buna seara intrun dosar penal se poate lua ca proba o inregistrare audiu?daca inregistrarea contine o marturisire cum ar fi adevaratul faptas ?sotul meu a fost condamnat la 5 ani pentru fapta care o alta pesoana a facuto si de 3 sapatmini l-am gasit pe adevaratul faptas care zice clar ca el a facuto si nu sotul meu.ce ma invatati sa fac ?cum pot obtine audienta la ministerl justitiei?
Aveti dreptate si cu practica judiciara.Dar asta nu presupune ca ori de cate ori legea iti pune la dispozitie un drept,nu te poti prevala de el,pentru ca practica judiciara spune altceva.E inadmisibil
Din pacate, in Romania nu este ca in SUA.
De aceea este foarte complicata situatia.
Doar pe constatari tehnico-stiintifice se poate face revizuirea de principiu conform legii si nu in mod exclusiv pe martori sau recunoasterea unei persoane care a comis fapta.
Regula este ca trebuie sa existe si alte probe care nu existau la momentul judecatii in dosar.
De aceea am spus ca este extrem de complicata situatia si este recomandabil sa se informeze in prealabil fiind necesara si studierea dosarului penal cu condamnarea de catre avocat.
Trebuie gandit foarte bine cum sa se procedeze si ar mai trebui niste probe.
Poate ca s-ar putea folosi si probele de la dosarul de condamnare, probe care au fost considerate irelevante deoarece aveau un suspect care parea vinovat.
Sunt de parere ca nu este imposibil insa este extrem de complicat si doar avocatul persoanei condamnate si-ar bate capul serios nu si procurorul care are cazul rezolvat.
Trebuie prezentate probe si argumente credibile.
dle lascoski ,stiu la ce va referiti revizuiirle se aproba greu .dar inregistrariile sunt facut in regula nu l-am fortat sunt intrun restaurant .mai mult si legea zice clar descoperiri de fapte noi ce nu au fost cunoscute in timpul procesului , mai mult nu am crezut sa recunoasca dar daca procurorul de caz respinge cererea de revizuire .fiind-ca sincer nu am incredere in cei de la,sper sa obtin o audienta la ministerul justitiei si interne ce parere aveti?
Revizuire..
cristina_12
buna seara!! ce sanse sunt pentru acceptarea cererii de revizure a unei hotarari judecatoresti definitive?Am consultat 3 avocati si am primit 3 pareri ... (vezi toată discuția)