care lucreaza in domeniul juridic sa nu va atace prin inscrisuri sa achitati rata celui decedat si cereti ca asiguratorul sa plateasca .
Buna ziua,

am inteles si va multumesc.
O zi buna in desfasurarea ei,
Maria

Alte discuții în legătură

Cine plateste ratele bancare a unei persoane decedate ? costy68 costy68 soacramea fiind o femei bolnava cu diferite afectiuni in urma cu vreo 3 ani sa inprumutat de la banca titiac cu suma de 4000 lei ...pt a rezolva diferite ... (vezi toată discuția)
Optiune succesorala - deschidere succesiune - ajutor!!!!!! narcisa07 narcisa07 Va rog ajutati-ma cu un sfat in urmatoarea problema: Tatal meu a murit acum 2 luni, eu fiind singura fiica, la randul meu am 2 fiice minore. Am niste credite ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperare - debitor decedat Cosmin Sighiartau Cosmin Sighiartau [b]Speta este urmatoarea:[/b] Numitul Z.C. in anul 2005 ia un credit de nevoi personale de la banca. La incheierea contractului de credit banca il obliga pe ... (vezi toată discuția)