avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... TESTUL DE PATERNITATE IN CAZUL IN CARE INDIVIDUL ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

TESTUL DE PATERNITATE IN CAZUL IN CARE INDIVIDUL LOCUIESTE IN STRAINATATE

studiez de ceva vreme procedura de stabilire a paternitati si sunt impresionata de numarul mare al indivizilor care sunt iresponsabili.
aduc in discutie acest subiect ptr ca prietena mea urmeaza sa aiba un copil si partenerul ei refuza sa il recunoasca.nu este vorba despre in acest caz de probleme materiale ci mai mult morale.au fost de acord in procrearea acestui copil si el stia ca ea niciodata nu ar renuta la o eventuala sarcina.mentionez ca el locuieste si munceste in anglia.
multumesc ptr informatiile ce le voi primi in legatura cu astfel de cazuri.

[ va rog sa nu mai scrieti cu majuscule pe forum, multumesc]
Ultima modificare: Duminică, 28 Aprilie 2013
gi-jane2, moderator
Probabil că ar trebui să vorbiți cu un avocat care să vă explice cât de cât ce implicații are stabilirea paternității și ce drepturi și obligații are un părinte.

Faceți mai confuzii și aprecieri eronate și s-ar putea să aveți mari surprize neplăcute dacă faceți demersuri în a stabili paternitatea copilului fără să cunoașteți consecințele.
Doamna, cum sa se implice moral uin tata daca nici macar cate un weekend nu-l poate lua pe copil la el? Prin telefon sa-i faca educatie? Atat?

Daca un copil creste cu liniuta in actul de nastere nu inseamna ca i-ati dat posibilitatea de a alege, ci ca i-ati luat dreptul lui legal de a-si cunoaste parintele si de a avea legaturi sanatoase cu el de-a lungul copilariei sale.
NU conteaza daca face testul sau nu, mama tot poate obtine in instanta o hotarare care sa stabileasca faptul ca acel om este tatal copilului ei. Va cramponati de o problema care nu exista.
Procesul este despre copil, asa incat competenta este speciala; nu instanta din Anglia.

Sunteti alternanta, ba i se ia dreptul copilului de a-si cunoaste originile, ba mai bine nu si le-ar cunoaste. Ca si cum binele si raul in hotarare tin de persoana care ia decizia si nu de esenta deciziei.
Mergeti la un avocat. Si relaxati-va, nu-i totul atat de negru.
@av_lascoschi
Fara a ma erija in ,,arbitru", cred ca sunteti singurul care v-ati apropiat cu adevarat de piedicile ridicate de situatia d-rei @ALBERTA. Ati intuit corect ca sistemul de justitie anglo-saxon este cu totul altceva decat sistemul francez/romanesc.
@ALBERTA96 Daca presupusul tata nu accepta sa se prezinte in fata unei instante din Romania, tot ce s-a discutat aici are valoarea unor discutii colocviale. Oricum, ca femeie va doresc succes !
Nu este vorba de a intui un sustem de drept sau nu, ci de a-l cunoaste sau nu.

Discutiile de aici i-au spus doamnei solutia si pentru cazul ca tatal nu se prezinta; trebuie doar sa cititi cu atentie, nu conteaza ca tatal se prezinta sau nu, ca face testul sau nu.
Totusi, aceste discutii sunt forumale, colocviale, pentru ca nu cunoastem intreaga situatie juridica; de exemplu, nu intelegem ce urmareste partea: ba sa aiba tata, ba sa nu...
...multumesc celor ce au participat la dezbaterea acestui subiect....am aratat conversatiile prietenei mele si sper sa o ajute in luarea unei decizii...
..este clar ca ea doreste ca acest copil sa aiba prezent in viata lui pe tatal biologic,dar daca legea romaneasca nu o sa ii ofere posibilitatea de a stabili niste legaturi decente intre copil si tata o sa fie fere sens toata zbaterea ei de a complecta un spatiu gol intr-un certificate de nastere...
...ce nu inteleg eu este faptul ca se vorbeste despre sisteml anglo saxon in conditiile in care vorbim despre un cetatean roman care nu merita sa fie numit niciodata "tata"...

Alte discuții în legătură

Recunoasterea copilului fara voia mamei - minor nascut in anglia fabianbutul fabianbutul cum pot sa intru in custodia copilului meu care este la concubina mea momentan care este in anglia ..noi nu suntem cununati legitim eu nu am fost prezent la ... (vezi toată discuția)
Dacă nu doresc ca tatăl sa recunoască copilul, în dreptul ... Sorina Neacsu Sorina Neacsu Dacă nu doresc ca tatăl sa recunoască copilul, în dreptul tatălui este liniuta, iar el face declarație notariala și depune la primărie, este posibil ... (vezi toată discuția)
Model contestare recunoastere sergiunic sergiunic Minor nascut in strainatate [din flori] recunoscut la nastere de tatal biologic apoi parasit si ramas cu mama care nu poate sa vina cu el in tara dorim un ... (vezi toată discuția)