avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs ordonanta presedintiala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs ordonanta presedintiala

Cum pot depune recurs la o hotarare pe ordonanta presedintiala, comunicarea scrisa a hotararii am primit-o pe data 24.04.2013 iar pronuntarea a fost in data in sedinta publica pe data de 11.04. 2013 fara sa fiu citat.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:37, 30 Aprilie 2013
Puteti sa depuneti recurs numai printr-un avocat, in termen de 5 zile de cand ati primit comunicarea.
Ce inseamna ca n-ati fost citat? Scrie in ordonanta ca e data fara citarea partilor? Avocatul dv. nu a fost la termen? Ce ordonanta a fost? Un singur termen de judecata?
Veniti cu detalii.
Daca nu ati fost la judecata sunteti in termen.
Sunt instante care apreciaza ca ati fi in termen oricum, doar ca ramane de vazut cum va considera instanta.
De aceea e greu de spus in mod clar desi legea este clara.
Nene Claudiule, nu conteaza prezenta efectiva, ci citarea sau nu. Si instantele sunt clare, n-am intalnit probleme.
Citarea conteaza pentru ca daca partea nu este prezenta la judecata termenul curge de la comunicare, iar daca partea a fost prezenta la judecata termenul curge de la pronuntare.
Nu citarea este relevanta, ci lipsa sau prezenta partii la judecata.
Daca a avut avocat partea se considera ca termenul curge de la pronuntare si nu de la comunicare.

Eu am intalnit de mai multe ori cazuri in care instanta a respins recursul ca nefondat si nu pe motiv de tardivitate.Adica a trebuit sa ma judec pe fond desi recursul era tardiv...in opinia mea motivata...
Unele instante de recurs nici macar nu faceau vorbire in considerente despre exceptia tardivitatii...si evident ca nici nu o judecau...nici nu o respingeau...

Alte discuții în legătură

Termen recurs Martonze Martonze La dezbaterea din instanta a unei ordonante presedintiale, sunt prezente partile, dar pronuntarea se amana pe a doua zi. A doua zi, nu este prezenta nici una ... (vezi toată discuția)
Exceptia tardivitatii in ordonanta presedintiala cris_deo cris_deo Buna seara. anul trecut in 2009 in martie am deschis o actiune pt stabilire legaturi personale cu minorii pe cale de ordonanta presedintiala. Pe 19 august s-a ... (vezi toată discuția)
Ordonanþã preºedinþialã - minori si familie ContSters278923 ContSters278923 daca un minor abandonat de mama sa a fost incredintat tatalui prin ordonanta presedintiala in decembrie 2012 cu recurs in 5 zile de la comunicare, iar mama ... (vezi toată discuția)