avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie CC pentru al patrulea copil (nascut din ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie CC pentru al patrulea copil (nascut din sarcina gemelara)

Inrebarea mea este daca am dreptul sa beneficiez de indemnizatie crestere copil si pentru al patrulea copil?
Am 4 copii, prima nascuta in dec. 2008, al doilea in iulie 2010, iar in aprilie 2012 am nascut gemeni.
Momentan primesc alocatie numai pentru unul dintre gemeni.
Hotararea nr. 1291 schimba paragraful O.U.G. nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului, in care este mentionat ca se acorda numai pt primele 3 nasteri...
Este cineva care sa ma lamureasca? Mersi.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:01, 13 Iunie 2013
1. Initiatorul acestui topic spune in primul mesaj:
..
.Momentan primesc alocatie numai pentru unul dintre gemeni...

2. Daca nu avea decizie emisa de AJPIS nu putea sa primeasca indemnizatie pentru CCC.

gabikahanko a scris:

......
Avand in vedere ca dosarul a fost instrumentat de DAC, AJPIS a remis cererea dvs la acea data institutiei in cauza, pt clarificare, fara a emite decizie de respingere si intrucat in conformitate cu prevederile art. 19 alin (2) din HG .....

Asadar, nu exista nicio decizie de respingere a dosarului , l-a trimis spre completare. Daca nu-l verifica si emitea decizia de respingere, atunci se putea angaja raspunderea juridica a AJPIS-ului.
Nu a emis decizia de respingere dar a emis decizia pentru indmnizatie pentru un singur copil din cei doi (gemeni), adica fara sa mai adauge cei 600 lei.
Se pare ca este o interpretare eronata a situatiei de catre AJPIS . Aceasta a luat in calcul primele 3 nasteri , omitand de fapt ca la a treia nastere au fost gemeni si a considerat 4 nasteri.

Este probabil ca a uitat de OUG nr.124/2011pentru modificarea şi completarea unor acte normative care reglementează acordarea de beneficii de asistenţă socială

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie gemeni pentru al doilea copil alexaseba alexaseba Buna ziua , Am doi gemeni nascuti in decembrie 2011 .Am solicitat indemnizatia de 75% din salariul pe care lam avut si am mentionat ca am doi copii gemeni ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie mamica de gemeni deninick23 deninick23 Avem un baietel de 1 an si 5 luni si sotia mea este in concediu de maternitate pentru el pana la 2 ani. Intre timp, acum 2 saptamani a nascut 2 baietei ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil ionescu_ady ionescu_ady buna ziua sunt un proaspat tatic si am niste nelamurir avem acasa un bebe de un an si 5 luni si nevasta a nascut 2 gemeni prematur acuma a prenatal pe pt ... (vezi toată discuția)