avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie Unica
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie Unica

Buna ziua

Am si eu cateva intrebari nu stiu in ce masura ma puteti ajuta .
Pe scurt situatia este urmatoare , am o fetita dintr-o relatie anterioara de concubinaj , intial cand ne-am despartit mama fetitei nu imi permintea sa o vad, asa s-a intamplat pana cand a deschis actiune de incredintarea minorei, i-a fost incredintata minora si cu aceasta ocazie am cerut stabilirea unui program de vizita in aceiasi actiune . In prezent platesc pensia alimentara minora ii este incredintata si avem un program de vizita stabilit prin setinta judecatoreasca. O perioada scurta de timp am respectat acest program dar mai tarziu adica de aproximativ un an dat fiind situatia tensionata si discutiile dintre noi nu am mai fost sa vizitez pe cea mica. Asta se intampla de aproximativ un an .

In prezent am primit o instintare pentru a ma prezenta la mediator cu scopul de a acorda mamei custodia unica .

As vrea sa stiu ce implicatii are pentru tata aceasta custodie unica acordata mamei si care sunt efectele custodiei unice ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Viorel Danciu , Mediator 21:39, 25 Aprilie 2013
Domnule, si dv. sunteti ciudat, nu numai mama.
In primul rand copilul dv. are dreptul de a fi crescut de doi parfinti si ea ce primeste? Frica tatalui de scandaluri... adica o figura paterna insuficient dezvoltata, fricoasa, model dupa care isi va alege partenerii la maturitate... parteneri slabi, care la primul scandal o vor lasa balta.

Ma bucur ca aveti mai mult de cateva sute de lei sa-i dati pe luna, dar asta nu-i cumpara copilei fericirea. Putina fericire ati cumpara pentru copil cu un avocat; mergeti sa vorbiti fata in fata cu unul, cereti o amanare de joi de la mediator ca sa va informati despre ce inseamna autoritatea parinteasca exercitata doar de mama!!!
Va tot spun aici colegii ca ori e unica ori aveti un cuvant de spus si dv. tot o tineti ca si unica si deciziile dv.
Nu stau asa lucrurile, va tot spun colegii pe aici.

Nu stiu daca exista deja un dosar pe rol pe undeva, ce o fi cerut doamna acolo, care-i sunt motivele etc... cine stie ce-o sa semnati ca primarul la mediatorul ala...

Si, intre timp, mergeti domnule sa va vedeti copila, ca n-o sa mai vrea nici sa va zareasca peste cativa ani daca o abandonati de mica... ochii care nu se vad se uita. Nu uitati de copilul dv., o sa ajungeti numai un platitor de pensie.

Mergeti la un avocat, va poate insoti la mediator, imi e teama de ce ati putea semna.
Asta am facut multumesc deja acum vin de la avocat si da suntem ciudati sunt de acord. Ciudat a fost cand ea si-a lasat copila de 4 luni si a plecat in concediu cu amicele ciudat a fost cand i-am spus ca daca o lasa si pleaca ne despartim ,ciudata a fost si dupa aceea cand chiar daca nu ne-am inteles eu cautam sa vad copila sa vad ce face si cum e , si ea nu ma lasa sa o vad , aveam grija sa ii trimit fara nici o decizie de la nimeni ci de la mine putere bani sa fiu sigur ca va avea ce trebuie , sa trec sa o vad sa ii dau cadouri nu neaparat la ea acasa si mama ei imi raspundea ca doar daca are chef ea o vad . Asta pana sa terminat in instanta adica un an de zile .
Apoi cand am mers sa o vad era tarziu copila nu ma recunostea si se speria de asta am decis ca ma in colo cand intelege lucrurile voi merge sa o vad .

Deci nu va avea custodie unica , voi incepe sa o vizitez si trebuie sa stiu ca e bine unde e si cu cine e .

Cam asta e concluzia - iar aia doar am incercat sa expun o serie de situatii sa vad implicatii efecte puncte tari puncte slabe si nu ptr mine ci ptr cea mica .

Va multumesc
gi-jane2 a scris:

Acordul ala se depune in instanta, deci cumva tot acolo ajungeti.

Chestiunea asta nu-i legala "dau custodie unica decat cu conditia ca reduce pensia , si eu voi constitui un depozit pentru copila ."
Oficial , nu puteti tranzactiona asta.






Ba mai mult de atat...

Vedeti ca si-a luat o mare teapa un tata pe ceva asemanator...
A marit pensia si dreptul de vizita...la fel...

Poate va da Gi-jane linkul respectiv...

Nu se negociaza nimic, am citit am discutat deci nu voi acorda nici o custodie unica si nu voi cere nimic.
Dreptul copilei la ambii parinti nu e ceva negocialbil . iar custodia unica se acorda daca unul din parinti e decazut din drepturi sau nu are discernamant asa ca situatia e foarte clara .

NU voi renunta la nimic.
Bravo, domnul meu, in sfarsit, altfel vedeti lucrurile... a facut minuni discutia aia cu avocatul.
Corect, aveti un copil care e indreptatit la bucati cat mai mari din timpul ambilor parinti. Luptati pentru drepturile lui!
Bravo, succes!

Alte discuții în legătură

Exercitarea autoritatii parintesti unice prin mediere manuelle manuelle Buna seara. Prin mediere se poate stabili exercitarea autoritatii parintesti doar de catre mama, sau este obligatorie custodia comuna? Avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Probleme custodie copil PAVEN ANA MARIA PAVEN ANA MARIA As dori sa va cer sfatul intr-o problema de familie. Sora mea a divortat in urma cu doi ani obtinand custodia deplina asupra copilului , care anul acesta ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna cori1972 cori1972 dupa 8 ani de la incredintarea unui minor prin custodie unica , se mai poate cere de catre celalalt parinte custodie comuna? (vezi toată discuția)