avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie Unica
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie Unica

Buna ziua

Am si eu cateva intrebari nu stiu in ce masura ma puteti ajuta .
Pe scurt situatia este urmatoare , am o fetita dintr-o relatie anterioara de concubinaj , intial cand ne-am despartit mama fetitei nu imi permintea sa o vad, asa s-a intamplat pana cand a deschis actiune de incredintarea minorei, i-a fost incredintata minora si cu aceasta ocazie am cerut stabilirea unui program de vizita in aceiasi actiune . In prezent platesc pensia alimentara minora ii este incredintata si avem un program de vizita stabilit prin setinta judecatoreasca. O perioada scurta de timp am respectat acest program dar mai tarziu adica de aproximativ un an dat fiind situatia tensionata si discutiile dintre noi nu am mai fost sa vizitez pe cea mica. Asta se intampla de aproximativ un an .

In prezent am primit o instintare pentru a ma prezenta la mediator cu scopul de a acorda mamei custodia unica .

As vrea sa stiu ce implicatii are pentru tata aceasta custodie unica acordata mamei si care sunt efectele custodiei unice ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Viorel Danciu , Mediator 21:39, 25 Aprilie 2013
Dumneavoastra nu puteti renunta la exercitarea autoritatii parintesti, e ca si cand ati lua copilului dreptul de a fi prezent in viata lui, alaturi de el, in etapele de crestere, ceea ce nu este in interesul major al copilului minor. Mai mult decat atat, instanta va poate refuza acest lucru si ar putea considera ca va sustrageti de la exercitarea autoritatii parintesti, indiferent de bani sau alte lucruri ce le oferiti. Si eu zic sa mergeti la mediator cu deschidere pentru comunicare, dorind sa gasiti cu adevarat solutii, impreuna cu mama bineinteles, care sa fie cu totul si cu totul in interesul major al copilului, indiferent de relatia dintre dumneavoastra si mama. Poate ar fi bine sa va gaditi la faptul ca, vreti nu vreti, cu aceasta femeie veti avea o legatura indestructibila toata viata, pentru ca aveti o calitate comuna: aceea de parinti ai unui copil comun!
Asa cum spunea un antevorbitor in privinta custodiei minorilor regula generala este custodia comuna. Custodia excusiva se acorda in situatii exceptionale. Chiar daca d-voastra ati renunta la custodie in favoarea custodiei exclusive a mamei, instanta s-ar putea sa cenzureze o astfel de intelegere si sa o respinga daca considera ca nu e in interesul superior al minorului. As recomanda sa mergeti la mediator, sa va implicati si sa propuneti construirea unui plan parental in care sa planificati relatia cu minorul sub toate aspectele. Pana acum ati incercat sa gestionati doar un program de vizita dupa cate inteleg. Faceti un plan parental, gasiti modele dupa care sa va inspirati pe internet. mediatorul va poate ajuta sa depasiti tensiunile si sa va aplecati inspre interesul minorului. Nu stiu daca ar fi indicat sa renuntati. S-ar putea ca peste ceva vreme sa regretati, dar decizia va apartine. Nu trebuie sa uitati ca e si copilul d-voastra, si chiar daca e dificil, e mai bine sa va implicati in cresterea lui. Cei care va sfatuiesc sa nu va duceti la mediator se pripesc. Mediatorul nu acorda custodii, nu desfiinteaza custodii, va ajuta sa gasiti o solutie buna pentru toti cei implicati, dar in special pentru minor. Va doresc sa aveti intelepciunea necesara sa decideti ce e mai bine pentru copil.
Succes la mediator.
Ultima modificare: Joi, 25 Aprilie 2013
Ioan Viorel Danciu, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exercitarea autoritatii parintesti unice prin mediere manuelle manuelle Buna seara. Prin mediere se poate stabili exercitarea autoritatii parintesti doar de catre mama, sau este obligatorie custodia comuna? Avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Probleme custodie copil PAVEN ANA MARIA PAVEN ANA MARIA As dori sa va cer sfatul intr-o problema de familie. Sora mea a divortat in urma cu doi ani obtinand custodia deplina asupra copilului , care anul acesta ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna- program de vizita ronaldo83 ronaldo83 daca in 2011 s a obtinut un program de vizita,se poate deschide proces acum pt custodie comuna??si daca da cat ajunge un astfel de proces?? [ nu mai scrieti ... (vezi toată discuția)