avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie CC pentru al patrulea copil (nascut din ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie CC pentru al patrulea copil (nascut din sarcina gemelara)

Inrebarea mea este daca am dreptul sa beneficiez de indemnizatie crestere copil si pentru al patrulea copil?
Am 4 copii, prima nascuta in dec. 2008, al doilea in iulie 2010, iar in aprilie 2012 am nascut gemeni.
Momentan primesc alocatie numai pentru unul dintre gemeni.
Hotararea nr. 1291 schimba paragraful O.U.G. nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului, in care este mentionat ca se acorda numai pt primele 3 nasteri...
Este cineva care sa ma lamureasca? Mersi.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:01, 13 Iunie 2013
AJPIS nu poate fi data in judecata , ci doar Primaria care nu a verificat corect dosarul respectiv.
Nu este vina AJPIS ca Primara nu a verificat corect dosarul, iar AJPIS nu poate trage la raspundere primarie intrucat Primaria nu este subordonata acestei institutii.
1. De aceea marg lucrurile bine la noi pentru ca nimeni nu are voie sa traga la raspundere pe nimeni, fiecare face lucru de mantuiala ca sa scape mai repede fiindca stie ca nu este raspunzator de ceea ce face.

2. - Cand AJPIS a vazut in dosar doua certificate de nastere (ca erau gemeni) trebuia sa inapoieze dosarul la Primarie pentru completarea corecta a cererii pentru indemnizatie pentru CCC.
- Se pare ca verificarea s-a facut si ea de mantuiala.
AJPIS a verificat si constatat ca dosarul nu este intocmit corect.
Nu exista niciun textul de lege care prevede ca Primaria este subordonata AJPIS.Sunt doua institutii total diferite.
Greseala este a celor care au adoptat actul normativ.
1. Daca AJPIS verifica cum trebuie vedea ca la dosar sunt doua certificate de nastere (gemeni) dar a emis decizia de indemnizatie numai pentru un copil.

2. Deci are si ea o parte din vina.
Din mesajul postat reiese ca nu a emis nicio decizie , nici de admitere si nici de respingere, ci doar a remis dosarul Primariei.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie gemeni pentru al doilea copil alexaseba alexaseba Buna ziua , Am doi gemeni nascuti in decembrie 2011 .Am solicitat indemnizatia de 75% din salariul pe care lam avut si am mentionat ca am doi copii gemeni ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie mamica de gemeni deninick23 deninick23 Avem un baietel de 1 an si 5 luni si sotia mea este in concediu de maternitate pentru el pana la 2 ani. Intre timp, acum 2 saptamani a nascut 2 baietei ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil ionescu_ady ionescu_ady buna ziua sunt un proaspat tatic si am niste nelamurir avem acasa un bebe de un an si 5 luni si nevasta a nascut 2 gemeni prematur acuma a prenatal pe pt ... (vezi toată discuția)