avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedinte de bloc care abuzeaza!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedinte de bloc care abuzeaza!

Buna ziua, Incerc sa fiu scurta si la obiect.Locuiesc cu mama mea intr-un apartament cu 2 camere.Eu de 6 luni am un job unde lucrez 24/24h..deci o zi si o noapte sunt plecata de acasa, o zi si o noapte sunt acasa.
De 2 luni administratorul blocului si presedintele de bloc(cu care sunt in neintelegere dinainte sa devina presedinte de bloc)...mi-au trecut la plata intretinerii 2 persoane in condittile in care eu sunt plecata de acasa mai mult de 20 de zile pe luna(nu consecutiv).
Legea 230/2007 nu precizeaza ca trebuie sa fiu plecata 15 zile CONSECUTIVE!!
Scrie ca trebuie sa fiu plecata mai mult de 15 zile pentru a nu adauga o persoana la plata intretinerii.Stiu ca trebuie sa platesc cheltuieliile pentru plata cotei indivize(inlocuirea tevilor, zugravirea fatadei blocului, repararea terasei, intretinerea si repararea liftului, a interfonului, salariul administratorului, cheltuielile gospodaresti (telefonul administratorului, in functie de caz), consumabile (inlocuirea becurilor, ustensilele pentru curatenia scarii etc).
Si o ultima intrebare presedintele de bloc este scutit de plata intretinerii pe baza faptului ca nu-i este platit salariu prin decizia asociatiei de proprietari.El sta impreuna cu sotia si platesc doar o persoana la intretinere in loc de doua.Este
legal??

Va multumes anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 24 Mai 2013
elga50, moderator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 18:02, 1 Iunie 2013
Va multumesc mult pentru raspunsuri...
Referitor la faptul ca am spus ca sunt plecatade acasa mai mult de 20 de zile pe luna, este adevarat, pentru ca eu de cele mai multe ori cand ies de la serviciu nu vin acasa la mine, ma duc la prietenul meu...deci sigur sunt plecata mai mult de 15 zile pe luna.
Am discutat cu administratorul blocului si cu presedintele blocului, si mi-au sugerat ca o luna sa punem o persoana la intretinere, o luna doua persoane..mama mea a fost de acord, cica, s-au inteles...
A doua zi sa aflam ca ne-am facut plangere la politie ca i-am insultat.Acest lucru fiind neadevarat.Doar le-am cerut sa vedem procesul verbal semnat de minim trei vecini prin care au decis sa adauge a doua persona la intretinere.Mi-au spus ca nu exista, ca nu l-am facut.Si i-am intrebat pe ce baza au adaugat la intretinere inca o persoana...si mi-am raspuns ca pe baza spuselor vecinilor...pai vecinii pot spune ca au vazut 10 persoane la mine in casa...asta ce inseamna, ca-mi bag 10 persoane la plata intretinerii??

In concluzie, tot nu stiu ce sa fac.....
Pana la urma, cum este corect..trebuie sa fiu mai mult de 15 zile consecutive plecata de acasa sau nu??

Va multumesc!
Faceti o socoteala simpla si ajungeti singura la rezultat: excludeti din acest calcul zilele de serviciu-casa si calculati numai zilele cat stati la prietenul dv. Sunt mai mult de 15?
E simplu, am facut un calcul:15 zile din luna sunt la serviciu, 4- 5 zile sunt plecata, indiferent unde, la prieten, la bunici...nu conteaza , important este ca nu sunt acasa, in total 19-20 de zile din luna sunt plecata...mai raman, sa zicem 10-11 zile din luna pe care le petrec acasa...
De aceea vroiam sa ma lamuresc pentru ca o sa fie sedinta de bloc si sa stiu cum sa pun problema...daca trebuie 15 zile consecutive atunci renunt la problema cu scoaterea unei persoane de la plata intretinerii.
Mai vreau sa stiu daca este legal ca presedintele sa fie scutit de la plata intretinerii deoarece nu primeste salariu, indiferent ce au stabilit cei din asociatia de proprietari, pe mine ma intereseaza daca este legal sau nu.
Si mai vreau sa stiu daca am dreptul sa fac o cerere scrisa catre administrator sa vad si eu de ce platesc atat de mult intretinerea..adica sa vad actele dupa care socoteste el intretinerea, am inteles ca am acest drept.
Pur si simpul la ei este vorba de rea-credinta, au ceva personal cu mine si de aceea nu stiu cu ce sa mai iasa ca sa-mi faca rau.
Vreau sa stiu daca ii pot da in judecata, deoarece mi-au facut plangere la politie pe motiv ca i-am jignit, acest lucru fiind total neadevarat.

Va multumesc!
In primul rand ca dv, sunteti la serviciu asa cum este toata lumea, numai ca aveti altfel organizat timpul de lucru si de odihna decat cel normal.
Daca toti ar cere sa fie scosi de la intretinere pe motiv ca sunt la serviciu si pe drum juma' de zi, cine ar mai plati facturile care se repartizeaza pe numar de persoane?
Daca vreti sa fiti scoasa de la intretinere, ar trebui sa va inscrieti la plata cotei de intretinere la prietenul dv. Undeva trebuie sa platiti aceasta cota, nu?

La chestiunea cu presedintele v-am mai raspuns, comitetul poate lua decizia sa-l scuteasca de plata cotei pentru 1 persoana pentru activitatea in asociatie. Suma este minora.

Sigur ca aveti dreptul sa cereti sa vi se spuna din ce este alcatuita cota dv. de intretinere, conform art.10 din Legea 230/2007, desi justificarea acestor cheltuieli ar trebui s-o regasiti in rubricile listei si, eventual, intr-un centralizator de la sfarsitul listei.
Puteti cere de asemenea sa vedeti facturile care au stat la baza calculului cotelor de intretinere.
deea_elena a scris:

E simplu, am facut un calcul:15 zile din luna sunt la serviciu..

Daca sunteti plecata din localitate pentru indeplinirea sarcinilor de serviciu, cu ordin de deplasare, diurna, cazare in alta localitate..., aveti tot dreptul sa solicitati scoaterea de la cheltuieli demonstrand cu documente acest lucru.
Altfel nu aveti cum sa stati la serviciu 15 zile pe luna adica sa munciti 360 de ore luna de luna.

Alte discuții în legătură

Cate zile trebuie sa lipsesti de acasa pentru a fi scos de la intretinere? ionutzlazar_1976 ionutzlazar_1976 Cele 15 zile in care sunt plecat de acasa trebuie sa fie consecutive? Eu vin acasa, vineri seara in jurul orei 20 si plec duminica la ora 19. In consecinta ... (vezi toată discuția)
Scoatere de la intretinere ricardos1970 ricardos1970 Buna seara, de 1 luna si 2 saptamani de zile am si eu un bebe mic si am chemat pe mama soacra sa stea cu noi pt. a ne ajuta la cresterea lui.intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Oricine imi intra in casa este trecut la intretinere user1234 user1234 Administratorul blocului meu este ajutat de sotia sa.Si cand spun ajutat ma refer ca ii face toate treaba,pana la semnarea chitantelor si incasarea ... (vezi toată discuția)