avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... TESTUL DE PATERNITATE IN CAZUL IN CARE INDIVIDUL ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

TESTUL DE PATERNITATE IN CAZUL IN CARE INDIVIDUL LOCUIESTE IN STRAINATATE

studiez de ceva vreme procedura de stabilire a paternitati si sunt impresionata de numarul mare al indivizilor care sunt iresponsabili.
aduc in discutie acest subiect ptr ca prietena mea urmeaza sa aiba un copil si partenerul ei refuza sa il recunoasca.nu este vorba despre in acest caz de probleme materiale ci mai mult morale.au fost de acord in procrearea acestui copil si el stia ca ea niciodata nu ar renuta la o eventuala sarcina.mentionez ca el locuieste si munceste in anglia.
multumesc ptr informatiile ce le voi primi in legatura cu astfel de cazuri.

[ va rog sa nu mai scrieti cu majuscule pe forum, multumesc]
Ultima modificare: Duminică, 28 Aprilie 2013
gi-jane2, moderator
Nu puteti sti in ce masura acel om va fi un tata bun sau nu, asa cum nu stim despre niciun om care inca nu e parinte.
Ce inseamna legaturi decente? Decenta pentru cine?
..."legaturi decente" sunt in opinia mea greu de stabilit in acest caz...dar mama acestui copil desi are 30 de ani ( la fel si tatal) spera sa stabileasca legaturi intre cei doi ...
...este de nedescris ce simte un copil la maturitate cind afla ca tatal lui nu l-a dorit si ca totul a fost minciuna in jurul lui....spun asta ptr ca stiu din proprie exeperienta...sunt 10 ani de cinda am aflat ca tatal meu niciodata nu a fost curios sa stie ca exist(desi avea o situatie materiala mult mai buna decit a mamei)...sunt trista uneori ptr decizia luata de a-l nu vedea niciodata..
am avut norocul sa am un tata adoptiv bun si darul de a ma adapta oricarei situatii...
..se poate spune ca un om este bun sau rau usor in astfel de cazuri...nu cunosc personal pe acest "individ" ,dar faptul ca o femeie blinda si sincera ca prietena mea il iubeste facuse in mintea mea o buna parere despre el...
...are si el dreptatea lui cind zice ca nu doreste acest copil,dar el stia bina ca ea nu ar fi acceptat niciodata avortul si mai stia si ca ptr ea a vea un copil este rostul vietii ei...
...sunt minuni la tot pasul si probabil vor exista si in acest caz:)...
@ALBERTA69
...ce nu inteleg eu este faptul ca se vorbeste despre sistemul anglo-saxon in conditiile in care vorbim despre un cetatean roman care nu merita sa fie numit niciodata "tata"...

Un raspuns complet ar presupune o lucrare de doctorat (nu ca a lui Ponta:D), totusi.... Traind si muncind pe teritoriul Marii Britanii, barbatul, chiar cetatean roman fiind, beneficiaza de aplicabilitatea sistemului de justitie britanic (vezi aplicarea legii civile in timp, spatiu, asupra persoanei). Altfel spus, o cerere de a fi adus in fata unei instante romanesti va fi supusa judecatii unei instante britanice. Vi s-a explicat ca fara un test de paternitate greu puteti convinge instanta ! La fel, un proces de paternitate deschis in Marea Britanie va fi judecat tot de o instanta britanica. Lucrurile astea vi le-a spus pe scurt dl. av. Lascoschi. Ceilalti au batut apa-n piua. Adica si-au etalat cunostintele, dar aceste cunostinte sunt inaplicabile in raport de situatia concreta descrisa de d-voastra. In fine, ca nu merita sa fie tata ati descoperit tarziu si aici sunteti singura vinovata ! Altminteri, cum ziceam, va doresc succes !
Legea persoanei... si aici vorbim de persoana copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoasterea copilului fara voia mamei - minor nascut in anglia fabianbutul fabianbutul cum pot sa intru in custodia copilului meu care este la concubina mea momentan care este in anglia ..noi nu suntem cununati legitim eu nu am fost prezent la ... (vezi toată discuția)
Dacă nu doresc ca tatăl sa recunoască copilul, în dreptul ... Sorina Neacsu Sorina Neacsu Dacă nu doresc ca tatăl sa recunoască copilul, în dreptul tatălui este liniuta, iar el face declarație notariala și depune la primărie, este posibil ... (vezi toată discuția)
Model contestare recunoastere sergiunic sergiunic Minor nascut in strainatate [din flori] recunoscut la nastere de tatal biologic apoi parasit si ramas cu mama care nu poate sa vina cu el in tara dorim un ... (vezi toată discuția)