o pers.decedata a avut un credit bancar cu asigurare de viata ( la care a completat la banca o declaratie pe proprie raspundere ca nu este bolnav, desi era).
Dupa deces, am trimis firmei de asigurari documentele necesare printre care si fisa medicala, cu raspunsul ca nu accepta plata restanta, motivul fiind acea declaratie pe proprie raspundere pe care a dat-o.
Ca mostenitor, exista un copil care are jumatate dintr-un apartament mostenit.
Va rog, intrebarea mea este ( banca someaza sa se plateasca altfel depune dosarul la juridic), in acest caz, suma era anul trecut 2000 ron acum sunt 4000 ron, daca nu se plateste caci nu are venit mostenitorul, se poate ajunge sa fie executare silita la acea parte de 1/2 a apartamentului?
Va multumesc,
Maria
Am citit tocmai acum ultimele raspunsuri si m-au trezit...stiam ca trebuie sa existe ceva in rezolvarea mea favorabila....mi-ati dat speranta.
Trebuie sa mentionez ca nu-mi permit financiar sa actionez in judecata, din pacate. Fac o paranteza, am o experienta negativa cu o dna avocat, i-am dat 1500 ron,sa ma reprezinte in instanta ( dosarul era deja complet), ptr.solutionarea grupei mele de munca. Este drept, fara chitanta( eu fiind cu increderea in oameni). Dna av.nu numai ca nu m-a reprezentat, dar nici nu mai raspunde la apelurile telefonice...
Sa revin la cazul cu creditul asigurat al pers.decedate,intentia mea era ca acea parte de 1/2 din apart. a fiicei mele sa fie transferata pe numele mamei dupa cum ati mentionat Dvs prin partaj succesoral, ce nu prea l-am inteles sa fiu sincera si cam cat m-ar costa.
Daca firma de asigurari a refuzat, eu sa protejez acea parte de 1/2 din ap. a fiicei mele, sa fie pe numele mamei, al meu si cam care e tariful?....daca e mult si se apropie de datorie...nu se merita...
Va multumesc si-astept raspunsulDvs,
Maria