avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere prin desfiintarea postului.URGENT!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere prin desfiintarea postului.URGENT!!!

Buna seara! Lucrez la o firma ca si inginer in industria alimentara-sef de schimb ambalare.Problema mea este urmatoarea.In productie sunt 6 sefi de schimb,3 la masini si 3 la ambalare.din data de 16 martie se va face trei schimburi cu trei sefi de schimb.Adica se desfiinteaza trei posturi, dintre care si al meu. seful de productie a facut o lista cu sefii de schimb, respectiv cu muncitorii, cine in care schimb va fi.Prin surprinderea mea, eu n-am fost trecuta la sefi de schimb, ci m-au scris pe lista muncitorilor de la ambalare.Am fost foarte socata!!!Adica pe mine nu m-au instiintat personal, nici nu m-au chemat la birou sa se discute cu mine despre aceasta problema.Faza asta s-a intamplat cu mine acum de o saptamana.De atunci inca nu m-au chemat la birou.Din data de 2 Martie, adica de luni au chemat-o pe colega mea(viitoarea sef de schimb), sa vina deja in tura mea,si i-au zis ca atunci eu nu trebuie sa mai vin, dar pe mine nu m-au anuntat.In 2 Maritie o sa ma duc la lucru,si imi vad de treaba mea.In cazul in care imi cere sa-mi dau demisia, bineinteles,ca o sa refuz.Intrebarea mea este:daca nu-mi dau demisia,si el ma va concedia prin desfiintarea postului, in cazul acesta ce drepturi am? Ce trebuie sa contina o instiintare sau decizie de preaviz, ce poate sa-m faca angajatorul, daca il refuz? Din ce data incepe perioada de preaviz?Trebue sa ma instiinteze cu o zi inainte de a se incepe perioada de preaviz?
Ultima modificare: Duminică, 1 Martie 2009
andrea23, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:29, 12 Martie 2011
Bineinteles, este dreptul dumneavoastra. Un exemplar al CCM trebuie sa se afle la sindicat sau la reprezentantii salariatilor. In putei solicita pe acesta.
Buna ziua!Am primit decizia de concediere.Vreau sa va intreb, daca in decizia de concediere este specificat ca nu sunt obligata sa vin la lucru, beneficiez de bonurile de masa din perioada preavizului?
Pe durata preavizului contractul individual de muncă continuă să îşi producă toate efectele. Prin urmare, beneficiati de tichete de masa pe aceasta perioada.
in preaviz Scrie in felul urmator:in conformitate cu dispozitiile art. 73 alin 1din Codul Muncii si ale art. 74 alin 2 din contractul colectiv de munca la nivel national pe anii 2007-2010, de la data prezentei instiintari beneficiati de un termen de preaviz de 20 zile lucratoare, pana la data de 30.03.09.
In vederea asigurarii posibilitatii gasirii unui loc de munca, in perioada preavizului beneficiati, conform art 74 alin 3 CCM, precum conform deciziei angajatorului, de scutirea de la obligatia la programul de lucru, in vederea cautarii unui loc de munca.
Contractul dvs individ. incet.la data expirarii termenului de preaviz, respectiv la data de 30.0.09.
Ca urmare a pierderii de catre dvs. a calitatii de salariat al SC... si a posibilitatii de a obtine drepturi salariale de la aceasta societate, SC va va acorda o compensatie in suma de 1 salariu lunar, conform art 78 din CCM. Trebuia de stiut ca inca n-am semnat nimic
Este ok ceea ce se scrie in aceea notificare.
Tin totusi sa va aduc la cunostinta prevederile art 74 alin 3 din CCM:
(3) În perioada preavizului, salariaþii au dreptul sã absenteze patru ore pe zi de la programul unitãþii, pentru a-ºi cãuta un loc de muncã, fãrã ca aceasta sã afecteze salariul ºi celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, în condiþiile stabilite de angajator.

Deci aveti grija, sa nu fiti indusa in eroare. Conform acestui aliniat trebuie sa va prezentati la munca cate 4 ore pe zi.
Ultima modificare: Luni, 2 Martie 2009
Rodica Ciobanu, Avocat

Alte discuții în legătură

Desfacerea contractului de munca cu art.65 dan furnea dan furnea Mi s-a desfacut contractul de munca la data de 01.11.2009., de o societate privata din cluj-napoca, avind ca activitate c-tii si instalatii in c-tii. Eu sint ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca art 65 amosica amosica Buna ziua, as dori sa stiu care sunt obligatiile angajatorului in cazul in care desface un contract de munca cu art.65 - trebuie sa plateasca salar ... (vezi toată discuția)
Reducere post calin andrei calin andrei buna ziua;va rog sa-mi raspunde-ti la urmatarea problema:mi s-a comunicat ca se reduce postul pe care sint angajat;motivul era nerealizarea target-ului de ... (vezi toată discuția)