avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... TESTUL DE PATERNITATE IN CAZUL IN CARE INDIVIDUL ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

TESTUL DE PATERNITATE IN CAZUL IN CARE INDIVIDUL LOCUIESTE IN STRAINATATE

studiez de ceva vreme procedura de stabilire a paternitati si sunt impresionata de numarul mare al indivizilor care sunt iresponsabili.
aduc in discutie acest subiect ptr ca prietena mea urmeaza sa aiba un copil si partenerul ei refuza sa il recunoasca.nu este vorba despre in acest caz de probleme materiale ci mai mult morale.au fost de acord in procrearea acestui copil si el stia ca ea niciodata nu ar renuta la o eventuala sarcina.mentionez ca el locuieste si munceste in anglia.
multumesc ptr informatiile ce le voi primi in legatura cu astfel de cazuri.

[ va rog sa nu mai scrieti cu majuscule pe forum, multumesc]
Ultima modificare: Duminică, 28 Aprilie 2013
gi-jane2, moderator
Ar trebui ca "prietena" dv sa analizeze situatia strict din punct de vedere juridic, lasand moralitatea la o parte. Daca va ajunge in intstanta in vederea stabilirii paternitatii, odata stabilita, aceasta paternitate vine la pachet si cu autoritatea parinteasca comuna, dreptul tatalui de a avea relatii personale cu minorul, imposibilitatea mamei de a lua singura decizii in ceea ce priveste copilul, nu va putea iesi cu copilul din tara fara acordul tatalui, etc. Daca ii va incalca tatalui dreptul de a-si vedea copilul, acesta o va putea da in judecata pentru program de vizita, etc. Sa vedeti atunci nervi, stres si bani cheltuiti doar pentru ca in certificatul de nastere sa nu apara liniuta
ALBERTA96 a scris:

....este pregatita sa plateasca pentru a se demonstra ca acest copil este rodul unei iubiri nu doar rezultatul unei aventuri...
....sunt multi "indivizi" ca asesta si pur si simplu este nedrept ca mama sa poarte toata raspunderea...

Faptul că în certificatul de naștere al copilului există un nume la rubrica „tată” nu înseamnă că acel copil a fost „rodul unei iubiri”... ;)

... iar cu privire la acei „indivizi” de care spuneți, ei au o responsabilitate (sau mai bine zis o iresponzabilitate) egală cu a acelor „individe” care „participă împreună” la nașterea unor asemenea situații...
Stimata doamna/domnisoara, avand in vedere ca "individul" locuieste in Anglia, prietena dvs. trebuie sa ia in calcul si faptul ca, fiind trecut numele tatalui in certificatul de nastere, pt orice va dori sa faca in legatura cu copilul, sa-l inscrie in invatamantul pre si scolar, sa-l scoata din tara, si multe altele, va trebui sa obtina ACORDUL LUI ... pe care, cu siguranta nu-l va obtine, ori deloc, ori nu foarte usor, cu atat mai mult cu cat, la reticenta lui se va adauga faptul ca nu e in tara ... credeti ca acesta ii va da o procura cum ca poate sa hotarasca singura in orice problema legata de copil? Nu cred ... Credeti ca o ajuta, in acest caz, faptul ca e trecut tatal in certificat? Nu cred, doar o va incurca si-i va da multe batai de cap, va regreta atunci ca a insistat atat ...
Ultima modificare: Marți, 30 Aprilie 2013
ContSters93450, utilizator
In primul rand nu putem sti daca ar ajuta-o mai mult sau nu ca il trece pe tata in actul de nastere.
Apoi e mai important sa se informeze acum, inainte de a naste, apoi apar nopti nedormite si decizii luate cu hormonii. Nu e bine, ar trebui sa se informeze si, pe cat posibil, chiar sa creioneze o decizie acum, inainte de a naste. Preferabil putin mai matura decat a astepta sa se destepte altii de prin Anglia, caci pana acum, cei doi viitori parinti par a gandi similar de responsabil.
Apoi abia poate vedea unde face demersurile, dupa ce decide daca le face, nu? Anglia nu e competenta. Acum.
Este vre-o problema, daca in urma unui proces pentru stabilirea paternitatii si dupa ce sentinta a devenit definitiva, mama nu trece tatal in certificatul copilului? Care ar fi urmarile?

Alte discuții în legătură

Recunoasterea copilului fara voia mamei - minor nascut in anglia fabianbutul fabianbutul cum pot sa intru in custodia copilului meu care este la concubina mea momentan care este in anglia ..noi nu suntem cununati legitim eu nu am fost prezent la ... (vezi toată discuția)
Dacă nu doresc ca tatăl sa recunoască copilul, în dreptul ... Sorina Neacsu Sorina Neacsu Dacă nu doresc ca tatăl sa recunoască copilul, în dreptul tatălui este liniuta, iar el face declarație notariala și depune la primărie, este posibil ... (vezi toată discuția)
Model contestare recunoastere sergiunic sergiunic Minor nascut in strainatate [din flori] recunoscut la nastere de tatal biologic apoi parasit si ramas cu mama care nu poate sa vina cu el in tara dorim un ... (vezi toată discuția)