Am stat in concubinaj 7 ani din care rezulta un minor de 4 ani care ai poarta numele tatalui ,minorul este in custodia mea primeste pensie alimentara ,ne-am despartit de 4 ani ,bunica concubinului care se afla in viata mi-a facut act de vamzare cumparare cu claza de intretinere la ambele parti,pe terenul specificat concubinul a ridicat o casa cu materialele cumparate in timpul concubinajului ,el acum vrea sa ma scoata din act ,este posibil tinand cont ca eu am copilul in crestere ?Ce sanse am si ce este de facut unde sa apelez. va multumesc.
Buna ziua,
Trebuie sa va indepliniti indatoririle din contract indiferent de situatia bunicii.
Va trebui sa aveti si dovezi in acest sens (pastrati chitantele de cumparaturi, de la medici, etc)
av. Gabriel Klein Kiritescu
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri,situatia care ma nelinisteste este ca ,concubinul influenteaza bunica sa ma scoata din act ca sa poata ramane numai el proprietar pe casa pentru ca si-a refacut viata ,la monentul actual el locuieste in casa cu o noua concubine .Mi-a propus(concubinul) sa imi cumpere jumatate din materialele de casa ca eu sa renunt prin notariat la dreptul meu din casa si teren .
Nu va poate scoate din act decat prin proces.
Este foarte incurcata situatia si este atipica.
In mod normal daca nu se indeplinesc indatoririle din contract apare sanctiunea rezolutiunii contractului prin instanta.
Deci, se poate sa iesiti din act dupa cum ziceti...dar numai prin proces sau prin intelegerea tuturor partilor contractante.
Copilul nu are nicio relevanta in proces.
D-voastră sunteți proprietar împreună cu tatăl copilului pe acel teren,
Construcția de pe teren este proprietatea celor care sunt proprietari ai terenului. Deci, D-voastră sunteți proprietar pe acea construcție împreună cu fostul concubin (iar dacă a construit singur, eventual îi datorați acestuia o cotă din cheltuielile făcute cu materialele și cu manopera construcției).
Contractul de întreținere nu poate fi reziliat de fostul concubin ci doar de persoana care beneficiază de întreținere..
Deci, ar trebui totuși să aveți grijă să vă îndepliniți obligațiile de întreținere asumate prin acel contract și eventual să vă păstrați chitanțele pentru cheltuielile făcute cu această întreținere (eventual să aveți și niște martori cu privire la îndeplinirea obligației de întreținere - adică să vă vadă cineva că vă interesați de acea persoană), deoarece singura care poate încerca să rezilieze contractul respectiv este creditoarea întreținerii, adică cea care are dreptul la întreținere.
Rezilierea contractului nu e posibilă doar pentru că așa vrea fostul concubin. Vor trebui să dovedească faptul că nu v-ați îndeplinit obligațiile ce vă revin din contract. Ar fi bine deci să aveți probe prin care să dovediți contrariul.
Dacă întradevăr nu vă interesați deloc de persoana cu care ați încheiat acel contract, s-ar putea să aveți probleme.
Actiunea de denuntare a contractului, poate sa o declanseze doar bunica si numai in instanta, cu motive bine intemeiate si cu martori.
Contractul sigur a fost declarat de catre notar la cartea funciara, rezulta ca propietatea este intabulata cu uz viager.
Trebuie clarificata situatia cu concubinul.
Poate incercati o mediere si...poate va impacati.
Partaj complicat
negonic
Sunt casatorit legal de 23 ani .Aproximativ 5 ani am trait in concubinaj .Pe 8 iunie avem divortul . Problema va fi la partajare si doresc urgent un raspuns ... (vezi toată discuția)