avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedinte de bloc care abuzeaza!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedinte de bloc care abuzeaza!

Buna ziua, Incerc sa fiu scurta si la obiect.Locuiesc cu mama mea intr-un apartament cu 2 camere.Eu de 6 luni am un job unde lucrez 24/24h..deci o zi si o noapte sunt plecata de acasa, o zi si o noapte sunt acasa.
De 2 luni administratorul blocului si presedintele de bloc(cu care sunt in neintelegere dinainte sa devina presedinte de bloc)...mi-au trecut la plata intretinerii 2 persoane in condittile in care eu sunt plecata de acasa mai mult de 20 de zile pe luna(nu consecutiv).
Legea 230/2007 nu precizeaza ca trebuie sa fiu plecata 15 zile CONSECUTIVE!!
Scrie ca trebuie sa fiu plecata mai mult de 15 zile pentru a nu adauga o persoana la plata intretinerii.Stiu ca trebuie sa platesc cheltuieliile pentru plata cotei indivize(inlocuirea tevilor, zugravirea fatadei blocului, repararea terasei, intretinerea si repararea liftului, a interfonului, salariul administratorului, cheltuielile gospodaresti (telefonul administratorului, in functie de caz), consumabile (inlocuirea becurilor, ustensilele pentru curatenia scarii etc).
Si o ultima intrebare presedintele de bloc este scutit de plata intretinerii pe baza faptului ca nu-i este platit salariu prin decizia asociatiei de proprietari.El sta impreuna cu sotia si platesc doar o persoana la intretinere in loc de doua.Este
legal??

Va multumes anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 24 Mai 2013
elga50, moderator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 18:02, 1 Iunie 2013
Buna seara,

Revin cu inca o intrebare si va rog mult sa ma ajutati.
In legatura cu problema mea,pana la urma am facut cerere pentru scoaterea unei persoane de la plata intretinerii(deoarece eu lipsesc mai mult de 15 zile neconsecutive, dupa cum am discutat cu dvs), pe care administratorul si presedintele de bloc au semnat-o si au zis ca pe luna Mai vor scade o persoana de la plata intretinerii, si pe viitor vom stabilii la sedinta de bloc care va avea loc duminica, 02.06.2013,daca e legal sau nu sa fiu scoasa de la plata intretinerii deoarece lipsesc mai mult de 15 zile NECONSECUTIVE.
Bun, amandoi mi-au spus ca discutam la sedinta de bloc..si acum am aflat cu stupoare ca domnul presedinte a zis ca nu ma primeste la sedinta deoarece nu eu sunt proprietara casei, ci mama mea si ca ea trebuie sa fie prezenta la sedinta.Dar mama cu o saptamana in urma le-a spus ca este plecata din Bucuresti in acest weekend si nu poate participa, ei sigur au programat sedinta tocmai acest weekend, pentru ca mama mea sa nu participe.

Si in plus am aflat ca s-a dus la tot blocul sa ia semnaturi de la ceilalti locatari sa fiu eu trecuta la intretinere.Deci, una vorbim noi fata in fata si altceva face el pe la spatele meu...
Noi vorbisem ca o luna sa fie trecuta o persoana la intretinere si o luna doua persoane, si cazusem de acord....

Intrebarea mea este, eu in calitate de locatar am dreptul sa particip la sedinta ??

Pot prezenta o cerere, semnata de mama mea, unde sa scrie ca ea este plecata din localitate si eu o pot reprezenta?

Si inca o intrebare...eu i-am anuntat pe administrator si pe presedinte ca mama intr-o luna se muta la tara definitiv si ca prietenul meu se muta la mine si mi-au spus ca trebuie sa-l inregistrez inainte...nu stiu exact unde..ca altfel imi dau mare amenda...

Imi puteti spune despre ce inregistrare este vorba si unde se face, ce acte imi trebuie , etc.....

Va multumesc mult!

eu i-am anuntat pe administrator si pe presedinte ca mama intr-o luna se muta la tara definitiv si ca prietenul meu se muta la mine si mi-au spus ca trebuie sa-l inregistrez inainte...nu stiu exact unde..ca altfel imi dau mare amenda...


Se refereau la faptul ca prietenul trebuie sa isi faca viza de resedinta la adresa dvs. Amenda nu e o avere (intre 40 si 80 de lei) insa e bine/trebuie sa fiti in legalitate.
Obtinerea vizei de resedinta se poate face doar cu acordul mamei dvs. pentru ca dumneaei este proprietara. Ati scris ca va pleca, sa tineti cont de acest lucru - viza trebuie facuta inainte de plecarea dansei.

Procedura e simpla: vor merge amandoi la Serviciul de Evidenta a persoanelor de care apartineti, cu actele de identitate si actul de spatiu al mamei, in original si copie si chitanta unei taxe extrajudiciare de timbru de 5 lei (sau o va plati la ghiseu, depinde cum sunt organizati).
Prietenul va completa o cerere iar mama va da o declaratie scrisa de primire in spatiu. Perioada maxima pe care poate primi viza de resedinta este 1 an. Dureaza maxim o zi-doua sa isi ia cartea de identitate inapoi.
Multumesc mult pentru raspunsul dvs!

Imi poate raspunde cineva si la cealalta intrebare..daca eu in calitate de locatar pot participa maine la sedinta de bloc, deoarece presedintele de bloc a spus ca nu am ce cauta acolo deoarece eu nu sunt proprietara casei.

Va multumesc!
Iata ce scrie in legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari, lege pe care trebuie s-o respecte si presedintele asociatiei dv.:
Art. 25. - (1) Pentru adoptarea hotararilor in adunarea generala a asociatiei de proprietari, se vor avea in vedere urmatoarele:
.............
c) proprietarul poate fi reprezentat in adunarea generala de catre un membru al familiei sau de catre un alt reprezentant care are o imputernicire scrisa si semnata de catre proprietarul in numele caruia voteaza;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cate zile trebuie sa lipsesti de acasa pentru a fi scos de la intretinere? ionutzlazar_1976 ionutzlazar_1976 Cele 15 zile in care sunt plecat de acasa trebuie sa fie consecutive? Eu vin acasa, vineri seara in jurul orei 20 si plec duminica la ora 19. In consecinta ... (vezi toată discuția)
Scoatere de la intretinere ricardos1970 ricardos1970 Buna seara, de 1 luna si 2 saptamani de zile am si eu un bebe mic si am chemat pe mama soacra sa stea cu noi pt. a ne ajuta la cresterea lui.intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Oricine imi intra in casa este trecut la intretinere user1234 user1234 Administratorul blocului meu este ajutat de sotia sa.Si cand spun ajutat ma refer ca ii face toate treaba,pana la semnarea chitantelor si incasarea ... (vezi toată discuția)