avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... TESTUL DE PATERNITATE IN CAZUL IN CARE INDIVIDUL ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

TESTUL DE PATERNITATE IN CAZUL IN CARE INDIVIDUL LOCUIESTE IN STRAINATATE

studiez de ceva vreme procedura de stabilire a paternitati si sunt impresionata de numarul mare al indivizilor care sunt iresponsabili.
aduc in discutie acest subiect ptr ca prietena mea urmeaza sa aiba un copil si partenerul ei refuza sa il recunoasca.nu este vorba despre in acest caz de probleme materiale ci mai mult morale.au fost de acord in procrearea acestui copil si el stia ca ea niciodata nu ar renuta la o eventuala sarcina.mentionez ca el locuieste si munceste in anglia.
multumesc ptr informatiile ce le voi primi in legatura cu astfel de cazuri.

[ va rog sa nu mai scrieti cu majuscule pe forum, multumesc]
Ultima modificare: Duminică, 28 Aprilie 2013
gi-jane2, moderator
sa faca actiune la Judecatoria sector 1 Bucuresti pentru stabilirea paternitatii. ii trebuie un avocat bun, insa nu este usor, avand in vedere ca esl sta in Anglia.

multumesc pentru raspunsul dumneavoastra.
pot spune doar ca eu in locul ei asi decide sa il uit pe acel indivit si asi spune copilului ca a fost conceput printr-o metoda moderna de insemintare artificiala.un astfel de om nu merita sa fie numit tata.
o ultima intrebare o sa mai pun cu permisiunea dvs...
daca o sa doreasca sa stie adevarul,poate copilul sa il cheme in instanta sa probeze ca el ii este tata biologic in timp...

[editat- scris cu majuscule, va mai rog inca o data- nu mai scrieti cu majuscule]
gi-jane2, moderator
da, copilul poate oricand sa promoveze acesta actiune...cat este minor prin mama sa, care- va fi tutore legal. insa sa stiti ca nu este asa simplu daca nu-l recunoaste....copilul va avea liniuta la tata si va fi destul de complicat daca traieste printre oameni de rand
....despre acea "liniuta la tata" este prietena mea ingrijorata ...desi nu este important ce societatea gindeste despre acest subiect,ea simte ca ii datoreaza copilului acest lucru...
se pare insa ca aceasta implica apoi prezenta acestui "individ" in deciziile ce se vor lua ptr viitorul copilului ei....este tare greu sa faci o alegere corecta in acest caz....
....ar fi corect ca el sa nu aiba nici un drept atita timp cit nu este implicat moral sau material in cresterea copilului....
ALBERTA96, utilizator
Nu e important ce gandeste societatea... pentru cine?
La fel, ar fi corect... pentru cine?

Pentru copil ar fi corect sa isi cunoasca adevarul despre origini, sa aiba 2 parinti si, daca vreodata alt barbat va juca rolul figurii paterne, va fi doar mai norocos decat sa nu aiba niciuna.
Doamna ii poatebtrimite macar o notificare legala omului acela in care sa ii explice juridic ca ceea ce nu doreste el sa faca de buna-voie poate face ea cu costuri pe seama lui.
Notificarea o va ajuta si intr-un eventual probatoriu ulterior.
Si pana sa ia o decizie, ar trebui sa mearga la un avocat. Sa stie ce inseamna fiecare varianta, ce poate face, cand, ce urmari legale sunt.

Alte discuții în legătură

Recunoasterea copilului fara voia mamei - minor nascut in anglia fabianbutul fabianbutul cum pot sa intru in custodia copilului meu care este la concubina mea momentan care este in anglia ..noi nu suntem cununati legitim eu nu am fost prezent la ... (vezi toată discuția)
Dacă nu doresc ca tatăl sa recunoască copilul, în dreptul ... Sorina Neacsu Sorina Neacsu Dacă nu doresc ca tatăl sa recunoască copilul, în dreptul tatălui este liniuta, iar el face declarație notariala și depune la primărie, este posibil ... (vezi toată discuția)
Model contestare recunoastere sergiunic sergiunic Minor nascut in strainatate [din flori] recunoscut la nastere de tatal biologic apoi parasit si ramas cu mama care nu poate sa vina cu el in tara dorim un ... (vezi toată discuția)