avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs ordonanta presedintiala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs ordonanta presedintiala

Cum pot depune recurs la o hotarare pe ordonanta presedintiala, comunicarea scrisa a hotararii am primit-o pe data 24.04.2013 iar pronuntarea a fost in data in sedinta publica pe data de 11.04. 2013 fara sa fiu citat.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:37, 30 Aprilie 2013
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Citarea conteaza pentru ca daca partea nu este prezenta la judecata termenul curge de la comunicare, iar daca partea a fost prezenta la judecata termenul curge de la pronuntare.
Nu citarea este relevanta, ci lipsa sau prezenta partii la judecata.
Daca a avut avocat partea se considera ca termenul curge de la pronuntare si nu de la comunicare.


Ordonanța se poate judeca „cu citare” sau „fără citare”, iar acest aspect se stabilește de către instanță de la bun început.

În cazurile în care ordonanța se judecă „cu citare”, indiferent dacă părțile sunt prezente sau nu, termenul va curge de la pronunțare, iar în cazul în care se judecă „fără citare”, indiferent dacă părțile sunt prezente sau nu, termenul va curge de la comunicare.
Aleluia!
Claudiu, daca o parte e citata, ea se considera de catre instanta ca e prezenta sau ca si prezenta, deci stie ce s-a intamplat sau macar ar fi trebuit sa stie. Daca stie ce s-a pronuntat in ziua pronuntarii, din acea zi curge termenul.
Daca nu e citata, instanta considera ca partea nu ar putea afla ce s-a intamplat in dosar pana cand nu i se face o instiintare oficiala, procedurala; si in dosarele date fara citarea partilor, acest prim document e comunicarea hotararii; deci de atunci curge termenul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen recurs Martonze Martonze La dezbaterea din instanta a unei ordonante presedintiale, sunt prezente partile, dar pronuntarea se amana pe a doua zi. A doua zi, nu este prezenta nici una ... (vezi toată discuția)
Exceptia tardivitatii in ordonanta presedintiala cris_deo cris_deo Buna seara. anul trecut in 2009 in martie am deschis o actiune pt stabilire legaturi personale cu minorii pe cale de ordonanta presedintiala. Pe 19 august s-a ... (vezi toată discuția)
Ordonanþã preºedinþialã - minori si familie ContSters278923 ContSters278923 daca un minor abandonat de mama sa a fost incredintat tatalui prin ordonanta presedintiala in decembrie 2012 cu recurs in 5 zile de la comunicare, iar mama ... (vezi toată discuția)