avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie CC pentru al patrulea copil (nascut din ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie CC pentru al patrulea copil (nascut din sarcina gemelara)

Inrebarea mea este daca am dreptul sa beneficiez de indemnizatie crestere copil si pentru al patrulea copil?
Am 4 copii, prima nascuta in dec. 2008, al doilea in iulie 2010, iar in aprilie 2012 am nascut gemeni.
Momentan primesc alocatie numai pentru unul dintre gemeni.
Hotararea nr. 1291 schimba paragraful O.U.G. nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului, in care este mentionat ca se acorda numai pt primele 3 nasteri...
Este cineva care sa ma lamureasca? Mersi.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:01, 13 Iunie 2013
1. - De ce este asa si nu altfel?
- Fiindca asa spune legea: indemnizatia pentru CCC este de 1200 lei iar pentru fiecare copil nascut din sarcina gemelara se mai plateste cate 600 lei.
- Cititi primul meu raspuns de pe aceasta pagina (art.5 din OUG 111/2010).

2. Daca concediul de maternitate al dvs. (cele 126 de zile) a expirat pe 13 mai atunci tatal copilului poate solicita CCC si indemnizatie incepand cu ziua imediat urmatoare.

3. - Tatal putea sa beneficieze de CCC si incepand cu a 43-a zi de la nasterea copilului dar, in acest caz trebuia sa renuntati dvs. la restul de concediu de maternitate.
- Adica nu se poate beneficia concomitent si de indemnizatie pentru concediu de maternitate si de indemnizatie pentru CCC.
Multumesc frumos pentru raspuns.Nu am stiut ca el poate intra din a 43 a zi dupa ce am nascut eu de aceea mi-am continuat concediul de maternitate,asta inseamna ca el va beneficia de CCC doar 1 an si 6 luni sau 2 ani cat a solicitat?stiu ca nu se putea sa ne suprapunem insa am inteles ca el acum va lua indemnizatie ptr copii decat pentru 1 an si 6 luni deoarece eu am fost cele 126 de zile in concediu de maternitate.multumesc mult inca o data.
CCC si indemnizatia aferenta se acorda pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 1, 2 sau 3 ani, depinde pentru ce CCC se opteaza.
Buna ziua! Am primit urmatorul raspuns de la AJPIS:

dupa verificarea dosarului dvs. de acordare a dreptului de indemnizatie pt CC, precum si a documentelor restituite la DAC de catre AJPIS cu adresa nr....(21.11.2012), a reiesit faptul ca prin cererea formulata de dvs ati solicitat drepturile prevazute de art. 9, alin (6) - indemnizatie suplimentara, din OUG nr. 11/2010 cu modificareile si completarile ulterioare, in conditiile in care la data inregistrarii cererii, dreptul la indemnizatie pt CC XX(al doilea copil) era deja incetat.

Avand in vedere ca dosarul a fost instrumentat de DAC, AJPIS a remis cererea dvs la acea data institutiei in cauza, pt clarificare, fara a emite decizie de respingere si intrucat in conformitate cu prevederile art. 19 alin (2) din HG , cu modificarile si completarile ulterioare, primariile au obligatia sa verificedocumentatia depusa de solicitanti si sa transmita agentiilor teritoriale dosarele complete, cu toate documentele justificative corespunzatoare dreptului solicitat, va rugam ca orice plangere/sesizare cu privire la acordatrea/neacordatrea drepturilor prevazute de OUG 111/2010, sa o indreptati catre institutia mentionata.

nu prea inteleg mult din el...
1. - Din raspunsul de mai sus inteleg ca AJPIS se spala pe maini si da vina pe Primarie care nu a intocmit corect dosarul pe care l-a trimis la AJPIS.
- In loc se cheme la ordine serviciul din Primarie care se ocupa cu intocmirea acestor dosare va spune sa va adresati dvs. cu orice plangere sau sesizare tot la Primarie.

2. Mergeti la Primarie cu raspunsul de la AJPIS si daca nu se rezolva luati legatura cu un avocat sa va ajute sa dati in judecata Primaria sau AJPIS.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie gemeni pentru al doilea copil alexaseba alexaseba Buna ziua , Am doi gemeni nascuti in decembrie 2011 .Am solicitat indemnizatia de 75% din salariul pe care lam avut si am mentionat ca am doi copii gemeni ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie mamica de gemeni deninick23 deninick23 Avem un baietel de 1 an si 5 luni si sotia mea este in concediu de maternitate pentru el pana la 2 ani. Intre timp, acum 2 saptamani a nascut 2 baietei ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil ionescu_ady ionescu_ady buna ziua sunt un proaspat tatic si am niste nelamurir avem acasa un bebe de un an si 5 luni si nevasta a nascut 2 gemeni prematur acuma a prenatal pe pt ... (vezi toată discuția)