avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Am fost inselat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Am fost inselat

Buna ziua
As avea si eu o problema si as vrea sa stiu daca am vreo sansa sa recuperez niste bani
Am avut o relatie cu o fata din romania ,eu sant stabilit in austria
Dupa cateva saptamani am prins incredere in ea ,ea promtindumi ca va veni la mine etc
Pe parcurs a mai multe saptamani i-am trimis in jur la 1300 de euro + un laptop in valoare de aprox 400 euro ,am absolut toate dovezile ce privesc sumele trimise
Ei problema e ca ea acuma nu mai vb cu mine ,sa mutat de unde a stat etc .

As avea vreo sansa sa recuperez ceva ?

Va multumesc
Nu sunt avocat, dar am o logica foarte buna si am cunoscut persoane care aveau ca hobby ce-a facut fata din cazul dvs.. In primul rand, dvs dati exemplu de imprumut in Austria, ori imprumutul este una, iar cadoul este altceva, iar noi vorbim despre cadou aici sau ajutor financiar/donatie.
Imprumutul are un scop, cadoul nu si poate fi folosit dupa placul ei. Daca puteti dovezi ca a fost imprumut, atunci va puteti recupera banii pe cale legala; daca e cadou atunci nu puteti.
Ca sa fie imprumut, undeva in conversatiile cu ea (messenger/telefon) trebuie sa apara scopul. Daca nu aveti inregistrari, o puteti inregistra in timp ce o trageti de limba la telefon. Multe fete cer bani sub pretextul de a-si plati studiile, sau se plang ca nu mai au bani de chirie, etc. Daca apare acest scop in probele dvs atunci va puteti recupera banii dand-o in judecata pentru ca nu a cheltuit banii in acel scop si astfel v-a inselat.
In cazul in care i-ati trimis banii fara un scop anume, definit cumva clar, atunci fata e libera sa-i cheltuie pe ce vrea ea, fara sa dea cuiva explicatii, suma fiind relativ mica. Cadoul e atunci cand spuneti ceva de gen "uite, iti trimit 1000 euro de ziua ta sa-ti iei ceva frumos, eventual o lenjerie sexy in care sa apari pe webcam". Intelegeti ce vreau sa spun?
Daca e vorba de favoruri sexuale virtuale si nu s-a mai tinut de cuvant, cred ca si asa puteti recupera banii deoarece videochat-ul in privat, intre adulti, este legal, insa ea o sa aiba probleme cu nedeclararea veniturilor.
Daca gresesc, va rog sa ma corectati cei care sunteti in domeniu.
Ultima modificare: Luni, 13 Mai 2013
gi-jane2, moderator
Multumesc pentru opiniile contrare si bine argumentate .


Domnisoara a spus ca nu i se poate intampla "nimic". Doar daca aveti bani si rabdare va incurajez sa mergeti mai departe. Nici mie nu mi se pare corecta atitudinea domnisoarei, ar trebui pedepsita, teoreti,c pe masura... Chiar daca e minora, in curand nu va mai fi, iar obiceiurile ei nu se vor schimba.

Insa esenta este ca depinde numai de bugetul si determinarea dvs si alegerea unui aparator
Consider ca si de la hotul sub 18 ani trebuie recuperat bunul, indiferent daca are 18 ani sau nu, pana la urma pedepsirea este aproape irelevanta. Insa durata cu siguranta e mult mai mare decat in Austria si sa va ganditi la cat de hotarat sunteti si daca nu aveti altceva mai bun si placut de facut. In legatura cu prezenta dvs in Romania...deplasarea inseamna din nou o cheltuiala. recuperea se va face la momentul la care domnisoara va avea un salariu.

Nu stiu cati ani poate sa dureze posibilitatea de a persista in executare, atunci cand nu au gasit bani in cont. Probabi din 2 in 2 ani, pana cand va avea intrun final venituri sau un cont. Acest lucru iarasi inseamna cheltuieli, dar daca obtineti o suma buna de la avocat la pachet....e optiunea dvs
Ultima modificare: Luni, 13 Mai 2013
gi-jane2, moderator
Imi pare rau sa va spun dar nu ati fost inselat pentru ca nu vi s-a promis nimic. Astfel, nu veti recupera nici banii si nici bunurile, ci mai mult, veti cheltui si cu procesul de recuperare a lor. Apararea ei va fi simpla: fie ca sumele de bani au fost trimise in contul unei datorii mai vechi, fie i-ati achitat anumite bunuri pe care ati indemnat-o sa le cumpere,etc....Este greu de obtinut restituirea darului manual. Daca aveti dovezi ca s-a folosit de manopere dolosive pentru a va determina sa-i ttrimiteti banii, atunci actiunea de recuperare se poate face mai efficient pe calea unie plangeri penale...Discutati cu un avocet intrucat speta este mai grea decat credeti la o simpla apreciere, avand in vedere si costurile cu recuperarea sumelor....Succes!
Cam greu de demonstrat inselaciunea.... stiu persoane care au investit sume mult mai mari si chiar imobile si dupa aia l-a lasat femeia.... va fi greu daca nu aproape imposibil sa recuperati banii, chiar daca veti obtine o solutie in instanta.... asta nu inseaman ca veti recupera si banii.... si poate sa spuna ca le-ati facut cadou.... data viitoare mai mare atentie.. :))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obiectele oferite cadou se mai pot recupera pe cale penala? katalinujk katalinujk Fostul meu iubit mi-a oferit cadou un laptop. De curand ne-am despartit iar acum a depus plangere penala ca sa i-l dau inapoi.Mai poate sa il recupereze? In ... (vezi toată discuția)
Ce poți face atunci când concubina te înșală și te lasă cu un împrumut la bancă ? Daredevil14 Daredevil14 Buna ziua, In urma cu 2 luni am facut un imprumut la banca (ING - nevoi personale ) pentru a o ajuta pe concubina mea care nu putea sa faca acest imprumut. ... (vezi toată discuția)